Fizik Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Fizik Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Fizik Mühendisliği

Fizik Mühendisliği

Fizik Mühendisliği bölümü, doğa bilimlerinden, özellikle fizik ve kimyadan elde edilen temel bulguların ve araştırma sonuçlarının teknik yeniliklere dönüştürülmesiyle ilgilenen akademik bir disiplindir. Fizik mühendisliği çalışması, çok çeşitli temel fiziksel bilgileri ve disiplinlerarası teknik problem çözümleri için yeterlilikleri öğretir. Eşlik eden konular arasında makine mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik ve diğer mühendislik bilimleri bulunmaktadır.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Fizik Mühendisliği Taban Puanları

Üniversite sınavına giren öğrencilerin başarı grafiği sürekli değişir. 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. Elektronörofizyoloji ya da elektrikli cihaz teknolojisi bölümümün taban puanları nasıl değişiyorsa, fizik mühendisliği bölümü için de aynı durum geçerlidir. Söz konusu bölümün taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde bulunan fizik mühendisliği bölümünün taban puanları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi fizik mühendisliği taban puanları ile Gaziantep Üniversitesi fizik mühendisliği puanı bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Fizik Mühendisliği Tercih Puanları

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, fizik mühendisliği tercih puanları da dahil olmak üzere tüm bölümlerin taban puanları, her sene öğrencilerin YKS başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 313,711 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 250,760 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 284,062 olarak belirlenmiştir. Yani İstanbul Medeniyet Üniversitesi, fizik mühendisliği bölümü için farklı taban puanları gerekli olur. Eğer yerleşme yılında isen fizik mühendisliği bölümü taban puanları araştırmanı tam yapman gerekir. Öte yandan eğitim dili Türkçe olan programların taban puanları ile eğitim dili İngilizce olan programlarında taban puanları birbirinden farklı olabilir. Taban puanı bilgisini etkileyen diğer bir faktör de bölümün sunmuş olduğu örgün eğitim imkanı ya da ikinci öğretim, açık öğretim, uzaktan öğretim imkanıdır. Eğer tercihin ikinci öğretim ise fizik mühendisliği taban puanlarını ikinci ya da birinci öğretim olarak sınıflandırabilirsin.

Fizik Mühendisliği Başarı Sıralaması

Ön lisans veya lisans eğitimi veren tüm bölümlerin başarı sıralaması her sene yeniden belirlenir. Elektronörofizyoloji ya da elektrikli cihaz teknolojisi bölümümün başarı sıralaması nasıl değişiyorsa, fizik mühendisliği başarı sıralaması da hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, İstanbul Medeniyet Üniversitesi fizik mühendisliği sıralaması geçmiş yıllarda birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi fizik mühendisliği bölümü sıralama bilgisi ile Gaziantep Üniversitesi fizik mühendisliği bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Fizik mühendisliği taban puanları gibi fizik mühendisliği başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 254.288 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 289.403 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 297.478 olarak belirlenmiştir. Sen de başarı sıralamana göre tercih ettiğin üniversitenin fizik mühendisliği bölümünü tercih listene ekleyebilirsin. İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde okumak istemiyorsan, aynı bölümün yer aldığı diğer devlet ya da vakıf üniversitelerini inceleyebilirsin.

Fizik Mühendisliği Tercih

YKS’ye giren adaylar için sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih maratonu da başlamış olur. Tercih döneminde stresle başa çıkmak büyük bir önem taşır. Bu süreçte sakinliğini koruyarak yapacağın araştırmalar senin için bir referans kaynağı olacaktır. Okumak istediğin üniversitenin eğitim kadrosu, bölümleri, sosyal olanakları, yurt kapasitesi, öğrenci değişim programları hakkında detaylı bilgiler edinmelisin. Çünkü tüm bu kriterler senin yapacağın tercihleri etkileme potansiyeline sahiptir. Bu durumu bir örnekle açıklamak gerekirse; fizik mühendisliği tercih listende yer alıyor ise bu bölümün bulunduğu üniversitelerin taban puanlarını ve başarı sıralamasını detaylı şekilde araştırmalısın. Söz konusu bölüm, 2023 yılı itibariyle pek çok üniversitede bulunmaktadır. Sen de YKS puanın ve başarı sıralamana göre kendin için uygun olan üniversitelerden birini tercih edebilirsin. Bu bölümde okumak isteyen öğrencilerin fizik, fen bilgisi ve matematik gibi derslere ilgili olması beklenir. Çünkü derslerin büyük çoğunluğu bu alanlarla ilişikli olacaktır. Fizik mühendisliği mezunları bilimsel ve teknolojik gelişim zincirinin tüm aşamalarda görev alabilirler. Fizik mühendisleri mesleki yönelim ve ilgi alanlarına bağlı olarak şirketlerin geliştirme departmanlarından, makine ve tesis mühendisliği uygulamalarında, araştırma enstitülerinde, iletişim teknolojisi alanında, otomotiv ve havacılık sektöründe, optik ya da tıp teknolojisi üreten kurumlarda çalışma imkanına sahiptir.

Fizik Mühendisliği Kontenjan

Türkiye’de bulunan tüm üniversite ve bölümlerin kontenjan sayıları her sene yeniden belirlenir. Elektronörofizyoloji ya da elektrikli cihaz teknolojisi bölümümün kontenjan sayıları nasıl değişiyorsa, fizik mühendisliği kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, İstanbul Medeniyet Üniversitesi fizik mühendisliği bölümü kontenjan sayıları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi fizik mühendisliği bölümü kontenjan sayıları ile Gaziantep Üniversitesi fizik mühendisliği bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. İstanbul Medeniyet Üniversitesi de dahil olmak üzere tüm üniversiteler ile ilgili taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere pek çok veriye üniversite taban puanları sayfası üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin. İstanbul Medeniyet Üniversitesi fizik mühendisliği bölümü genel kontenjan sayısı 2022 ve 2021 yıllarında 30 kişi olarak, 2020 yılında ise 25 kişi olarak belirlenmiştir. Ancak bu rakamlar birer örnektir. Sen eğer bu bölümü düşünüyorsan fizik mühendisliği puanları gibi kontenjan rakamlarını da araştırmalısın.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Fizik Muhendisligi Bölümü Taban Puanları Nedir?

İstanbul Teknik Üniversitesi, Fizik Mühendisliği bölümü için en yüksek taban puana sahiptir. Bu üniversitede eğitim görmek istiyorsan 477,8529 puana sahip olman gerekir. Fizik Mühendisliği bölümü için en düşük taban puanı 313,7119 ile İstanbul Medeniyet Üniversitesine aittir. Toplamda 5 adet üniversitede bulunan Fizik Mühendisliği bölümü taban puan aralığı, 477,8529 ile 313,7119 arasında değişim gösterir. Bu puan aralığında İngilizce eğitim alabileceğin iki üniversite bulunur. Bu noktada taban puanını da dikkate alarak Ankara Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesini tercih edebilirsin....