Üniversitelerin Tahribatsız Muayene bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Üniversiteler | Bölümler | Puan Türü | Kontenjan | |||
---|---|---|---|---|---|---|
1 | İstanbul Gedik Üniversitesi | Tahribatsız Muayene (Burslu) (2 Yıllık) | TYT | 7 | 311,54444 | 744,265 |
2 | İstanbul Gedik Üniversitesi | Tahribatsız Muayene (%50 İndirimli) (2 Yıllık) | TYT | 34 | 211,53028 | 2,350,365 |
Tahribatsız Muayene Bölümünde, bir malzeme, cihaz ya da makineye belirli işlemler uygulanarak değerlendirilmesi ve bu değerlendirme süreçlerindeki teorik, uygulamalı bilgiler öğrenilir. Bu materyaller endüstriyel alanlarda uygun biçimde kullanılabilmesi için muayene edilmektedir. Çeşitli...
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÜniversite tercihini gerçekleştirmek için yapman gereken bazı şeyler vardır. Genellikle haziran ayının ortalarında yapılan YKS sınavı da bunlardan birini oluşturur. Çoktan seçmeli olan bu sınavda mümkün olabilecek en iyi puan ve sıralama yapman senin tercih sürecinde işini kolaylaştırabilir. Bunların yanında tercih sürecinde işini daha kolay hale getirmek istiyorsan bu süreçte etkin kullanman gereken araçları yakından tanıman gerekir. Üniversitedeki herhangi bir bölümün Türkiye çapında hangi puanda olduğunu adaylara bildiren taban puanları da bunlardan birini oluşturur. Üniversiteleri tüm yönleriyle tanımana olanak tanıyan bu unsur daha net kararlar almanı sağlar. Bu nedenle tahribatsız muayene bölümü taban puanları incelemesini de muhakkak gerçekleştirmen gerekir. Bu incelemeyi yaparken bu bölümün sadece İstanbul Gedik Üniversitesinde var olduğunu aklından çıkarmamalısın. Tahribatsız muayene taban puanları ve ile ilgili bilgi edinmek istersen Kariyer.net sitesinin bölümler sayfasına gidebilir, tahribatsız muayene bölümünün genel özelliklerini incelemeye başlayabilirsin.
Aynı bölümün eğitimini öğrencilerle buluşturan fakülteleri birbiriyle karşılaştırma imkânı sunan taban puanları sayısal verilerden meydana gelir. YKS sınavında adayların verdikleri doğru cevap sayılarına paralel olarak ilerleyen bu unsurda kimi zaman değişimler görülebilir. Sınavdaki zorluk seviyesinde görülen bir artış aynı oranda taban puanlarında bir gerilemeyi beraberinde getirir. Sınavın kolay olduğu yıllarda da taban puanlarında hızlı bir iyileşme olduğuna şahit olabilirsin. Bu nedenle, tahribatsız muayene tercih puanlarını detaylı incelerken bu değişimlerin bilincinde hareket etmen gerekir. Geçmiş senelerdeki verilerin en eskisine kadar gitmeye başarabilirsen, değişimlerin hangi yöne doğru gideceği hakkında birçok fikre sahip olabilirsin. Fakat bu bölüm sadece İstanbul Gedik Üniversitesinde var olduğu için fakülteleri karşılaştırmak mümkün olmayabilir. Sen de sadece tek bir üniversitenin geçmiş verilerine odaklanarak bilgi sahibi olabilirsin. Aldığın verilere göre de bir tercih listesi şekillendirirsin.
Tercih sürecinde ele alman gereken diğer bir unsuru da başarı sıralaması olarak düşünebilirsin. YKS sınavında elde ettiğin puana karşılık Türkiye’de kaçıncı sırada olduğunu gösteren bu parametre nicel verilerden meydana gelir. Farklı pencereler vasıtasıyla üniversiteleri yakından tanıma fırsatı verdiği için tercih sürecinde en çok aranan terimlerin başında gelir. Sen de tahribatsız muayene bölümünde ihtisas yapmak istiyorsan tahribatsız muayene başarı sıralaması terimini internette aratarak birçok veriye anında erişim sağlayabilirsin. Sadece İstanbul Üniversitesi bu eğitim sağladığı için bu eğitim kurumunun sayfasını takip ederek de tahribatsız muayene sıralama verilerini değerlendirebilirsin.
