Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Adını İsmet İnönü'den alan İnönü Üniversitesi, 1975'te kurulmuştur. Malatya'da bulunmaktadır ve 1977 yılından itibaren eğitim ve öğretime devam etmektedir. 1985 yılından itibaren mevcut yerleşkesinde bulunan İnönü Üniversitesi, günümüzde ülkemizdeki saygın ve köklü üniversitelerden biri olarak görülmektedir.
İnönü Üniversitesi bünyesinde 14 fakülte, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 6 enstitü, 1 teknokent, 33 araştırma ve uygulama merkezini bulundurur.
Tercih listeni oluÅŸturmaya baÅŸla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları Görİnönü Üniversitesi taban puanları, tercih edeceğin bölüme girmen için istenen en düşük puanı, başarı sıralamasını ve kontenjanları gösterir. Malatya gibi kültürel ve sosyal faaliyetlerin bir arada bulunduğu bir şehirde okumak sana güzel bir tecrübe olabilir. Seçeceğin bölüme uygun olarak üniversitenin sana sağlayacağı staj, uygulama ve iş olanaklarını araştırabilirsin. İnönü üniversitesi puanları listesinde tercih yapabileceklerin arasında mühendislik, tıp, öğretmenlik, iletişim, tarih, ilahiyat gibi çok sayıda bölümü görebilirsin. İnönü üniversitesi taban puanları listesinde kendi puan türünde tercih edebileceğin bütün bölümleri kolaylıkla inceleyebilirsin.
İnönü Üniversitesi tercih puanları, bölümlerin zorluğuna ve aldığı talebe göre değişiklik gösterir. Senin için heyecan uyandıran meslek hangisiyse üniversite tercih listeni buna uygun olarak hazırlamalısın. Seçim yaparken puan türüne uygun bir bölüm seçtiğinden emin olmalısın. Sayılar, sözel ya da eşit ağırlık alanında yaptığın seçime göre taban puanın ve başarı sıralaman doğrultusunda geleceğine yön verebilirsin. Eğer Malatya'da ikamet etmiyorsan burayı tercih etmeden önce şu an yaşadığın yerle mesafesine, ulaşım olanaklarına, eğitimini finanse edecek kişi ya da kişilerin maddi durumlarına göre bir değerlendirme yapmalısın. İleride para kazanacağın bir meslek sahibi olmaktan daha öte senin için bir hayat tarzına dönüşecek olan işini, severek yapmak en büyük doyuma ulaşmanda sana yardım edebilir.
İnönü Üniversitesi sıralama listesinde tercih edeceğin bölümün diğer üniversitelerdeki taban puanlarına, sıralamasına ve kontenjanlarına göz atabilirsin. İnönü Üniversitesi taban puanları, zengin bölüm seçenekleriyle özellikle Malatya'da yaşayan öğrenciler için şehir dışında gitmelerine gerek kalmaksızın eğitim almalarına yardım eder. Eğer Doğu Anadolu'da yaşıyorsan evine de yakın olması için İnönü Üniversitesi taban puanları arasında yer alan bir bölümü tercih edebilirsin. Tabi ki bunu yaparken kendi yeteneklerini, ilgi alanlarını önceden iyi bir şekilde tespit etmiş olmalısın. Çünkü üniversite mezunu olmandan daha önemli olan nokta, kendini iyi hissettiğin bir yerde olmandır. Hem fakülte hem de yüksekokul eğitimi alabileceğin üniversitenin konaklama ve öğrenciler için yeme-içme olanaklarını da araştırabilirsin. Ayrıca üniversite eğitimin boyunca masraflarını karşılamana yardım edecek burs seçenekleri de sana yardımcı olabilir. Bunun için üniversite tanıtım günlerinde olabildiğince çok kişiyle görüşme yaparak tercih yaparken en doğru kararı verebilirsin. İnönü üniversitesi başarı sıralaması, senin o sene üniversitede aldığın puanla hangi bölüme yerleşeceğini gösteren sıralama listesidir. Tabi üniversitelerin başarı sıralaması ise her sene o seneki öğrencilerin aldığı puanlara göre belirlenir. İnönü Üniversitesi taban puanları listesinde yer alan sözel bölümlerden birini tercih edeceksen yine sana heyecan veren ya da ilgi duyduğun bölümleri tercih etmeye özen gösterebilirsin. Örneğin yaratıcılığına güveniyorsan ve üretmeyi seviyorsan İnönü Üniversitesi taban puanları listesinde yer alan iletişim fakültesi bölümlerini tercih edebilirsin. haber, sahne arkası, kurgu operatörlüğü, ses operatörlüğü, reji gibi birimlerde görev alabilirsin. Eğer siyasetle ilgiliysen ve eğer sınava eşit ağırlık bölümünden girdiysen siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü yazabilirsin. Edebiyata ilgi duyuyorsan Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü okuyup, editörlük, akademisyenlik ya da yazarlık yapabilirsin. İnönü Üniversitesi taban puanları içinde yer alan eşit ağırlık bölümleri arasında spor eğitmenliği, ekonometri, maliye gibi alanlar da bulunur. İnönü Üniversitesi sayısal bölümleri arasında biyoloji, kimya, fizik gibi seçenekler yer alır. Kendini tanıyarak ve hedeflerini bilerek tercih yaparsan, gerçekten istediğin bir bölümü okursan öğrencilik dönemini son derece keyifli bir şekilde geçirebilirsin.
