Üniversitelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü ya da bilinen adıyla ÇEKO, isminden de çıkarım yapılabileceği gibi iş hayatını birçok bilim alanı üzerinden (ekonomik, sosyal, psikolojik, hukuki) ele alan ve bu konuda geliştirmeler yapmayı amaçlayan bir akademik disiplindir. İş dünyasının ekonomik, sosyal ve politik yönlerini inceleyen ve işçi-işveren ilişkilerini anlamak için ekonomi, sosyoloji, psikoloji ve hukuk gibi disiplinleri bir araya getiren bir alan olarak öne çıkar. Bu disiplin, iş gücü piyasasındaki değişimleri, ücret politikalarını, işyeri ilişkilerini, işçi haklarını ve işletmelerin performansını analiz eder.
Tercih listeni oluÅŸturmaya baÅŸla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörTaban puanı, bir üniversite ya da bölüme, en düşük kaç puan alırsan girebileceğini gösteren veridir. Bu bilgiler, her sene bir önceki yılın verileri baz alınarak güncellenir. Dolayısıyla taban puanı üniversite tercihlerini yaparken dikkat etmen gereken en önemli kriterlerden biridir. Örneğin; tüm bölümlerde olduğu gibi dört yıllık lisans eğitimi veren çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri taban puanları da her sene değişir. Bu bölümü tercih listene eklemek istiyorsan, öncelikle bölüm hakkında bilgi alman gerekir. Ekonomi ve çalışma alanı için tercih edilen bölüm birçok üniversitenin bölüm listesinde yer alır. Bu nedenle eğer bölüm seçtiysen üniversiteler sayfasından farklı üniversiteleri inceleyebilirsin.
Üniversite ve bölümlerin taban puanları her sene yeniden belirlenir. Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Akdeniz Üniversitesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü taban puanları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Akdeniz Üniversitesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü taban puanları ile Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri tercih puanları her sene güncellenir. Bu bölüm, 2022 yılında, en düşük 287,293 puan ile öğrenci almıştır. Aynı bölüm 2021 yılında en düşük 231,820 puan ile öğrenci alırken, 2020 yılında ise en düşük 267,918 puan ile öğrenci almıştır. Buradaki temel fark, ilgili eğitim öğretim yılında Akdeniz Üniversitesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümünü tercih eden aday öğrencilerin merkezi yerleştirme sınavında aldıkları puan farklılığından kaynaklanır. Bu bölüm ile ilgili daha fazla bilgi almak için kullanıcı çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri puan listesi incelemesi yaparak merak ettiğin tüm sorulara cevap bulabilirsin.
Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkilerinin taban puanları ile birlikte, üniversite ve bölümlerin başarı sıralaması her sene yeniden belirlenir. Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri başarı sıralaması yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Akdeniz Üniversitesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri sıralama listesi 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Akdeniz Üniversitesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü sıralama bilgisi ile Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Akdeniz Üniversitesi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü başarı sıralaması çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkilerinin taban puanları gibi her sene güncellenir. Bu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 501.771 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 518.187 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 457.705 olarak belirlenmiştir. Buradaki temel fark, ilgili eğitim öğretim yılında merkezi yerleştirme sınavına giren ve çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanını seçen öğrencilerin elde ettikleri başarı sıralaması farklılığından kaynaklanır.
Binlerce öğrenci her sene istedikleri üniversite ve bölümde okuyabilmek için yarışır. Bu yarışın aşamalarından biri de tercih listelerini oluşturmaktır. Doğru listeyi oluşturabilmen için ilgi duyduğun bölümleri detaylı şekilde analiz etmen gerekir. Bölümün hangi üniversitelerde bulunduğundan önceki yıllarda en düşük kaç puan ile öğrenci aldığına, sıralama bilgisinden ders içeriklerine, kontenjan sayılarından mezun olduktan sonra çalışabileceğin alanlara kadar pek çok veriyi incelemen ve bir çıkarım yapman önemlidir. Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri tercih listende bulunuyor ise aynı incelemeyi bu bölüm için de gerçekleştirmen gerekir.
Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkilerinin taban puanları ile birlikte, üniversite ve bölümlerin kontenjan sayıları her sene yeniden belirlenir. Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri kontenjan sayıları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Akdeniz Üniversitesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü kontenjan sayıları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Akdeniz Üniversitesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü kontenjan sayıları ile Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir.
Akdeniz Üniversitesinin yanı sıra Kocaeli Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ya da Ordu Üniversitesinde bulunan çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkilerinin taban puanları bilgileri, üniversite taban puanları sistemi üzerinde yer alır. Örneğin; Akdeniz Üniversitesi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü, son üç yıl içinde, 72 kişilik kontenjan açmıştır. Bu kontenjanın 2’si her üç sene için de okul birincileri için ayrılmıştır. Fakat bazı öğrenciler tercih ettikleri bölümlere kazanmış olmalarına rağmen kayıt yaptırmaktan vazgeçebilir. Bu durumlarda bölümün taban puanı ve başarı sıralaması biraz daha düşebilir. Böylece daha düşük başarı derecesine sahip olan öğrencilerin ek kontenjandan yaralanarak bu bölümlere yerleşmesine neden olabilir.
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri taban puanı 338,26278 olan Ankara Üniversitesi, YKS verilerine göre en yüksek başarı sıralamasına sahip okullardan biridir. İlgili programa alım yapan diğer okullar arasında en düşük taban puan 202,0336 ile Çankırı Karatekin Üniversitesine aittir. Yüksek kontenjana sahip eğitim kurumları arasında yer alan Anadolu Üniversitesi, 236,59623 taban puan sınırını koruyan adayları kabul eder. Bursa Uludağ Üniversitesi 286,02038 taban puanıyla alım gerçekleştirir. Puanını göz önünde bulundurarak doğru bir seçim yapabilirsin....