Üniversitelerin Makine bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Makine bölümü üniversitelerin meslek yüksekokullarında bulunan ve iki yıllık eğitim veren bir ön lisans programıdır. Meslek yüksekokulları tarafından eğitim verilen bu bölümlerde kamuda ve özel sektörde çalışması hedefiyle deneyimli tekniker personel yetiştirilmesi amaçlanır. 2 yıllık Makine bölümü okuyarak bu bölümden mezun olan kişiler makine üretiminde çalışır ve sektöre katkı sağlar. Bu bölümde okumayı planlayan öğrencilerin fizik ve matematik gibi alanlar ile makinelere ilgi duymaları gerekmektedir. Makine bölümünde öğrencilere genel olarak fizik ve matematik temel kuralları eğitimi verilir. Daha sonra ise makinelerin hareketli parçaları üzerine eğitim verilir. Makine düzenekleri, çalışma mantığı, hareketli fizik ve teknik çizim dersleri ile öğrencilerin düşünme mekanikleri bu yönde geliştirilir. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler hem teknik çizim hem de bilgisayarlı çizim alanında donanıma sahip olmalıdır. Öğrencilere verilen akademik eğitimin yanında çalışma disiplini ve üretim bilinci kazandırılması amaçlanır. Meslek yüksekokulu eğitim programlarının amacı; sektörün gelişmesine katkı sağlayacak öğrenciler yetiştirilmesidir. Ayrıca makine bölümü dgs geçiş bölümleri sayesinde bu alanda lisansını tamamlayabilir, bu sayede hem kariyer hem eğitim hayatında basamakları daha emin adımlarla tırmanabilirsin.
Tercih listeni oluÅŸturmaya baÅŸla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörMakine bölümü için taban puanları güncel sınav verilerine göre değişkenlik gösterir. Adıyaman Üniversitesinde bu bölümü okumak için gerekli olan güncel taban puan 250,531’dir. İlk oturum sınavından 302,902 taban puan elde eden öğrenciler Akdeniz Üniversitesinde okumaya hak kazanır. Balıkesir Üniversitesinde okumak için gerekli olan taban puan 283,442’dir. Manisa Celal Bayar Üniversitesinde okumak isteyen öğrencilerin sahip olması gereken taban puan ise 288,617 olarak belirtilir. İlgili alanda eğitim görmek isteyenlerin bu taban puan şartlarını yerine getirmeleri gerekir....