Üniversitelerin Turist Rehberliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Turizmin her ülke için çok önemli bir kaynak oluşturması turizm ile ilgili bölümlere olan ilgiyi artırmaktadır. Turist Rehberliği bölümü de turizm eğitimi için önemli bir eğitimdir. Turist Rehberliği bölümü 2 yıllık önlisans programıdır. Turist Rehberliği bölümünün amacı, turist rehberliği mesleğini en iyi şekilde yapacak, kendi işini kurabilecek ve turizm sektörüne katkı sağlayabilecek insanları yetiştirmektir. Turist Rehberliği bölümünü tercih etmeyi düşünen öğrencilerde, iletişim yeteneği güçlü, sosyal, disiplinli, anlatım yeteneği kuvvetli özellikler aranmaktadır.
Tercih listeni oluÅŸturmaya baÅŸla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörTurist Rehberliği bölümü için Atatürk Üniversitesi tarafından belirlenen taban puanı 264,792’dir. TYT’den 237,746 puan alan öğrenciler ilgili bölümü Bingöl Üniversitesinde okumaya hak kazanır. Yükseköğretim kurumlarında eğitim almak için girilen sınavdan 265,708 puan alan adaylar ise tercih listesine Bursa Uludağ Üniversitesini yazabilir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi için gerekli olan taban puan 261,273’tür. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde okumak isteyen adayların TYT sınavından 229,837 puan elde etmesi beklenir. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi için gerekli olan taban puan ise 223,025’tir. Üniversiteler özelinde belirlenen taban puanlarını karşılayan adaylar ilgili bölümde okumaya hak kazanabilir....