Üniversitelerin Reklamcılık bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Reklamcılık bölümü, öğrencilere pazarlama ve reklam becerileri kazandırmak amacıyla oluşturulmuş bir bölümdür. Reklamcılar bir ürün ya da hizmetin hedef kullanıcı kitlesine tanıtılmasını ve ulaştırılmasını sağlamakla görevlidir. Reklamcılık tanıtım ve iletişimi odağına alan bir bölümdür. Bir reklam kampanyasının oluşturulması, satışların yönetilmesi ve satış sonuçlarının izlenmesi gibi eylemler bir reklamcının temel görevleri arasındadır. Bu bölümde yaratıcı ve insanları etkileyen fikirler her zaman ön plandadır. Bu nedenle yaratıcı düşünen, etkili iletişim becerilerine sahip kişiler bu bölümü tercih edebilirler. Kişiler başta reklam ajansları olmak üzere birçok firmada iş imkanına sahiptirler. Kişinin sektör bilgisi ve tecrübesi iş olanaklarını artırabilir. Reklamcılık bölümü açıköğretim puanları bu bölümü seçmek isteyen adayların tercih edecekleri üniversiteye ve tercih yılına göre değişmektedir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları Gör
Reklamcılık, markaların hedef kitlesine ulaşmak, ürün ve hizmetlerini markaların müşteri kitlesine tanıtmak, tüketici talebini artırmak ve rekabet avantajı sağlamak için çeşitli iletişim araçlarını kullanarak bu konularda yaratıcı stratejiler geliştiren bir meslek koludur. Reklamcılık mesleğinin en temel amacı, bir markanın veya ürünün hedef kitlesine, mesajını etkili bir şekilde ileterek tüketici davranışlarına yön vermektir. Özetle, reklamını yaptığı ürün veya hizmetin satışını sağlamaktır.
Rekabetin yoğun olduğu pazarda, markaların ayırt edici bir kimlik oluşturması ve tüketici zihninde yer edinmesi önem taşıdığından dolayı bu mesleği seçmen halinde iş bulma açısından avantajlı konuma gelmen mümkündür. Özellikle, yaratıcılığa ve yeniliğe açık olan bu meslekte farklı fikirlere sahipsen, ön plana çıkıp kısa sürede kariyerinde yükselebilirsin.
Bu mesleğe giriş yapma yolunda yapman gereken ilk adımlar, üniversite sınavına girerek iyi bir puan alman ve reklamcılık kaç puan, reklamcılık bölümü puanları, reklamcılık bölümü sıralama, reklamcılık taban puanları gibi konularda detayları araştırman olmalıdır. Öncelikle, yapman gerekenler konusunda adım adım ilerlersen, daha makul sonuçlarla istediğin yere yerleşebilme şansını elde edebilirsin.
Reklamcılık mesleği, yaratıcılık, iletişim becerileri ve stratejik düşünme yeteneği gerektirir. Dijitalleşme ile birlikte, sosyal medya alanında da öne çıkan reklamcılık, geleneksel yöntemlerle de devam eder. Eğer bu alanda ilerlemeye karar verdiysen ve bu alanda istekliysen, reklamcılık bölümü puan listesi, geleceğini belirlemen için önemli bir anahtardır. Üniversite sınavı öncesi kısa bir geçmiş yılların reklamcılık puanları şeklinde bir araştırma yapıp sıralama listelerini incelemen durumunda ön bilgiye sahip olabilirsin.
Her yıl açıklanacak olan reklamcılık bölümü taban puanları merakla beklenen bilgiler arasındadır. Reklamcılık bölümüne giriş yapabilmek için üniversiteler tarafından belirlenen reklamcılık tercih puanları, her yıl değişiklik gösterebilir. Puanlar belli bir skalada seyrederken bir önceki seneye göre yükselmiş de olabilir, düşmüş de olabilir. Bu puanlar, tercih edilen üniversitelerdeki rekabeti de gözler önüne serebilir. Üniversiteye talep arttıkça rekabet artar. Bu durum, reklamcılık taban puanlarının yükselmesine yol açabilir. Eğer tercih edeceğin şehirde, yüksek puanlı gözde üniversiteler varsa bu durumu göz önünde bulundurarak tercih listeni oluşturmalısın. Tercihlerini oluştururken açıkta kalma durumunu yaşamaman için tercih listeni detaylı bir şekilde belirlemelisin. Tüm tercihlerinin taban puanları, puanından düşük veya puanından oldukça yüksek olmamalı, deneylerde alt ve üst limit hata paylarını dikkate alma hususu gibi, hem puanının altında hem de üzerinde tercihler muhakkak yazmalısın. Şunu da unutmamalısın ki, taban puanları, senin hayallerini gerçekleştirmek için attığın ilk adımı temsil eder, ancak gerisi kendi yeteneklerine ve tutkularına bağlıdır.
Reklamcılık taban puanları ardından genellikle dikkate alman gereken husus, reklamcılık başarı sıralaması olmalıdır. Reklamcılık sıralama hususu, sınav sonuçlarına ve diğer kriterlere göre belirlenir.
