Üniversitelerin Tekstil Teknolojisi Bölümü bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Tekstil Teknolojisi Bölümünde, tekstil alanında kullanılan ham maddeler ve teknolojiler hakkında bilgi verilir. Kumaş özellikleri, ipliğin geçtiği örme işlemi ve kumaşlarda bulunan ham maddeler gibi birçok detay derslerde aktarılır. Elyafın ipliğe çevrilme yönteminden, ipliklerin üretim şekline kadar sayısız teknik anlatılır. Kumaş oluşumu ile dokuma çeşitleri, mesleki programların kullanımı, kalıp hazırlama ve model üstünde uygulama gibi konular bölümde öğretilir. Üretimin tüm aşamalarını işleyen bölüm öğrencileri, işletme yapısı ve yönetimi konusunda bilgi ve becerilere sahip olur. Tekstil Teknolojisi 2 yıllık taban puanları ise bölümü tercih eden öğrencilerin sayısına ve sınavdan aldıkları puanlara göre değişir.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÜniversite tercihi döneminde olan öğrenciler, Tekstil Teknolojisi Bölümünün taban puanlarını merak eder. Bu bölüm için en yüksek puanla öğrenci alan üniversite, Ege Üniversitesidir. Bu üniversitede okumak istiyorsanız almanız gereken puan 291,938’dir. En düşük puanla öğrenci alan Sinop Üniversitesinin taban puanı ise 223,631 olarak belirlenir. Kırklareli Üniversitesinde bu bölümü okumak isteyen öğrencilerin alması gereken puan, 227,882’dir. Bursa Uludağ Üniversitesinin Tekstil Teknolojisi Bölümü için belirlediği taban puanı ise 252,336’dır. Eğer 278,316 puan alırsanız tercihinizi Dokuz Eylül Üniversitesinden yana kullanabilirsiniz....