Üniversitelerin Tarımsal Biyoteknoloji bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Biyoteknoloji kavramı teknolojik gelişmelerin zorunlu ve kaçınılmaz kıldığı, bilgisayar, makine, elektronik, endüstri mühendisliği gibi mühendislik dallarının biyoloji, genetik, kimya gibi bilim dalları ile bütünleşik olarak gerçekleştirdiği projeler ve uygulamalar bütünüdür. Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü en genel tanımıyla bu yaklaşımın tarımsal projelere uygulanmasıdır. Tarımsal biyoteknoloji bölümünün temelinde toprak, hayvan ve bitkisel yapıların anlaşılması, değiştirilmesi, geliştirilmesi gibi amaçlarla teknolojinin kullanılması yer alır. Akıllı tarım otomasyonlarını içeren birçok uygulama tarımsal biyoteknoloji kavramı içerisinde sayılabilir. Sensörlerle takip, otomatik sulama, ışıklandırma, görüntü iletme gibi otomasyonlarla yönetilen seracılık sistemleri de örnek verilebilir.
Tarım ülkesi olan Türkiye’de ürünlerin yetiştirilmesi, toplanması, haşere kontrolü, ilaçlama sistemleri, kalite kontrol çalışmaları, hastalıklarla mücadele gibi pek çok konuda yeni teknolojilerin benimsenmesi ve uygulanması çok önemlidir. Yeni tarım teknolojileri hem üreticilerin hem de tüketicilerin ihtiyaçlarını riske atmadan ve hızlı bir şekilde karşılamaya olanak sağlar. Gelecek nesillere daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam alanı bırakılmasında tarımsal biyoteknoloji bölümü önemli yer alır. Tarımsal Biyoteknoloji bölümünde kullanılan teknolojiler arasında;
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları Gör