Tarımsal Genetik Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Tarımsal Genetik Mühendisliği

Üniversiteler

Bölümler

Puan Türü

Kontenjan

Taban Puan

Başarı Sırası

1Niğde Ömer Halisdemir ÜniversitesiTarımsal Genetik Mühendisliği (İngilizce)SAY40265,2361498,969

Tarımsal Genetik Mühendisliği

Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı son teknolojiler ile bilimsel esaslara dayanan ziraat çalışmalarının içerisinde bulunacak kişileri yetiştirip sektöre kazandırmaktır. Mezun olan bireylerden sektöre katkı ve fayda sağlaması beklenmektedir.

Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, ziraat sektörüne karşı ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Tarımsal Genetik Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2023 Sınavı

Tarımsal genetik mühendisliği bitki genetiği, tohum teknolojisi, klasik ve biyoteknolojik ıslah yöntemleri gibi alanlarla ilgilenir. Ülkemizde 2013 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde eğitim vermeye başlayan bu mühendislik dalından mezun olanlar özel sektörde ya da kamuda bilimsel araştırma fırsatları bulabilir. Eğer bitki genetiği ve ıslahı konularında teknolojik ve bilimsel çalışmalar yapmayı düşünürsen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarımsal genetik mühendisliği taban puanları listesini bir an önce incelemeye başlamalısın. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bir devlet üniversitesi olup, Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde İngilizce eğitim verir. 

Tarımsal Genetik Mühendisliği Tercih Puanları

Her yıl ÖSYM tarafından yayınlanan taban puanlar listesi bölümlere yerleştirilen en düşük puanlı öğrencilerin YKS puanı ile belirlenir. Bölümün puan türü neyse son yerleşen öğrencinin de aynı puan türü taban puanı belirlerken kullanılır. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarımsal Genetik Mühendisliği tercih puanları da her yıl YKS yerleştirmeleri tamamlandıktan sonra ayrı bir liste olarak yayınlanır. Eğer 2023 yılında tercih yapıyorsan 2022 yılına ait taban puanlar listesi kullanabileceğin en güncel listedir. Tarımsal Genetik Mühendisliği sayısal puan türünde öğrenci alımı yapmaktadır. Niğde’de okumayı düşünüyorsan gerek 2022 gerekse 2021 yıllarına ait Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarımsal genetik mühendisliği puanları listesini  incelemen senin için daha faydalı olur.   

2022 ve 2021 yıllarına ait Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarımsal Genetik Mühendisliği taban puanları sırasıyla 274,92416 ve 230,34494’dür. Bu farklar ilgili yıllarda bölüme yerleşen öğrencilerin aldıkları puan farklarından kaynaklanır. Ayrıca taban puanın bir önceki yıla göre artmış olması bu bölümü tercih eden öğrencilerin arttığını da gösterebilir. Çünkü yerleştirmeler yüksek puandan düşük puana doğru yapılmaktadır ve kontenjanlar her yıl genelde farklılık göstermemektedir.  

Tarımsal genetik mühendisliği taban puanlarına kolaylıkla ulaşabilirsin. Taban puanları belirledikten sonra kendi YKS sayısal puanınla bu taban puanları karşılaştırmalısın. Böylece tarımsal genetik mühendisliğini kaçıncı sırada yazabileceğini belirler, bu bölüme yerleşme şansının yüksek mi düşük mü olduğu konusunda fikir sahibi olabilirsin.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Başarı Sıralaması

Bir bölümün sıralaması o bölüme yerleşen öğrencilerin ilgili puan türünde elde ettikleri başarı sıralamalarıdır. Üniversiteye ve yıllara göre sıralama listeleri değişir. Tarımsal Genetik Mühendisliği sıralama listesi de her yıl değişiklik göstererek ÖSYM kılavuzlarında yayınlanır. Bu sebeple Tarımsal Genetik Mühendisliği taban puanları listeleri gibi tarımsal genetik mühendisliği başarı sıralaması listeleri de incelemen gereken önemli bilgiler arasında yer alır. 

Niğde’yi üniversite eğitim hayatını sürdürebileceğin bir yer olarak istediğine karar verdiysen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarımsal genetik mühendisliği başarı sıralaması listelerini incelemeye başlayabilirsin. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2022 yılına ait tarımsal genetik mühendisliği başarı sıralamasının 385.122 ve 2021 başarı sıralamasının ise 368.785 olduğunu bu kaynaklardan kolaylıkla elde edebilirsin. Bu bilgilerden anlaşılacağı gibi 2022 yılında bu bölüme yerleşen öğrencilerin başarı sıralamaları bir önceki yıla göre artış göstermiştir. Son yıla ait Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarımsal genetik mühendisliği sıralama ve Tarımsal Genetik Mühendisliği taban puanlarını, yazmayı düşündüğün diğer bölümlerin sıralama ve taban puanları ile birlikte yüksekten küçüğe sıralayabilirsin. Böylece tarımsal genetik mühendisliğini kaçıncı sırada yazacağını belirlemiş olursun. 

