İslam İktisadı ve Finans Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin İslam İktisadı ve Finans bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

İslam İktisadı ve Finans

İslam İktisadı ve Finans bölümü; temel kaynakları esas alarak inanç, ibadet, hukuk ve ahlak esasları içerisinde analiz ve problem çözme yeteneği gelişmiş kişileri yetiştiren lisans programıdır. Bölüm ile ilgili araştırma yapılırken İslam iktisadı ve finansı nedir sorusunun yanıtı aranır. Bu bölümün amacı günümüzde hızlı bir şekilde değişen ve gelişen ekonomi içinde ticaret ve finansal konular ile ilgili tahmin yapabilen, süreci doğru analiz edip kararlar verebilen insanlar yetiştirmektir. Mezunlar, modern ekonomik uygulamaların İslam hukuku dahilinde uygulanabilmesi için faaliyet gösterir. İslamî bankacılık hizmetleri, bölümde sağlanan donanımlar vasıtasıyla sürdürülür. Çeşitli hassasiyetlerinden dolayı dinî hükümlere öncelik tanıyanlar, bölüm mezunlarının sunabileceği hizmetlere talep oluşturur. İslam İktisadı ve Finans bölümü ile kişilere; multidisipliner bir bakış açısı kazandırmak, ekonomi ve finans alanındaki sorunlara İslam hukuk metotları ile çözüm sunmak, faizsiz finansal araçlar hakkında bilgi sahibi olmak gibi kazanımlar sunmak hedeflenir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

İslam İktisadı ve Finansı Taban Puanları

Üniversite sınavına giren öğrencilerin başarı grafiği sürekli değişir. 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. İslam iktisadı ve finansı bölümü için de aynı durum geçerlidir. Söz konusu bölümün taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde bulunan İslam iktisadı ve finansı bölümünün taban puanı 2022 için farklı olabileceği gibi, 2023 yılı için de farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam iktisadı ve finansı taban puanları ile Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi İslam iktisadı ve finansı puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

İslam İktisadı ve Finansı Tercih Puanları

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İslam iktisadı ve finansı tercih puanları, her sene öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün İngilizce eğitim veren %100 burslu programının, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 320,362 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 277,538 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 322,673 olarak belirlenmiştir. İslam iktisadı ve finansı bölümünün Türkçe eğitim veren %100 burslu programının, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 310,449 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 241,170 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 300,858 olarak belirlenmiştir. Yani İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İslam iktisadı ve finansı bölümüne, her sene birbirinden farklı taban puanları ile yerleşim yapılır.

İslam İktisadı ve Finansı Başarı Sıralaması

Üniversite ve bölümlerin başarı sıralaması bazı seneler yükselir, bazı seneler düşer. İslam iktisadı ve finansı başarı sıralaması da hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam iktisadı ve finansı sıralama bilgileri yıl bazlı olarak farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam iktisadı ve finansı bölümü sıralama bilgisi ile Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi İslam iktisadı ve finansı bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İslam iktisadı ve finansı bölümü başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölümün İngilizce eğitim veren %100 burslu programına, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 293.616 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 231.617 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 208.530 olarak belirlenmiştir. İslam iktisadı ve finansı bölümünün Türkçe eğitim veren %100 burslu programına, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 345.778 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 444.463 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 288.157 olarak belirlenmiştir.

İslam İktisadı ve Finansı Tercih

Tercih dönemi üniversite okumak isteyen öğrenciler için zaman zaman stresli olabilir. Bu durumu sorunsuz bir şekilde atlatabilmek için öncesinden hazırlık yapman gerekir. Okumak istediğin üniversite ve ilgi duyduğun bölümler ile ilgili ön bir araştırma sürecinden geçmen tercihlerini daha isabetli şekilde yapmana olanak sağlar. İslam iktisadı ve finansı tercih listende yer alıyor ise Sakarya Üniversitesi gibi bir devlet üniversitesi ya da İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi gibi vakıf üniversiteleri arasından seçim yapabilirsin. 2023 yılı itibariyle 2’si vakıf üniversitesi olmak üzere 3 üniversitede bulunan bölüm, gelecek yıllarda oluşacak talebe göre farklı üniversitelerde de açılabilir. Bu yüzden güncel verileri takip etmen de önemlidir.

İslam İktisadı ve Finansı Kontenjan

Her üniversite kendi kontenjan rakamını belirleme hakkına sahiptir. İslam iktisadı ve finansı kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam iktisadı ve finansı bölümü kontenjan sayıları 2022 için farklı olabileceği için 2023 farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam iktisadı ve finansı bölümü kontenjan sayıları ile Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi İslam iktisadı ve finansı bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Öte yandan okumak istediğin bölümün ikinci öğretim programı olup olmadığını da inceleyebilirsin. Çünkü ikinci öğretim programı olan bölümler, örgün eğitimden ayrı olarak ikinci öğretim kontenjan sayısı belirler. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam iktisadı ve finansı bölümünün İngilizce eğitim veren %100 burslu programı genel kontenjan sayısı 2022 yılında 13 kişi, 2021 yılında 10 kişi, 2020 yılında 5 kişi olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün Türkçe eğitim veren %100 burslu programı genel kontenjan sayısı ise 2022 ve 2021 yıllarında 10 kişi, 2020 yılında 8 kişi olarak belirlenmiştir. İslam iktisadı ve finansı taban puanları ile birlikte kontenjan ve başarı sıralaması listesi gibi ilgili merak ettiğin bilgilere tercih motoru üzerinden kolayca ulaşabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı İslam İktisadi ve Finans Bölümü Taban Puanları Nedir?

YKS verilerine göre İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam İktisadi ve Finans bölümü taban puanı 320,36242 ile en yüksek başarı sıralamasına sahiptir. Bu programa alım yapan üniversiteler arasında en düşük taban puan 186,80032 ile KTO Karatay Üniversitesine aittir. 227,73393 taban puan ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde %50 burslu olarak eğitim alma şansına sahip olabilirsin. Sakarya Üniversitesi bu bölüm için en yüksek kontenjana sahip üniversitelerin başında gelir. YKS’de elde ettiğin puanla uyumlu üniversitedeki İslam İktisadi ve Finans bölümünü seçebilirsin....