Üniversitelerin Süt Teknolojisi bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Üniversiteler | Bölümler | Puan Türü | Kontenjan | Taban Puan | Başarı Sırası | |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | Ankara Üniversitesi | Süt Teknolojisi (4 Yıllık) | SAY | 31 | 254,49589 | 494,024 |
2 | Ege Üniversitesi | Süt Teknolojisi (4 Yıllık) | SAY | 26 | 251,91886 | 514,824 |
Süt Teknolojisi Bölümü, memelilerin doğumundan itibaren tüketicilere doğum ve beslenme sürecinin temel, taze, sağlıklı ve hijyenik bir şekilde verilmesini sağlamak için bilgi ve deneyim aktarımı için kurulmuş bir eğitim disiplinidir. peynir, yoğurt, tereyağı ve diğer süt ürünleri ile süt yan ürünleri.
Bu bölümün amacı, süt üretiminin artırılması, süt ve süt ürünlerinin kalitesinin korunması, süt fabrikalarının kurulması ve düzenlenmesi ve süt atıklarının kullanımı alanında yeterli teknik bilgi ve donanım sağlanması.
Bu alanda eğitim görenler; süt işleme tesislerinde, gıda işlenmesi sürecini yönetebilir, peynir, yoğurt, krema gibi çeşitli süt ürünlerinin üretiminde görev alabilirler. Bu tesislerde kalite kontrol süreçlerini denetleyebilir ve ürünlerin hijyen standartlarına uygunluğunu sağlayabilirler.
Gıda güvenliği ve kalite kontrolü alanında da iş imkanları mevcuttur. Süt teknolojisi mezunları, süt ürünlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerini yapabilir, ürünlerin kalite standartlarına uygunluğunu değerlendirebilir ve gerekli düzeltici önlemleri alabilirler. Sen de ilgili alanda eğitim alarak bu sürece dahil olabilirsin!
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörHaziran ayında gerçekleştirilen YKS sınavının adayları üniversitelere yerleştirme amacı vardır. Sınava giren her aday idealindeki üniversiteye girmek için bu yolu kullanmak zorundadır. Çoktan seçmeli gerçekleştirilen YKS sınavında adayların verdiği cevaplar hangi üniversiteye gideceğinin mesajını verir. Bu nedenle geleceğindeki üniversite hayaline ulaşmanın ilk basamağını bu sınav oluşturur. Sınavdan elde ettiğin ham puan ve ülkede kaçıncı sırada bulunduğunu bildiren başarı sıralaması tercih listesini oluştururken baz alacağın iki temel unsuru temsil eder. Bölümün Türkiye genelindeki sıralamada hangi puan aralığında olduğunu gösteren taban puanları tercih yaparken bolca karşılaşacağın unsurların başında gelir. En önemli avantajı ise fakülteleri puansal anlamda karşılaştırmanı sağlar. Böylelikle fakültelerin senin için uygunluğu test edebilir, elde ettiğin bulguları rehber olarak karar verme aşamasında kullanabilirsin. Süt teknolojisi bölümü taban puanları listesini de bu açıdan baktığında irdelemen gereken unsurların başında gelmelidir. Çünkü hangi yönlerin senin için doğruyu işaret ettiğini taban puanlar vasıtasıyla öğrenebilirsin. Bölümle ilgili daha çok genel bilgi edinmek istersen Kariyer.net sitesine başvurabilirsin. Süt teknolojisi sayfasını inceleyerek aklına takılan soruları kolayca cevaplandırabilirsin.
Bölümün eğitimini veren üniversiteleri yakından tanıma fırsatı veren taban puan unsuru doğru adımlar atman konusunda sana bazı fikirler sunabilir. Sayısal verilerden oluşan bu unsurun verdiği mesajları doğru yorumlarsan fakülteleri daha farklı pencereden bakma fırsatı yakalayabilirsin. Bunu yaparken bu unsurun sürekli değişim geçirdiği gerçeğini aklından çıkarmaman gerekir. Çünkü bu parametre YKS sınavında verilen cevaplara paralel olarak yukarıya ve aşağıya doğru hareket halinde olur. Süt teknolojisi puanları için de aynı durum geçerli olup gözlemlerini bu terim üzerinde yoğunlaştırman gerekir. Bu terimle ilgili veri bulma aşamasında dikkatli olmalısın. Tercih noktasında araştırma için önlemini baştan almak istiyorsan güvenilir kaynaklardan vazgeçmemen gerekir. Burada önerilebilecek güvenilir kaynaklarından başında Kariyer.net sitesi gelir. Öğrenci dostu bu site senin en büyük yardımcıların arasında yer alabilir. Süt teknolojisi taban puanları ile ilgili bilgi istersen, süt teknolojisi tercih puanları ve başarı sıralaması için üniversite taban puanları sayfasına bakarak istediğin bilgilere erişim sağlayabilirsin.
