Üniversitelerin Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (MYO) bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi: Prensipler ve Tasarım, ya yaygın olarak kullanılan ya da prensiplerinin ve tasarımının teknolojinin tipik uygulamalarını temsil ettiği teşhis ve tedavi cihazlarını seçici olarak kapsayan akademik bir disiplindir. Bölümde okumak istiyorsan fen bilimleri alanında başarılı olman, alet ve makinelere ilgi duyman gerekir. Aynı zamanda el ve parmaklarını etkili bir şekilde kullanabilmek, mekanik ve şekil ilişkilerini anlayabilmek gibi özelliklerinin de olması şarttır. Görsel becerisi yüksek olmalısın, ayrıca insanlara yardım etmekten hoşlanan bir karakterinin olması da mesleğini yaparken sana yardımcı olur.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÇeşitli üniversitelerin meslek yüksekokulları bünyesinde 2 yıllık ön lisans programı olarak yer alan Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü, TYT puan türüyle tercih edilebilir. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi ön lisans programı, 317,00025 ile en yüksek taban puanına sahip okullardan biridir. Biruni Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi 273,76439 taban puanına sahiptir. İstanbul Medipol Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi 316,34202 ile yüksek taban puanına sahip okullar arasında yer alır....