Üniversitelerin reklamcılık bölümleri başarılı sıralaması, her yıl değişiklik gösterebilen bir konudur. Her üniversitenin farklı akademik kadrosu, müfredatı, öğrenci performansı ve diğer faktörler, başarı sıralamasını etkileyebilir. Bu nedenle, kesin bir sıralama vermek yerine genel olarak bazı üniversitelerin reklamcılık bölümlerinin başarılı olduğu bilinmektedir. Taban puanları ile başarı sıralamaları oldukça paralel ilerleyen bir grafiktir. 2022 ÖSYM verilerine dayanarak reklamcılık bölümü puanları listesine bakıldığında; İzmir Ege Üniversitesine giren son öğrenci 314,54 puanla yerleşirken, Konya Selçuk Üniversitesine giren son kişi 234,96 puanla bölüme yerleşmiştir. Bu puanların oluşmasında üniversite başarı sıralamaları oldukça etkilidir.
Reklamcılık taban puanları ve reklamcılık bölümü başarı sıralaması konularına ek olarak, öncelikle kendi ilgi ve hedeflerine en uygun olanı tercih etmelisin. Hangi şehirde öğrencilik hayatını geçirmen konusuna karar vermeli ve o şehirdeki üniversitelerin reklamcılık taban puanlarını irdelemelisin. Ardından isteklerine ve puanına yakın üniversitelerin reklamcılık bölümlerini tercih listene eklemelisin.
Reklamcılık bölümüne kayıt yaptırmak istersen, sınavda yüksek puanlar elde ederek başarı sıralamasında öne çıkabilir ve istediğin üniversitede eğitim alma şansına ulaşabilirsin. Bu sayede, reklamcılık taban puanlarının çok daha üstünde bir puan alarak, farklı birçok faktöre göre de çok daha rahat bir zihinle, tercihlerini tamamlamış olabilirsin.
Reklamcılık mesleğinde çalışanlar, marka analizi yaparak marka kimliğini belirler, hedef kitleyi ve pazarı araştırır, rakiplerinin arasında daha kolay öne çıkabilmek için iletişim stratejileri geliştirir. Aynı zamanda bu mesleğin iş kalemleri, reklam metinleri, görseller, videolar ve diğer iletişim araçlarıyla hedef kitleye mesajlarını aktarırken yaratıcı ve etkileyici bir şekilde içerik üretimi yapmaktır. Her anlamda, dinamik ve tekdüzelikten uzak bu mesleği seçersen, yaratıcılığını oldukça ilerletebilirsin. Ayrıca bu bölümü tercih ettiğin takdirde, uzaktan çalışma gibi iş hayatının avantajlı konumlarını da değerlendirebilirsin.
Reklamcılık tercih etmek istersen, reklamcılık taban puanları araştırmana ek olarak farklı üniversitelerin programlarını ve eğitim içeriklerini değerlendirmelisin. Bu bölümü tercih ederken, üniversitenin sağladığı imkanlar, eğitim kadrosu, staj olanakları ve mezunların iş bulma potansiyeli gibi faktörleri de göz önünde bulundurmalısın. Eğer bölüm ile ilgili yeterli bilgin olmadığını düşünüyorsan reklamcılık sayfasını ziyaret edebilirsin.
Her yıl üniversiteler, belirledikleri kontenjan sayısı kadar öğrenci alımlarını yapar. Reklamcılık kontenjan listeleri de üniversitelere göre farklılıklar gösterir. Bölümün kontenjanları, o yılın ihtiyaç ve kayıt durumuna bağlı olarak değişebilir. Tercihlerini oluştururken, reklamcılık bölümü puan durumunu takip ederken ayrıca üniversitelerin kontenjan durumlarını da detaylı incelemeli ve bu hususta tercih listeni oluşturmalısın.
Sonuç olarak, reklamcılık bölümüne giriş yapmak istersen, reklamcılık taban puanları ve başarı sıralamalarını dikkate alman önemli bir husustur. Fakat, reklamcılık taban puanları sadece bir başlangıçtır. Bu bölümü tercih ederken, bu alanda yaratıcılığa ve iletişim becerilerine sahipsen, doğru tercihlerle başarılı bir kariyere kapı açabilirsin. Reklamcılık taban puanları, başarı sıralamaları, tercihler ve reklamcılık bölümü kontenjanları hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak istersen, bu konular hakkındaki verileri güncelleyerek sunan ve kariyerini planlama konusunda sana yardımcı Kariyer.net platformuna giriş yapabilir, üniversite eğitim sürecinin en önemli aşamasını güvenle tamamlayabilmek için üniversite taban puanları sayfası üzerinden gereken detaylara ulaşabilirsin.
Reklamcılık Bölümü taban puanı 461,58034 olan Kadir Has Üniversitesi, YKS verilerine göre en yüksek başarı sıralamasına sahiptir. İlgili programa alım yapan üniversiteler arasında en düşük taban puan ise 222,56476 ile Afyon Kocatepe Üniversitesine aittir. Yüksek kontenjana sahip eğitim kurumları arasında bulunan Akdeniz ve Atatürk Üniversitesi ilk sıralarda yer alır. Ege Üniversitesi 365,70453 taban puanla ilgili programa alım gerçekleştirir. YKS’de elde ettiğin puana uygun olan üniversiteler arasından Reklamcılık Bölümünü eğitimini almak için tercih edebilirsin....