Tarımsal Genetik Mühendisliği taban puanlarının ve başarı sıralamalarının almış olduğun YKS sonuçlarına yakın olması durumunda bu bölüme yerleşme şansını yakalayabilirsin. Ayrıca YKS sınavından yüksek puan ve başarı sıralaması elde ettiysen YÖK bursu kazanma ihtimalin de söz konusu olabilir. 

Tarımsal Genetik Mühendisliği Tercih

Tarımsal genetik mühendisliği tercih etmeye karar vermeden önce okul, şehir ve sayısal veriler hakkında bilgiler topladıktan sonra bölümle ilgili kariyer imkânlarını da araştırmalısın. Kariyer.net tarımsal genetik mühendisliği sayfasında yer alan meslekle ilgili çalışma alanlarını, iş sahası olan sektörleri, ilgileniyorsan akademik kariyer imkânlarını araştırabilirsin. Tarımsal Genetik Mühendisliği taban puanları ile birlikte bölümün ders programlarını da incelemen bölüm hakkında sana önemli bilgiler verir. Okul ve kampüs yaşamı hakkında merak ettiğin bilgileri okulun internet sitesinden de edinebilirsin. Okulun uluslararası başarılarını, öğrenci değişim programlarını, akreditasyonlarını da incelemen faydalı olur. Bölüme yerleşenlerin geldikleri illere göre coğrafi dağılımları, lise türleri, şehrin demografik yapısı gibi bilgiler üniversite eğitim yaşamında karşılaşacağın sosyal ve kültürel yaşam şekli hakkında sana ipuçları verir. 

Tarımsal Genetik Mühendisliği Kontenjan

ÖSYM kılavuzlarında her sene yayınlanan tarımsal genetik mühendisliği kontenjan verileri tercih sıralaması yaparken dolaylı da olsa sana Tarımsal Genetik Mühendisliği taban puanları ile birlikte önemli ipuçları verebilir. Bölümlere bu kılavuzlarda yayınlanan kontenjanlar kadar öğrenci alınabileceğini düşündüğünde kontenjanı düşük olan bir okula ya da bölüme girme şansının ne kadar olduğunu tahmin edebilirsin. Bu tahmini yaparken bölüme başvuran aday sayısını da araştırman gerekir. Örneğin Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarımsal genetik mühendisliğinin 2022 yılında genel kontenjanı 30, okul birincisi kontenjanı 1’dir. Ve yerleştirmelerde açık kontenjan kalmamıştır, toplam 31 kişi ile kontenjan doluluk oranı %100 olmuştur. 2022 yılında bu bölümü tercih listesine alan öğrenci sayısı ise 307’dir. Bölümün 2021 yılının kontenjanları 2022 ile aynıdır ancak toplam tercih eden aday sayısı 2021’de 82’dir. Son 2 yıl içerisinde tercih eden aday sayısındaki artmış ancak kontenjan sabit kalmıştır. YKS sayısal puanının Tarımsal Genetik Mühendisliği taban puanlarından ne kadar yüksekse bölüme yerleşme şansın o kadar artabilir. Kariyer.net’in üniversiteler sayfasında ve taban puanlarla ilgili sayfalarda yer alan kontenjanlar ve diğer güncel bilgiler sana tercih döneminde önemli, bir yol gösterici olur. 

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Tarimsal Genetik Muhendisligi Bölümü Taban Puanları Nedir?

Tarımsal alanda uzman ve deneyimli kişilerin yetiştirilmesi amacıyla eğitim veren Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü, 4 yıllık lisans programları içerisinde yer alır. Ziraat alanında teknolojik ve bilimsel kaynaklı olarak uzman akademisyenlerin yetiştirilmesini sağlayan Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümünü tercih etmen için belli kriterlere sahip olman gerekir. Yükseköğretim Kurumu Sınav sisteminde almış olduğun taban puanına bağlı olarak Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümünü tercih edebilirsin. İlgili bölüm üzerine eğitim veren akademik kuruluşlar arasındaki Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 274.92416 taban puan ile alım gerçekleştirir....