Üniversitelerin Tarla Bitkileri bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Tarla Bitkileri Bölümü, bitkilerin tohum aşamasından meyve verme evresine kadar olan tüm süreçlerinde rol alabilecek uzmanları yetiştiren lisans bölümüdür. Geçmişten günümüze kadar tarım ürünleri insanlığın en büyük besin kaynağı olmuştur. Bundan dolayı tarım arazilerinin işlenmesi ve tarımın organize bir şekilde yapılması için sorumlu kişilere ihtiyaç duyulmuştur. Tarla Bitkileri Bölümü mezunu kişiler sayesinde ürünler, insanların ihtiyaçları doğrultusunda sağlıklı ve kaliteli şekilde üretilir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörYKS sınavı üniversiteye girişlerde gerekli bir sınav türü olarak karşına çıkar. Verdiğin doğru cevaplar üzerinden tercih listeni hazırlamaya başlarsın. Tercih listen sana üniversitelerin kapılarını açabilecek anahtarı veren ögeyi temsil eder. Kilit rol vazifesi gören tercih listesinin oluşumu için bazı unsurların tanımlarını ve genel özelliklerini bilmen gerekir. Tercih maratonun temel yapıtaşlarından biri olan taban puanları bölümün en düşük puan seviyesi yoluyla sana gitmeyi arzuladığın fakültelerle ilgili birçok kazanım sunabilir. Sen de tarla bitkileri bölümü puanları bilgilendirme özelliği vasıtasıyla zihninde başıboş dolaşan sorulara yanıt bulabilirsin. Bu bilgiler ışığında beyninde tarla bitkileri bölümü ile ilgili genel bir profil resmi oluşturabilirsin. Tarla bitkileri taban puanları başta olmak üzere bölüm ile ilgili bilgi toplarken güvenilir kaynakları kullandığından emin olmalısın. Buna benzer bir sorun yaşıyorsan çözümü Kariyer.net ile bulabilirsin. Tarla bitkileri bölümü sayfasını ziyaret ederek bölümle ilgili uzman kişiler tarafından derlenmiş A’dan Z’ye birçok bilgiye ulaşabilirsin.
Fakülteleri genel profillerine kadar yakından tanımak istiyorsan taban puanlarını bu uğurda kullanabilirsin. Ayrıca sayısal verilerden oluştuğu için onun karşılaştırma fonksiyonunu kullanarak da fakülteleri birbiriyle kıyaslayabilirsin. Artıları ve eksilerini görmekle kalmayıp onların kendi sınav sonuçlarına uygun olup olmadığını ölçebilirsin. Tarla bitkileri bölümü taban puanları için de aynı taktikle sana uygun olmayan seçenekleri listenin dışına itebilirsin. Böylelikle optimum seçenekleri görme fırsatı elde edersin. Yapacağın karşılaştırma analizlerinde bazı grafikler yardımıyla tarla bitkileri puanları ile ilgili bilgileri kolayca açıklayabilir konuma gelebilirsin. Tarla bitkileri taban puanları YKS sınavında verilen cevaplara bağlı olarak sürekli bir dalgalanma halinde olduğu için bu değişimin boyutunu çok iyi derecede tahmin edebileceğin bazı grafiklere ihtiyaç duyabilirsin. Sütun ile çizgi grafiği karmaşık durumu açıklayabilecek grafik türlerinden sadece birkaçını oluşturur. Ayrıca pasta, çubuk ve nokta grafik türlerini tarla bitkileri tercih puanlarında meydana gelen değişimleri incelemek için deneyebilirsin. Değişimin boyutlarını ne kadar çok görme imkanın olursa tercihlerinde o derece hızlı reaksiyon verebilirsin.
Bölümdeki sıralamanı sayısal verileri kullanarak anlatan başarı sıralaması ögesi tercih süreçlerinde taban puanlarla birlikte öne çıkan unsurlardan biridir. Birçok açıdan sıralamanı gözlemleme imkânı sunmasının yanı sıra farklı şehirlerde bulunan üniversiteler arasında karşılaştırma yapma fırsatı da sağlar. Bu nedenle başarı bir tercih listesi hedefine ulaşmak istiyorsan tarla bitkileri başarı sıralaması terimi senin temel odak noktalarından biri haline gelmelidir. Çünkü tarla bitkileri sıralama bileşeni için yapacağın her araştırma seni hayallerine bir adım daha yaklaştırabilir. Bunun yanında tarla bitkileri bölümü sıralama işlemini gerçekleştirirken üniversiteleri daha kolay sınıflandırmak adına puanlama tekniğini hayata geçirebilirsin. Uygun olarak görmediklerine 0 puan, hemen hemen yakın olarak gördüklerine 1 puan, senin için tam olarak ideal seçenek oluşturan fakültelere 2 puan verebilirsin. Bu taktik sayesinde onlara farklı bir bakış açısıyla yaklaşabilir, tarla bitkileri bölümü sıralama ile ilgili yapacağın analizleri daha düz bir zemine oturtabilirsin.
