Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Bölüm Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği
ÜniversitelerBölümlerPuan Türü

Kontenjan

Taban Puan
Başarı Sırası
1Azerbaycan Devlet Pedagoji ÜniversitesiPsikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği (Ücretli) (4 Yıllık)EA20Dolmadı0

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenliği programının amacı başta eğitim ve sağlık kurumları olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren kurumların ihtiyaç duyduğu psikolojik danışmanları yetiştirmektir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü, öğrencilere insan davranışı teorileri ve bunların gerçek hayata nasıl yansıdığı hakkında eğitimler verir. Bu lisans programını tercih eden öğrenciler; öğrenci psikolojisi, çocuk gelişimi, etik, psikoterapi ve grup dinamikleri gibi çeşitli konuları anlamak için dersler alır. Bu dersler aracılığıyla danışmanlık yapmak için gerekli becerileri öğrenirler. 

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenliği programının hedefi, özellikle eğitim ve sağlık sektörlerinde ihtiyaç duyulan psikolojik danışmanları yetiştirmektir. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümü program içeriği öğrencilere insan davranışları teorileri ve bunların günlük hayata uygulanması konularında detaylı eğitimler sunar. 

Programı seçen öğrenciler, öğrenci psikolojisi, çocuk gelişimi, etik, psikoterapi ve grup dinamikleri gibi çeşitli konularda derinlemesine bilgi edinirler. Bu dersler aracılığıyla, danışmanlık yapmak için gerekli olan becerileri kazanırlar. Benzer ve ilişkili derslerii barındıran Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümü yatay geçiş bölümleri de yine pedagojik ve eğitimsel temellere dayanır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenliği, eğitim alanında kritik bir disiplindir ve öğrencilere psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunma konusunda uzmanlaşma fırsatı verir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği Taban Puanları

Üniversite bölüm tercih sürecinde hayallerindeki bölümü tercih etsen de tercih listeni hazırlarken bu bölüm ile ilgili bilmen gereken bazı bilgiler vardır. Bu bilgilerin başında da ilgili bölümün hangi üniversitelerde yer aldığı, son yıllardaki başarı sıralaması, taban puanları ve mezun olduktan sonra çalışabileceğin alanlar gelir. PDR olarak da bilinen Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümü de, psikoloji ve insan ilişkileriyle doğrudan ilgilenmek ve bu alanda çalışmak isteyen öğrenci adayları tarafından tercih edilmektedir. Eğer ki sen de psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği tercih etmeyi düşünüyorsan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği taban puanları ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği sıralama listesi  gibi bilgileri inceleyebilir, bölüm hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsin.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği Tercih Puanları

Üniversite tercih bölümünde dilediğin bölümleri ve üniversiteleri araştırıp tercih listeni hazırlamaya başlarken dikkat etmen gereken önemli unsurlardan birisi de bölümün son yıllardaki taban puanlarıdır. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği tercih puanları, bölüme artan ilginin artmasıyla birlikte son yıllarda yükselişe geçmiştir. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği taban puanları, yıllara göre ve bölümün bulunduğu üniversitelere göre her yıl değişiklik gösterebilir. Bu nedenle tercih listeni hazırlarken kendi puanından yüksek ve düşük bölümleri de tercih listene ekleyip, en yüksek puanlı bölümden en düşük puanlı bölüme göre bir tercih listesi hazırlaman tercih listenin başarılı olması adına faydalı olacaktır. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümü ülkemizde Boğaziçi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi gibi birçok üniversitede yer alırken son yıllarda psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği taban puanları aralığı 450 puan ile 300 puan arasında görülmüştür. Ayrıca özel üniversitelerin tam burslu psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği puanları, üniversitelerin %50 burslu ya da burssuz bölümlerine göre daha fazladır. Ayrıca psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümü EA (Eşit Ağırlık) puan türüyle öğrenci kabul etmektedir bu nedenle sen de psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği taban puanlarını incelerken eşit ağırlık puanını baz almalısın. Eğer ki sen de psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümü öğrencisi olup bu alanda ilerlemek istiyorsan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralamaları gibi bilgilere üniversite taban puanları sayfasından ulaşabilir, dilediğin üniversitelerin psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği taban puanları bilgilerini sıralayabilirsin.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği Başarı Sıralaması

