Enerji Sistemleri Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Enerji Sistemleri Mühendisliği

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Enerji Sistemleri Mühendisliği,mevcut sistemlerin verimliliğini artırabilen, enerjinin üretim, dağıtım ve tüketim süreçlerine katılabilen, pratik eğitimli ve pratik eğitim yapabilen alternatif ve yenilikçi enerji sistemlerini araştırmak ve geliştirmek; enerji piyasası, ekonomi ve hukuk ve disiplinlerarası çalışmalara entegre olabilecek kalifiye mühendis yetiştirmeyi amaçlayan akademik bir çalışma alanıdır. Bu yüzden endüstri mühendisliği, makine mühendisliği, fizik, kimya, matematik ekonomi gibi pek çok farklı alandan dersler alırlar. Enerji sistemleri mühendisliği çalışma alanları arasında inşaat ve sanayi sektörü, kimyasal sektör, otomotiv sektörü, yenilenebilir enerji ve çevre bunun yanı sıra da akademik alanlar bulunur.

Enerji sistemleri mühendisleri, verimliliÄŸi artırmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını daha da geliÅŸtirmek için becerilerini kullanırlar. ÇeÅŸitli hesaplamalar yaparak tasarımları ve birtakım simülasyon programlarını kullanırlar. Sonrasında ortaya çıkan bu sonuçları raporlayıp gerekli kiÅŸi ve kurumlara sunarlar. Tüm bunların yanı sıra yenilenebilir enerji kaynakları hakkında da araÅŸtırmalar yaparlar ve var olan sistemleri geliÅŸtirerek daha verimli bir hale getirirler. Ayrıca yenilikçi yakıt hücresi teknolojileri geliÅŸtirerek  bunları üretmek ve ekonomik olarak uygunluÄŸunu deÄŸerlendirmek ve çevreye olan olumlu veya olumsuz etkilerini test etmek gibi sorumlulukları da vardır. 

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluÅŸturmaya baÅŸla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

Ä°ÅŸverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Enerji Sistemleri Muhendisligi Bölümü Taban Puanları Nedir?

Enerji Sistemleri Mühendisliği taban puanı 486,51186 olan Bahçeşehir Üniversitesi, YKS verilerine göre en yüksek başarı sıralamasına sahip olan eğitim kurumudur. İlgili programa alım gerçekleştiren üniversiteler arasında en düşük taban puan 298,59443 ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine aittir. Yüksek kontenjana sahip eğitim kurumları arasında yer alan Bahçeşehir ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ilk sıralarda yer alır. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 424,26259 taban puanıyla Enerji Sistemleri bölümüne alım gerçekleştirir. YKS’de elde ettiğin puana uygun olan üniversitedeki Enerji Sistemleri bölümünü tercih ederek eğitim alabilirsin....