İnönü Üniversitesi tercih döneminde önceden hazırladığın bir liste sana kılavuzluk edebilir. İnönü Üniversitesi taban puanları doğrultusunda yapacağın seçimlerde mesleklerin geleceğini araştırabilirsin. Yapay zeka çağında mesleklerin bazılarının gelecekte şimdiki kadar revaçta olmayacağını düşünmende fayda var. Tercih yaparken kontenjan sınırına ve seçtiğin bölümün özel yetenek sınavı gerektirip gerektirmediğini araştırabilirsin. İnönü Üniversitesi taban puanları ikinci öğretim, birinci öğretim olmak üzere iki ayrı öğretim programı için listelenir. İki yıllık bölümlerde ise patoloji laboratuvar teknikleri, ceza infaz ve güvenlik sistemleri, çocuk gelişimi, adalet gibi alanlar yer alır. Hukukla ya da sağlıkla ilgiliysen iki yıllık bölümlerde tıbbi ya da hukuki birimlere yardımcı eleman yetiştiren bölümleri tercih edebilirsin. Ayrıca henüz okurken staj ve çalışma planı oluşturabilirsin. Okuluna engel olmayacak bir çalışma planı ileride iş bulmanda sana destek sağlar.
İnönü üniversitesi kontenjan sınırı, bölümlerin her birinde ikinci ve birinci öğretimlerde farklılık arz eder. Tercih ettiğin bölümün mezun olduktan sonra sana iş bulma konusunda hangi iş yerlerinde avantaj sağlayacağına dikkat etmelisin. Her şehirde kolay iş bulabileceğin bölümler, kendini de geliştirdiğin takdirde sana kariyer başlangıcında büyük bir kolaylık sağlar. 14 fakülte 6 enstitü ve 4 meslek yüksek okulu bulunan üniversitede dilersen 4 yıllık eğitimin tamamladıktan sonra lisansüstü eğitim olanaklarından da yararlanabilirsin. İnönü Üniversitesi taban puanları listesinde gördüğün bölümlerin her biri sana sadece puanınla yapacağın tercihleri göstermez. Aynı zamanda hayatının 2 ya da 4 yılını geçireceğin bir şehir tercihi de yapacaksın. Bunun için şehrin doğal güzelliklerini, iklimini, kültürünü de araştırmalısın. Doğu'da bir batı ilini andıran, gelişmiş bir şehir olan Malatya'da okumanın avantajlarından yararlanmak için üniversite hakkında daha detaylı araştırma yapabilirsin. İnönü Üniversitesi taban puanları hakkında daha detaylı bilgi için şimdi sen de Kariyer.net tarafından hazırlanan üniversite rehberi sayfasına göz atabilirsin.
İnönü Üniversitesi; öğrencilerine sağlık, hukuk ve diğer sosyal bilimlerde kariyer edinme ve eğitim görme fırsatı sunar. İnönü Üniversitesi Tıp bölümü, 502.72854 ile sayısal türü kontenjanında en yüksek taban puanına sahip olan alandır. 495. 38916 taban puanıyla İngilizce Tıp eğitim alternatifi de mevcuttur. Eşit ağırlık puan türü kontenjanında Hukuk bölümü, 408. 24842 ile yüksek sırada bulunan alanlardan biridir. Eşit ağırlık türünden 216,77285 ile Ekonometri bölümü düşük taban puanına sahip olan alanlar arasında yer alır....