Üniversitelerin Giyim Üretim Teknolojisi bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü nedir sorusuna, giyim üretiminde çeşitli süreçlerde rol alabilecek kişiler yetiştirmeyi amaçlayan ön lisans programıdır, şeklinde yanıt verilir. Kadın, erkek ve çocuk giyim üretimi hakkında bilgilendirilen öğrenciler, ön lisans eğitimini tamamlar. Ara eleman yetiştiren bu bölüm; üretim öncesi planlama ve tasarımdan, kalite kontrol ve üretim aşamalarına kadar teorik ve patik bilgi sunar. Giyim Üretim Teknolojisi Bölümünü tercih etmek isteyen adaylarda olması gerekenler içerisinde; dikkat ve sabır gibi kişilik özellikleri ile birlikte el ve göz koordinasyonunun iyi olması, renk ve şekil algısının yüksek olması ve planlı çalışma yeteneği yer alır.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÜniversite sınavına giren öğrencilerin başarı grafiği sürekli değişir. 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. Giyim üretim teknolojisi bölümü için de aynı durum geçerlidir. Söz konusu bölümün taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde bulunan giyim üretim teknolojisi bölümünün taban puanı 2022 için farklı olabileceği gibi, 2023 yılı için de farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi giyim üretim teknolojisi taban puanları ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi giyim üretim teknolojisi puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, giyim üretim teknolojisi tercih puanları, her sene öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 324,306 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 266,199 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 283,028 olarak belirlenmiştir. Ancak aynı bölümün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde bulunan programının taban puanları daha düşüktür. Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 232,749 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 192,706 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 213,762 olarak belirlenmiştir. Sen de YKS puanına göre istersen bu üniversiteler, istersen de giyim üretim teknolojisi bulunan diğer üniversiteler arasından tercih yapabilirsin. Ancak bunun için giyim üretim teknolojisi taban puanları araştırması yapmayı unutmamalısın.
Açık öğretim, uzaktan öğretim ve ikinci öğretim programları da dahil olmak üzere tüm bölümlerin başarı sıralaması her sene değişir. Giyim üretim teknolojisi başarı sıralaması da hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi giyim üretim teknolojisi sıralama listesi de giyim üretim teknolojisi taban puanları gibi önceki yıllarda farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi giyim üretim teknolojisi bölümü sıralama bilgisi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi giyim üretim teknolojisi bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, giyim üretim teknolojisi bölümü başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Söz konusu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 570.607 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 616.827 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 601.719 olarak belirlenmiştir. Ancak aynı bölümün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde bulunan programının başarı sıralaması daha düşüktür. Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 1.859.318 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 1.573.537 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin başarı sıralaması 1.494.564 olarak belirlenmiştir. Görüldüğü üzere iki üniversitenin başarı sıralaması arasında yaklaşık üç kat fark oluşmuştur.
Pek çok öğrenci Yükseköğretim Kurumu Sınavı’nın (YKS) ardından tercih stresiyle baş etmeye çalışır. Bu konuda biraz daha rahat hareket edebilmek için üniversite ve bölümlerle ilgili iyi bir araştırma yapman gerekir. Türkiye’nin dört bir yanında, yüzlerce üniversite ve fakülte arasından sana uygun olan bölümleri seçmelisin. Giyim üretim teknolojisi tercih listende yer alıyor ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başta olmak üzere Atatürk Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ya da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi gibi pek çok üniversite arasından seçim yapabilirsin. İster bölüm bazlı istersen de üniversite bazlı bir araştırma yaparak giyim üretim teknolojisi taban puanları listeni oluşturabilirsin. İki yıllık giyim üretim teknolojisi ön lisans programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, isterlerse Dikey Geçiş Sınavı’na girerek eğitimlerine dört yıllık lisans programlarında devam edebilirler. Bu kapsamda tekstil, moda ve giyim tasarımı, tekstil mühendisliği, tekstil ve moda tasarımı gibi bölümlerde okuma imkanı bulunur.
İki yıllık bir bölümün kontenjan sayısı ile dört yıllık bir bölümün kontenjan sayısı aynı değildir. Giyim üretim teknolojisi kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi giyim üretim teknolojisi bölümü kontenjan sayıları 2022 için farklı olabileceği için 2023 farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi giyim üretim teknolojisi bölümü kontenjan sayıları ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi giyim üretim teknolojisi bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi giyim üretim teknolojisi bölümü kontenjan sayısı, son üç yıl içinde 40 kişi olarak belirlenirken, her sene genel kontenjana ek 1 kişilik okul birincisi kontenjanı açılmıştır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi giyim üretim teknolojisi bölümü kontenjan sayısı ise 2022 yılında 1’i okul birincisi olmak üzere 31 kişi, 2021 yılında 1'i okul birincisi olmak üzere 26 kişi, 2020 yılında 1’i okul birincisi olmak üzere 31 kişi olacak şekilde belirlenmiştir. Giyim üretim teknolojisi bölümü taban puanları ve bölüm ile ilgili farklı bilgilere ulaşmak için tercih motoru sayfasını kullanabilirsin.
Eğitim hayatını ve kariyer planlarını yaparken değerlendirebileceğin ön lisans programları içerisinde yer alan Giyim Üretim Teknolojisi bölümü Türkiye genelinde bulunan çeşitli üniversitelerin eğitim programları içerisinde yer alır. Giyim Üretim Teknolojisi bölümü en yüksek taban puanına sahip olan okul 324.30645 ile İstanbul’da yer alan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesidir. Sıralamaya göre yüksek taban puana sahip Marmara Ünversitesi 299.69842 ile öğrenci alımı gerçekleştirir, Ege Üniversitesi ise 278,78564 taban puanına sahiptir. En düşük taban puana sahip olan okul, 226,01569 ile Şanlıurfa Harran Üniversitesidir....