57513 takipçi
Ülkenin su ürünlerinde lider markası DARDANEL Gıda sektöründe faaliyet gösteren 11 şirketten oluşmuş büyük bir gruptur. DARDANEL, Türkiye'nin yiyecek tüketme alışkanlıklarını dengeli beslenme yolunda olumlu olarak değiştiren, Türk insanına dengeli beslenme için daima sağlıklı ürünler sunan, uluslararası standartlarda gıda üreten bir kuruluştur.
1983 yılında Niyazi Önen tarafından kurulan DARDANEL Türk sofrasını ton balığı ile tanıştırdı ve kısa sürede ton balığı üretimi ile gıda sektöründe adını duyurdu. Değişen hayat şartları ve tüketicilerin değişen beslenme alışkanlıkları sonucu ortaya çıkan talebe cevap vermek için DARDANEL, 1986 yılında dondurulmuş meyve sebze, 1988 yılında da konserve meyve sebze üretimine başlamıştır.
DARDANEL 1989 yılında, tüketicilerin kaliteli sağlıklı ve pratik ürünleri tercih etmeye başlaması ile hazırlanması ve tüketilmesi kolay hazır gıda ve dondurulmuş hamur ürünleri ( pizza, milföy) üretmeye başlamıştır.
DARDANEL hızla büyümesini devam ettirerek 1996 yılında Enez Konserve'yi satın alarak, domates salçası, domates türevi ürünler, ketçap ve bezelye konservesi üretimine başlamıştır.
DARDANEL ayrıca Jazzy markası adı altında ton balıklı, sardalyalı ve diğer çeşitlerde kedi mamaları üreterek içi ve dış piyasalarda satışını gerçekleştirmektedir.
DARDANEL'in ayrıca DARDANEL Medya Grubu ( Ton TV, Radyo Ton, Çanakkale haber gazetesi) olmak üzere iki hizmet şirketi de bulunmaktadır.
DEĞERLERİMİZ
Misyonumuz
Tüm dünyada daha tanınmış ve daha güvenilir bir dünya markası olmak.
Vizyonumuz
Dardanel Şirketler Grubu'nun faaliyet gösterdiği her alanda gerek hizmet gerekse ürün olarak en kalitelisini üretmek ve toplam kalite anlayışını sürekli kılmak.
Kalite anlayışımız
Markamızın iç ve dış pazarlarda rekabet gücünün sağlamlaştırılması ve arttırılması için:
Yönetim sistemini sürekli iyileştirmekStrateji ve hedeflerimiz
Özellikle çabuk tüketilen deniz ürünlerinde en güçlü ve en uzman marka olmak.DARDANEL İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi
İşe alma ve işten çıkarma (beyaz yaka), kariyer planlaması, performans değerlendirme, ücretlendirme, prim sistemi uygulamaları, eğitim planlama, bordro işlemleri ve sosyal işler, İnsan Kaynakları Yönetim Direktörlüğü' nün sorumluluğundadır.
a) Kariyer planlama: Kişinin bir üst pozisyon ya da paralel bir pozisyona geçmesi için gerekli olan minimum terfi süreleri ve şartları belirlenmiş olup, sistem aşağıda belirtilen esaslara dayandırılmıştır:
1) Geçiş yapılacak pozisyonun boşalması ya da açılması gerekmektedir.Elemanların kişisel gelişimlerini ve organizasyonel gelişimi destekleyecek bir eğitim planı ve takip sistemi bulunmaktadır. Eğitim seviyeleri, kişilerin kariyer gelişimlerine bağlı olarak değişmektedir.
Organizasyondaki kritik pozisyonlardaki kişilerin yedeklenmesi, personelin gelişimi için, eğitim dışında belli projelerde görev verilmesi ya da rotasyon uygulanması gibi faaliyetlerde de "Kariyer Haritaları" yol gösterici bir rol oynamaktadır.
b) Ücret Sistemi: Dardanel ücret sistemi "Kademelere" bağlı olarak işleyen bir sistemdir. Pozisyonlar, iş tanımları doğrultusunda piyasadaki pozisyonların ücretleriyle karşılaştırılıp eşleştirilir.
Eşleştirilen pozisyonların puanları ve piyasa ücret verileri dikkate alınarak "Regresyon Analizi" yapılır. Yapılan regresyon analizi sonucunda piyasanın farklı oranlarını da dikkate alarak oluşturulan ücret eğrileri kapsamında ücret kademelerinin ortalama, minimum ve maksimum değerleri belirlenir.
c) Ek kazançlar: Belli kademelere araç (benzin dahil) ve cep telefonu hattı verilmektedir. Tüm pozisyonlar (beyaz yaka) özel sağlık sigortası imkanından yararlandırılırlar.
d) Çalışma Ortamı: Organizasyonel yapı, operasyonel bütünlüğü sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Çalışanların sürekli gelişimine yönelik faaliyetler düzenli olarak yürütülmektedir.
e) Personel seçimi: İşe alma ve yerleştirme konularında belirlenmiş şirket stratejileri uygulanmakta olup, işe yeni başlayanlara standart bir oryantasyon eğitimi verilmektedir.
f) İnsan Kaynakları Politikası: İnsan Kaynakları Yönetimi olarak; İnsan Kaynakları hedefleri çerçevesinde belirlenen süreç akışlarını sağlamak, gereken ihtiyaçları belirlemek, uygulamaların mevcut performanslarını ölçmek, çalışanlardan geri bildirimleri almak ve kritik noktaları gözlemlemek, çalışanları yüreklendirmektir. Çağın gereklerini kurum kültürümüz ve değerlerimiz ile yoğurarak Dardanel' li olmanın farkını çalışanlarımızla birlikte yaşayarak gerçekleştirmek.
Kariyer.net’te yayınlanan iş ilanlarına göre gıda sektöründe işe alımın en fazla olduğu departmanlar ve bir önceki döneme göre artış – azalış trendi aşağıda yer alıyor.
Aşağıdaki veriler, şu an gıda sektöründe çalışanların ortak verilerine göre analiz edilmiştir.
Gıda , Hızlı Tüketim Malları
Hızlı Tüketim Malları
Süt ve Süt Ürünleri
Maaş bilgilerini paylaşmak ve bu sektörün maaş aralığını öğrenmek ister misin?
Verdiğin cevaplar anonim olarak saklanmaktadır.