Birçok analiz aşamasını geride bıraktıktan sonra tercih sürecine geçmek için hazırlanabilirsin. Bu süreçte izleyeceğin yol kendine uygun olan optimum seçeneklerin tespitini gerçekleştirmek ve onları ÖSYM’nin verdiği listeye geçirmek olmalıdır. 1 haftalık süre içerisinde gerçekleştirmek zorunda olduğun bu aşamada dikkatli davranmalı ve kararlarını belirli bir çerçevede alarak değerlendirmelisin. Bu işlemi gerçekleştirirken taban puanları ve başarı sıralaması gibi bazı terimlerden yararlanman gerekir. Tahribatsız muayene bölümü Türkiye genelinde sadece tek üniversitede bulunduğu için tahmin ve analizlerini tek bir üniversite üzerinde toplaman gerekir. İstanbul Gedik Üniversitesinin bölüme son sıradan yerleşen kişinin puanını yakından incelediğinde puanların 230 ile 250 arasında olduğunu gözlemleyebilirsin. Bu puanlara karşılık gelen ülke içi sıralamalarının ise ilk 850.000 civarında durduğunu resmi veriler yoluyla gözlemleyebilirsin. Buna göre YKS sınavında 250 ve üstü puanın dışında adının ilk 800.000 kişinin içinde de geçmesini sağlamalısın. Aksi takdirde %100 burslu olan bu bölümü kazanamayabilirsin. Aynı üniversitesinin %50 burs sağlayan kısmı da vardır. Fakat burada açılan 21 kişilik kontenjana genelde 10 kişiden az sayıda kişi başvuru yaptığı için bölümün açılmama ihtimalini düşünmen gerekir. Eğer tercih edeceksen tercihini %100 burslu olanda yana kullanmalısın. Çünkü bu bölümde %100 burslu olan kısmının tamamen dolduğunu görebilirsin. Tahribatsız muayene tercih sıranı tam burslu olandan yana kullanacaksan sınavdan iyi bir derece yapman gerekir. Aksi takdirde açıkta kalma gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsin.
Bölümün almak istediği sayıyı gösteren kontenjan terimi üniversiteler tarafından her yıl adayları bilgilendirme amaçlı duyurulur. Taban puanlar ve başarı sıralamaları ile karşılaştırıldığında sonuçları etkileme derecesi az gibi düşünülse de özellikle az kontenjanı olan burslu bölümlerde hesaba katılması gereken bir unsur olmalıdır. Az kontenjan açılması adaylar arasında bazı çekişmelere sahne olabilir. Bu nedenle bu bölümlerdeki taban puanları ile başarı sıralama verilerinin ortalamaların üzerinde seyrettiği sonucuna varabilirsin. Tahribatsız muayene kontenjan verileri için sadece İstanbul Gedik Üniversitesine bakabilirsin. Çünkü Türkiye’de bu eğitimi hizmetini sunan tek fakülte olma özelliği İstanbul’daki bu üniversitede bulunur. Bu bölüm iki kısımdan oluşur. İlk kısmı % 100 burslu olanı kapsar ve kontenjan sayısı da sadece 4’tür. %50 burslu olan kısımda ise 21 kişilik kontenjanı vardır fakat bölüme giren kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az sayıdan oluşur. Bu nedenle %50 burslu olan bölüm eksik kontenjan dolayısıyla açılamayacağı için önünde tek bir seçenek kalır. O da ilk kısım olan %100 burslu kısmıdır. Buraya adını yazdırmak istiyorsan sınavdan olabildiğince yüksek bir başarı elde etmen gerekir. Bu bölümde eğitim hakkı kazanmanın tek yolu da budur. Bölüm ile ilgili karşılaştırma yapmak için güvenilir bir kaynak arıyorsan Kariyer.net sayfasına ziyaret edebilirsin. Burada bulunan üniversite rehberi sayfasını ziyaret ederek üniversitelerin sana sunduğu hizmetlerden haberdar olabilirsin.
2 yıllık ön lisans programları arasında yer alan Tahribatsız Muayene Bölümünün taban puanı üniversitelere göre değişim gösterir. İstanbul Gedik Üniversitesi bünyesinde verilen eğitim programına dahil olmak istiyorsan 316.6272 taban puan şartını karşılıyor olman gerekir. En yüksek taban puanına sahip olan İstanbul Gedik Üniversitesini almış olduğun taban puan oranı doğrultusunda tercih listene ekleyebilirsin. İstanbul Gedik Üniversitesi %50 burslu olarak okuma şansına sahip olabilmek için 218.38562 taban puan alınması gerekir....