Taban puanlar kadar tercih sürecinde önemli olan diğer bir unsur başarı sıralamasıdır. Bölümdeki sıralamayı göstermesinin yanı sıra fakültenin Türkiye genelindeki genel duruşu hakkında bazı malumatlar verebilir. Bunun için taban puanlarla birlikte baş aktör olarak tercih sürecinde boy göstermelidir. Arzuladığın süt teknolojisi bölümü için de bunu yaparsan kararlarını alma konusunda kolaylık sağlayabilirsin. Süt teknolojisi sıralama öğesini taratarak birçok yararlı bilgiye anında elinin altına getirebilirsin. Böylelikle onları tercih sürecinde entegre etme işlemine geçiş yaparsın. Süt teknolojisi başarı sıralaması da bu yüzden analizlerinde önemli bir yer edinmelidir. Aksi takdirde analizlerin yarım kalabilir ve bu da senin tercihlerinde sürekli yanılgıyla karşı karşıya kalmana yol açabilir.
Birçok araştırma ve veri derlemesi işini yaptıktan sonra tercih sürecine geçiş yapabilirsin. Daha önceden duyurulan zaman aralığında gerçekleştirilen bu süreç genelde 1 haftayla sınırlıdır. Sınav sonucunda elde ettiğin puan ve sıralamaya uygun seçenekleri tercih listene yazdığın süreci tanımlar. Optimum seçenekleri bulmak ilk etapta gözünü korkutabilir, fakat belirli faktörleri doğru okuyabilirsen kendine uygun seçeneklerin tespitini kolayca yapar hale gelebilirsin. Bu süreçte kontenjan dışında yararlanman gereken iki unsur taban puan ve başarı sıralaması olmalıdır. Hedeflediğin süt teknolojisi bölümü için Türkiye’de eğitim veren iki resmi eğitim kurumu vardır. İki fakültenin de taban puanları ve başarı sıralamaları arasında büyük farklar olmadığı için YKS sınavından yaklaşık olarak 250 puan almak bu üniversiteleri kazanmak için yeterli olabilir. Ayrıca bu puanın dışında ilk 520.000’lik dilimde adının var olduğunu düşünüyorsan bu bölümlerden ikisini de tercih listene ekleyebilirsin. Hangisini önce yazacağının kararı tamamen sana kalmış bir durumdur. Eğer bu iki üniversite arasında seçim yapmakta zorlanıyorsan sana en uygun düşündüğün şehrinde olan fakülteyi seçebilirsin. İzmir ve Ankara şehirlerinden hangisinde daha iyi bir eğitim alabileceğini düşünüyorsan süt teknolojisi tercih yönünü oraya çevirebilirsin.
Bölümün kaç kişilik kapasitesi var olduğunu soruyorsan kontenjan terimi bunu cevaplayabilir. Bölümün alabileceği maksimum kişi sayısını ifade eden bu terim üniversiteler tarafından her yıl kamuoyuna duyurulur. Bölümdeki alım sayısı belirli bir sayının altına düşmedikçe adayların pek de ilgisini çekmeyen bir unsur olma özelliği taşır. Eğer az alım yapan bir bölümü yazmayı düşünüyorsan bu kararını tekrardan gözden geçirmek iyi bir fikir olabilir. Çünkü az alım adaylar arasındaki çekişmenin artmasını körükleyebilir. Bu da puanların ve ona karşılık gelen sıralamanın hep yukarıda kalmasına sebep olabilir. Bu nedenle tıpkı diğer bölümlerde olduğu gibi süt teknolojisi kontenjan verilerine de göz atmak tercih sürecinde sana birçok avantaj katabilir. Tercih sürecinde muvaffak olmak istiyorsan bu unsuru dışlamayacağın bir çalışma modeli üzerinde yol almalısın. Bütün unsurları tek bir çatı altında toplarsan işini büyük ölçüde kolay hale getirebilirsin. Ayrıca bazı göremediğin şeyleri keşfetme imkanın bile olabilir. Zaman zaman araştırmalarını yaparken kaynak bulmada zorluk yaşayabilirsin. Bu zorluğu aşmanın yollarında biri de iyi araştırma yapmaktır. Süt teknolojisi puanları başta olmak üzere bölümle ilgili birçok bilgiye tercih motoru sayfasından ulaşabilir, bulduğun verilerle üniversiteleri karşılaştırma imkanına sahip olabilirsin.
Ziraat Fakültesi bünyesinde eğitim verilen Süt Teknolojisi Bölümü, lisans programları arasında yer alır. Süt Teknolojisi Bölümü için en yüksek taban puan oranı ile öğrenci alımı gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi bünyesinde açık öğretim olanağı vardır. Anadolu Üniversitesi, 273.96101 taban puan ile öğrenci alımı gerçekleştirir. Ankara Üniversitesi bünyesinde yer alan Süt Teknolojisi Bölümü için ise 245.05994 puana sahip olman gerekir. Ege Üniversitesi eğitim programları içerisinde bulunan Süt Teknolojisi Bölümünü tercih edebilmen için YKS verilerine göre 243.21986 taban puanı alman yeterlidir....