Dilediğin bölümü tercih ettikten ve taban puanlarını da inceledikten sonra incelemen gereken bir diğer önemli bilgi türü de bölümün başarı sıralamalarıdır. YÖK, öğrenci yerleştirmesi yaparken başarı sıralamalarını merkeze aldığından senin de bölümün son yıllardaki başarı sıralamalarını incelemen faydalı olacaktır. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği başarı sıralaması, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği taban puanların da olduğu gibi son yıllardır artış ve değişkenlik göstermiştir. Bu nedenle psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralamalarını birlikte inceleyerek daha iyi bir tercih listesi oluşturabilirsin. Yıllara göre değişkenlik gösteren başarı sıralamaları hakkında tek bir bilgi vermek zor olsa da Boğaziçi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi gibi birçok üniversitede yer alan bölümün başarı sıralaması son yıllarda 7.000 ile 200.000 arasında değişkenlik göstermiştir. Başarı sıralamalarını incelerken o yıl sınava giren öğrenci sayısı, ilgili bölümü tercih edecek öğrencilerin başarı sıralamaları gibi faktörler etkilidir. Eğer ki psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümünü tercih etmeyi düşünüyorsan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği başarı sıralamaları ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği taban puanları gibi bilgileri inceleyebilir, dilediğin bölüme yerleşmek adına iyi bir tercih listesi hazırlamaya başlayabilirsin.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği Tercih

Bir bölüm tercih ederken bölümün son yıllardaki taban puanları, başarı sıralaması gibi faktörlerle birlikte bölümün hangi üniversitede olduğu, bölümün eğitimi ve bölümün eğitim sonrası iş olanakları gibi konuları da araştırman önemlidir. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği taban puanlarını ve başarı sıralamalarını inceledikten sonra göz atman gereken diğer faktörlerde bölümde alacağın eğitimin sana uygunluğu ve iş olanaklarının kariyer planlarınla ne kadar örtüştüğüdür. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği mezunları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında rehberlik öğretmeni, özel rehberlik merkezlerinde rehberlik yapma fırsatına sahipken aynı zamanda özel kliniklerde de çalışma imkanına sahiptirler. Ayrıca eğitim sırasında çift ana dal olanakları ve eğitim sonrasında yüksek lisans ve doktora olanaklarıyla birlikte üniversitelerde akademik kariyere devam etmeyi de düşünebilirsin. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümü, psikolojinin her alanıyla ilgili dersleri öğrencilerine verip psikoloji alanında donanımlı mezun öğrenciler vermeyi amaçlar. Eğer sen de bu alanlarda çalışmak istiyorsan tercih motoru sayfasından bölüm hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir ve tercih listeni oluşturabilirsin.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehber Öğretmenliği Kontenjan

Üniversite ve bölüm tercihi sürecinde öğrenci adaylarının en çok araştırdığı konulardan birisi de tercih etmeyi düşündükleri bölümün hangi üniversitede kaç kontenjana sahip olduğudur. Psikolojik danışmanlık ve rehber öğretmenliği bölümü birçok üniversitede yer aldığından Türkiye genelinde fazla kontenjana sahip olabilir. Ayrıca bölümün bulunduğu özel üniversitelerin tam burslu kontenjanları %50 burslu ve burssuz kontenjanlarına göre daha az sayıdadır. Eğer ki sen de psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği kontenjan bilgileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsan üniversite rehberi sayfasını ziyaret edebilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik Ogretmenligi Bölümü Taban Puanları Nedir?

4 yıllık lisans programları içerisinde yer alan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümü taban puan oranları her yıl değişir. 2023 yılı için taban puan oranlarına bağlı olarak en yüksek Boğaziçi Üniversitesi 446.89527 başarı gerektirir. Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC) 298.60853 ile en düşük taban puan oranına sahiptir. İstanbul Yirmidokuz Mayıs Üniversitesi 323.39384, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi 330.80812 taban puan ile öğrenci alımı yapar. Hacettepe Üniversitesi 408.71289, Ankara Üniversitesi taban puan oranları ise 401.38837’dir....