Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
İzmir Tınaztepe Üniversitesi (İZTÜ), 2018 yılında İzmir'in Konak ilçesine bağlı olan Tınaztepe'de kurulmuştur. Okulu, diğer yüksek öğretim kurumlarından ayıran en büyük fark İzmir Tınaztepe Üniversitesi'nin sağlık temalı bir üniversite olması ve yalnızca sağlık meslek elemanları yetiştiriyor olmasıdır. 102 dönümlük geniş bir alan üstüne kurulmuş olan üniversite, öğrencilerine kampüs hayatını gerçek anlamıyla yaşatmayı hedeflemektedir. İzmir Tınaztepe Üniversitesi öğrencileri, eğitimleri için Tınaztepe Sağlık Grubu'nun ve bu sağlık grubunun bünyesinde bulunan 4 adet hastanenin tüm imkanlarından yararlanabilmektedir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kamuoyunda genel olarak üniversiteye giriş sınavı olarak bilinir. Her sene eğitim öğretim yılı tamamlandıktan sonra düzenlenen sınava oldukça fazla sayıda katılım gerçekleşir. Baraj puanı uygulanmasının kaldırılması ile birlikte, sınava 2022 yılında 3 milyon 243 bin 425 adayın yarıştığı sınava, 2023 yılında 3 milyon 527 bin 466 aday başvurdu. Ancak bu sayı her sene aratacak diye bir kural yoktur. Ancak Türkiye’nin köklü üniversitelerinden birinde iyi bir bölüm okumak gibi bir hayalin var ise mümkün olan en yüksek puanı alman gerekir. bu şekilde diğer adayların önüne geçerek istediğin bölüme yerleşebilirsin.
YKS, Temel Yeterlilik Testleri (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) olmak üzere 2 oturum şeklinde düzenlenir. İki oturumda birer gün arayla yapılır. İlk oturumda adaylara 120 soru 165 dakika, ikinci oturumda 160 soru 180 dakika verilir. Ayrıca yabancı dil dersleri üzerinden tercihte bulunmak isteyen öğrenciler Yabancı Dil Testleri (YDT) sınavına girmek zorundadır. Bu oturumda ise adaylara 80 soruyu cevaplamaları için 120 dakika sürü verilir. Öğrenciler tüm tercihlerini bu sınavlarda alacakları puanlara göre yapar. Sen de İzmir’de okumak istiyorsan İzmir Tınaztepe Üniversitesi taban puanları hakkında araştırma yapabilirsin.
Üniversitelerin taban puanları her sene düzenlenen YKS’nin zorluğuna göre değişir. Bu sınava giren adayların profili ve başarı derecesi üniversite ve bölümlerin taban puanını oluşturur. İzmir Tınaztepe Üniversitesi puanları da her sene bu üniversiteyi tercih eden öğrencilerin yoğunluğuna göre güncellenir. Bu yüzden tercih listesinin tamamlamadan önce okumak istediğin üniversitenin geçmiş yıllardaki taban puanlarına bakman gerekir. Bu konuda üniversite taban puanları sistemi üzerinde özenle hazırlanmış olan bilgiler işine yarayacaktır.
İzmir’de bir vakıf üniversitesi olarak İzmir Tınaztepe Üniversitesi tercih puanları birbirinden farklıdır. Dil ve konuşma terapisi, odyoloji, tıp ve ebelik bölümlerinin taban puanları birbirinden farklıdır. Hatta bu bölümlerin burslu ve yüzde elli burslu programları da bulunmaktadır. Ancak burslu programların taban puanı ücretli programlara göre değişiklik gösterir. Dolayısıyla taban puanları arasındaki en büyük fark burslu ya da ücretli okuyacak öğrenciler arasında görülür.
İzmir Tınaztepe Üniversitesi taban puanları gibi senin doğru bir tercihte bulunabilmen için bakman gereken kriterlerden biri de üniversitelerin başarı sıralamasıdır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi sıralaması ve taban puanlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan tercih kılavuzlarından ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan Atlas uygulamasından ulaşabilirsin. Taban sırlamasının her yıl güncellendiğini unutmamalısın.
