Üniversitelerin Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümü verdiği eğitimler ile öğrencilerini havacılık sektörüne hazırlayarak, sektör için nitelikli ve uluslararası standartlara uygun elemanlar yetiştirerek sektör içerisinde görev almasını sağlar.
Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümünün temel amacı, eğitim dönemlerinde verilen bilimsel dersler ile havacılık sektöründe katkı ve fayda sağlayacak kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.
Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümünü tercih etmeyi düşünen aday öğrencilerde havacılığa ve elektrik ve elektroniğe ilgili, fizik ve matematik bilimine ilgi, disiplinli, sorumluluk sahibi, ekip çalışmasına uyum sağlayabilecek aranan özelliklerin başında gelmektedir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÜniversite sınavına giren öğrencilerin başarı grafiği sürekli değişir. 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. Havacılık elektrik ve elektroniği bölümü için de aynı durum geçerlidir. Söz konusu bölümün taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde bulunan havacılık elektrik ve elektroniği bölümünün taban puanı 2022 için farklı olabileceği gibi, 2023 yılı için de farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İskenderun Teknik Üniversitesi havacılık elektrik ve elektroniği taban puanları ile Kayseri Erciyes Üniversitesi havacılık elektrik ve elektroniği puanı da birbirinden farklı olabilir.
İskenderun Teknik Üniversitesi, havacılık elektrik ve elektroniği tercih puanları, her sene öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 297,113 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 247,387 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 287,977 olarak belirlenmiştir. Yani İskenderun Teknik Üniversitesi, havacılık elektrik ve elektroniği bölümüne, her sene birbirinden farklı taban puanları ile alım yapmaktadır. Havacılık elektrik ve elektroniği taban puanları arasında ciddi oynamalar söz konusu olabilir. Bu yüzden daha kesin kararlar verebilmek için havacılık elektrik ve elektroniği taban puanları dışında başarı sıralamasına da göz atman gerekir. Eğer incelediğin havacılık elektrik ve elektroniği taban puanları listesi konusunda kararsız kaldıysan farklı bölüm için bölümler sayfasındaki seçeneklere göz atabilirsin.
2 senelik ön lisans ile 4, 5 ya da 6 senelik lisans eğitimi veren bölümlerin başarı sıralaması her sene güncellenir. Havacılık elektrik ve elektroniği başarı sıralaması da hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, İskenderun Teknik Üniversitesi havacılık elektrik ve elektroniği sıralama bilgisi yıllara göre farklılık gösterir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İskenderun Teknik Üniversitesi havacılık elektrik ve elektroniği bölümü sıralama bilgisi ile Kayseri Erciyes Üniversitesi havacılık elektrik ve elektroniği bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Havacılık elektrik ve elektroniği bölümü taban puanları gibi bölümü başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 302.597 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 301.691 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 286.300 olarak belirlenmiştir. Sen de başarı sıralamana göre üniversitenin herhangi bir bölümünü tercih listene ekleyebilirsin. İskenderun Teknik Üniversitesi’nde okumak istemiyorsan, aynı bölümün olduğu diğer devlet ya da vakıf üniversitelerini de inceleyebilirsin.
Tercih süreci aday öğrenciler için atlatması en zor aşamalardan biridir. Pek çok öğrenci yüzlerce üniversite ve bölüm tercihleri yaparken zorlanmaktadır. Bu süreci rahat bir şekilde atlatabilmek için ilgi duyduğun bölümlerin taban puan ve başarı sıralamasını incelemen gerekir. Havacılık elektrik ve elektroniği tercih listende yer alıyor ise bu bölümün yer aldığı üniversiteleri incelemen gerekir. Erciyes Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi arasından bir seçim yapabilirsin. Aynı bölüm için Erciyes Üniversitesi’nde hem örgün eğitim hem ikinci öğretim programı açılmıştır. Sen de puanın ve başarı sıralamana göre kendin için uygun olan programlardan birini seçebilirsin. Öte yandan, okumak istediğin bölümün eğitim süresi, eğitim dili, kontenjan sayıları, yurt kapasitesi, öğrenci değişim programları, kütüphane ve bilgi merkezi kullanımı, burs imkanları gibi kriterleri de değerlendirmen gerekir. Son olarak, mezun olduktan sonra hangi alanlarda çalışabileceğini öğrenmek de senin avantajına olacaktır. Havacılık elektrik ve elektroniği bölümünden mezun olan kişiler, dört yıllık lisans eğitimleri boyunca pek çok farklı alanda ders almaktadır. Mezun olduktan sonra da bu alanlar ile bağlantılı iş kollarında istihdam edilirler.
Ek kontenjanlar da dahil olmak üzere tüm üniversite ve bölümlerin kontenjan sayıları her sene yeniden belirlenir. Havacılık elektrik ve elektroniği kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, İskenderun Teknik Üniversitesi havacılık elektrik ve elektroniği bölümü kontenjan sayıları 2022 için farklı olabileceği için 2023 farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, İskenderun Teknik Üniversitesi havacılık elektrik ve elektroniği bölümü kontenjan sayıları ile Kayseri Erciyes Üniversitesi havacılık elektrik ve elektroniği bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Öte yandan okumak istediğin bölümün ikinci öğretim programı olup olmadığını da inceleyebilirsin. Çünkü ikinci öğretim programı olan bölümler, örgün eğitimden ayrı olarak ikinci öğretim kontenjan sayısı belirler. İskenderun Teknik Üniversitesi de dahil olmak üzere tüm üniversiteler ile ilgili taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere pek çok veriye tercih motoru üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin. İskenderun Teknik Üniversitesi havacılık elektrik ve elektroniği bölümü genel kontenjan sayısı 2022, 2021 ve 2020 yılında 40 olarak belirlenmiştir. Bu kontenjanlara her yıl ek olarak 1’er kişilik okul birincisi kontenjanı açılmıştır. Kontenjan rakamlarından da anlayacağın üzere sayılar yıllara göre değişir. Bu nedenle havacılık elektrik ve elektroniği taban puanları gibi kontenjan rakamlarını da incelersen daha doğru bir tercih süreci geçirebilirsin.
Çeşitli üniversitelerde 4 yıllık lisans programı olarak yer alan Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümü, sayısal puan türüyle tercih edilebilir. Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Elektrik ve Elektroniği lisans programı, 410,72498 ile en yüksek taban puanına sahiptir. Programı, Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Elektrik ve Elektroniği lisans programı 374,55980 taban puanıyla takip eder. İlgili bölüme ait 4 yıllık programlar içerisinde en düşük taban puanı, 257,93189 ile İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Havacılık Elektrik ve Elektroniğine aittir....