Üniversitelerin Gıda Teknolojisi (MYO) bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Gıda Teknolojisi nedir sorusu ürünün kimyasal yapısının bozulmamasını ve müşteriye ulaşıncaya kadar ki süreçte ham madde halinde bozulmadan kalmasını amaçlayan, bu doğrultuda eğitim veren bir programdır şeklinde cevaplanabilir. Gıda teknolojisi bölümünden mezun olan kişilere "Gıda Teknikeri" unvanı verilmektedir. Gıda Teknolojisi Bölümü, gıda sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte teknikerlerin yetiştirilmesini hedeflemektedir. Gerek ürünlerin sağlıklı olarak üretilmesi gerekse ambalajlanması, muhafazası, depolanması ve tüketime sunulması gibi aşamalarda görev alan gıda denetleyicileri yetiştirilmektedir. Mezunlar gıda kalite kontrol laboratuvarlarında ve hizmetlerinde eleman olarak çalışmaktadır. Ayrıca bu bölümle birlikte bireyler gıda bilimi ve teknolojisi konusunda gerekli bilgi ve beceriye sahip olabilmektedir.
Tercih listeni oluÅŸturmaya baÅŸla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları Gör2 yıllık Meslek Yüksekokulu bölümleri arasında yer alan Gıda Teknolojisi bölümü, Üsküdar Üniversitesi bünyesinde 296,12889 taban puanıyla öğrenci alımı gerçekleştirir. İstanbul Üniversitesi ise 284,90432 taban puanına sahiptir. İstinye Üniversitesi burslu şekilde 283,33825 taban puanıyla öğrenci alımı yapar. Bursa Uludağ Üniversitesinin taban puanı 261,60305’tir. Ankara Üniversitesi ise adayların 242,86595 taban puanına sahip olmasını talep eder. Yalova Üniversitesi, 230,34995 ile düşük taban puanına sahip okullar arasında yer alır....