Vakıf üniversitelerinde burslu programlara yerleşen öğrenciler ile burssuz programlara yerleşen öğrencilerin taban puanı da başarı sıralaması da farklıdır. Bu durum aynı bölümler için de geçerlidir. Örneğin; İzmir Tınaztepe Üniversitesi başarı sıralaması incelendiğinde odyoloji bölümünün iki farklı puan ve başarı sıralamasına göre öğrenci aldığı görülür. Odyoloji bölümünün yüzde 100 burslu programının başarı sıralaması, yüzde 50 burslu programının başarı sıralamasından yüksektir. Odyoloji bölümüne 2022 yılında yüzde 100 burslu olarak yerleşen öğrencinin taban başarı sıralaması 265.775 olurken, 2021 yılında 296.157 olmuştur. Aynı bölüme 2022 yılında yüzde 50 burslu olarak yerleşen öğrencinin taban başarı sıralaması 434.346 olurken, 2021 yılında 230,51113 olmuştur.
YKS her sene öğrencilerin karşısına farklı zorluk dereceleri ile çıkar. Kimi öğrenciler bunda zorlanırken, kimleri sınavı rahatlıkla tamamlar. Sınav sonrasındaki tercih dönemi için adayların iyi bir dinlenme sürecinden geçmesi gerekir. Bunun için zaman zaman kendine zaman ayırmalı ve uyku düzenini korumalısın. Sınav sonrasında başlayacak olan tercih maratonunda dinç olmanı sağlayacak kadar uyuman gerekir. TYT’de 15, AYT’de ise 35 net yapman halinde otomatik olarak tercih yapmaya hak kazanmış olursun. Tercih sürecini sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için senin için hazırlanan üniversiteler sayfasına göz atabilirsin. Unutmaman gerekir ki, üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamasını birlikte incelemeli ve çıkarımlarını önceki seneleri baz alarak yapmalısın. bu şekilde geçen birkaç yıla dönük bir tercih listesi hazırlayabilirsin.
İzmir Tınaztepe Üniversitesi tercih listende var ise sağlık bilimleri alanında kariyer yapabilirsin. Tıp fakültesi, dil hekimliği fakültesi ya da sağlık bilimleri fakültesi senin için uygun olabilir. Ancak öncelikle bu fakültelerde yer alan bölümlerin taban puanları ve sıralamasını doğru şekilde analiz etmen gerekir. İzmir Tınaztepe Üniversitesi diş hekimliği bölümü 2022, 2021 ve 2020 yılında burslu ve burssuz olmak üzere iki farklı program türünde öğrenci almıştır. Bu bölüme 2022 yılında burslu olarak kayıt yaptıran en düşük puanlı öğrencinin puanı 479,230, başarı sıralaması ise 32.350’tür. 2021 ve 2020 yıllarına dair farklı verileri sen de istediğin zaman inceleyebilirsin.
Üniversiteler kontenjanlarını her yıl kendi yönetim kurulu kararları doğrultusunda belirler. YÖK’e iletilen bilgilere göre 2023 yılında devlet üniversiteleri, vakıf üniversiteleri ve açık öğretim fakültelerinin toplam kontenjanı 1 milyon 61 bin olarak belirlenmiştir. Ön lisans programlarının kontenjanı 465 bin, lisans programlarının kontenjanı ise 853 bin olarak belirlenmiştir. Ancak bu rakamlar yıllara göre değişir. Doğru bir seçim için, tercih edeceğin bölüme ilişkin yıl bazlı kontenjan listesine bakman gerekir. İzmir Tınaztepe Üniversitesi kontenjan sayıları da bu verilere dahil edilmiştir. Sen de üniversite eğitimini İzmir gibi bir şehirde almak istiyorsan tercih listeni hazırlarken bu bilgileri de göz önünde bulundurmalısın.
İzmir Tınaztepe Üniversitesi, çeşitli fakültelere sahiptir. Üniversite bünyesinde bulunan her bölüm, farklı dallarda eğitim ve kariyer fırsatı oluşturur. YKS verilerine göre İzmir Tınaztepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 497,65136 taban puanıyla en yüksek sıralamada yer alır. Sağlık sektörüne ilgi duyan adaylar Diş Hekimliği bölümünü 434,81338 taban puanla tercih edebilir. İzmir Tınaztepe Üniversitesi Ebelik bölümü 268,66223 taban puanla alım gerçekleştirir. YKS’de elde ettiğin puana uygun olan bölümler arasından tercih yapabilir ve eğitimini alabilirsin....