Birçok faktörün analiz aşamasını geride bıraktıktan sonra tercih süreci seni bekler. İdeal seçimlerin belirli bir plan dahilinde gerçekleştirildiği bu dönemde birçok faktörü göz önünde bulundurarak bu süreci götürürsün. Bu süreci başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsan taban puanları ve başarı sıralaması temelde olmak üzere diğer faktörleri de içine alabileceğin bir çalışma modeli yaratabilirsin. Böyle bir model sayesinde meydana gelebilecek hataları minimum seviyeye indirebilir, tercihlerindeki isabet oranını arttırabilirsin. Ege Üniversitesinde öğrencilere 4 yıllık kaliteli eğitim hizmeti sunmayı amaçlayan tarla bitkileri bölümü bu durumu özetleyebilir. En az 250 puanın dışında ülke genelindeki sıralamada da ilk 320.000’nin içerisine adını altın harflerle yazdıramazsan bu üniversiteyi kazanmayı şansa bırakabilirsin. Riske girmemek adına bu fakülteyi tercih çizelgene eklememelisin. Çünkü eklediğin vakit diğer makul seçeneklerin önünü istemeyerek kapatabilirsin. Bunun yerine sınavdan elde ettiğin puan ve sıralama ikilisinin altındaki hedefleri listenin başında yer vererek başarı şansını arttırabilirsin. Bu anlamda Selçuk Üniversitesi tarla bitkileri tercih listen için iyi bir seçenek olabilir. Tercihlerini açıklanan şekilde gerçekleştirirsen hedeflerine kısa bir sürede ulaşma imkanı elde edebilirsin.
Nicel veriler yardımıyla bölümün ulaşabileceği maksimum kişi kapasitesini açıklayan kontenjan unsuru tercihlerinde daha etkin kararlar alma konusunda yardımcı olabilir. Genellikle dar bir etki alanı barındırsa da bazı durumlarda adayların tercih kararlarını tekrardan yapmalarına bile sebep olabilir. İyi bir tercih süreci geçirmek için bu unsuru ve onun yaratabileceği etkilerin incelemesini es geçmemelisin. Çünkü bazı bölümler alım konusunda bazı sınırlamalar getirerek yapmak istediğin hedefler konusunda tekrar düşünmen ve incelemelerde bulunman konusunda uyarılarda bulunabilir. Böyle bir durumda kontenjanı az olan bölümleri tercihlerine ekleme konusunda çekingen davranabilirsin. Çünkü birçok kişinin o fakülteye rağbet göstermesi durumunda bölüme girişlerin bir hayli zor hale gelebileceğini düşünmelisin. Bu nedenle eğer mümkünse tercihini daha çok öğrenci kabul etmeye hazır olan eğitim kurumlarında yana kullanırsan başarı şansını arttırabilirsin. Tarla bitkileri kontenjan sayıları için de aynı durumun varlığından söz edilebilir. Bu bölümle ilgili başarılı bir tercih listesi hedeflerin varsa işi baştan sıkı tutman gerekir. Bahsedilen bölümle ilgili iyi bir liste oluşturma konusunda zorlanıyorsan Kariyer.net'in tercih motoru sayfasını kullanabilirsin. Birçok faktörü kullanarak etkin bir karşılaştırma yapabilir, tarla bitkileri taban puanları ve sıralama listelerine göz atarak doğru bir süreç yönetimi gerçekleştirebilirsin.
4 yıllık lisans eğitimi verilen Tarla Bitkileri Bölümü 2023 yılı taban puanı, her yıl tercih edilme durumuna bağlı olarak değişir. İzmir Ege Üniversitesinde eğitim alabilmek için alman gereken puan 291.03689’dur. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 275.22199 taban puana sahipken Adana Çukurova Üniversitesi 275.20455 taban puan ile öğrenci alımı gerçekleştirir. Konya Selçuk Üniversitesi, 274.45751 taban puana sahip olan kişileri kabul eder. Tercih edebileceğin üniversiteler arasında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi 270.60422 puandır. En düşük taban puana sahip olan Şırnak Üniversitesi için ise 230.96265 almak gerekir....