Yeni Medya Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Yeni Medya bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Bölüm Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Yeni Medya
ÜniversitelerBölümlerPuan Türü

Kontenjan

Taban Puan
Başarı Sırası
1Bahçeşehir ÜniversitesiYeni Medya (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SÖZ28292,84684449,007
2Bahçeşehir ÜniversitesiYeni Medya (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)SÖZ20Dolmadı0
3Bahçeşehir ÜniversitesiYeni Medya (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SÖZ9461,300731,958
4İstanbul Beykent ÜniversitesiYeni Medya (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SÖZ51Dolmadı0
5İstanbul Beykent ÜniversitesiYeni Medya (Burslu) (4 Yıllık)SÖZ13389,561946,071
6İstanbul Beykent ÜniversitesiYeni Medya (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SÖZ10401,9573929,678
7İstanbul Beykent ÜniversitesiYeni Medya (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SÖZ66Dolmadı0
8Kadir Has ÜniversitesiYeni Medya (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SÖZ31Dolmadı0
9Kadir Has ÜniversitesiYeni Medya (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SÖZ6472,909461,086

Yeni Medya

Yeni medya, dijital teknolojiyi kullanan medya türlerine verilen genel isimdir (örneğin sosyal medya ve internet kullanımı). Bu, basılı medya (örneğin gazete ve dergiler), televizyon ve radyo gibi geleneksel medya biçimlerini ifade eden “eski medya” nın aksine anlık dijital paylaşımları içerir. Bilgisayar teknolojisi ile mümkün kılınan farklı elektronik iletişim biçimleri kullanılarak sunulan içeriği tanımlamak için kullanılır. Genel olarak, yeni medya ifadesi internet üzerinden talep üzerine sunulan içeriği açıklar. Bu içerik, internet bağlantısı olan herhangi bir akıllı cihazda görüntülenebilir ve kullanıcılara, kullanıcı yorumları ekleyerek ve kullanıcıların içeriği çevrimiçi ve sosyal olarak arkadaşlarıyla ve iş arkadaşlarıyla paylaşmasını kolaylaştırarak gerçek zamanlı olarak içerikle etkileşim kurmalarını sağlar.

Yeni medya, tüm bunların haricinde; bilgisayar, bilim, beşeri bilimler ile görsel ve sahne sanatlarının kesişimlerini araştıran nispeten genç bir akademik disiplindir

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Yeni Medya Taban Puanları

Birçok üniversite ve birçok bölüm arasından, üniversite ve bölüm tercihi yapmak öğrenciler için biraz zor olabilmektedir. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ardından tercih dönemi başlar ve öğrenciler kariyer planları, hayalleri ve sıralamaları bağlamında üniversite bölümlerini incelemeye başlar. Dijitalleşmenin en büyük etkilerinin en çok görüldüğü alan olan medya sektörünün dijital sektöre taşınmasıyla birlikte yeni medya alanı doğmuş ve yeni medya bölümü öğrenci kabul etmeye başlamıştır. Eğer dijital medyaya ilgin varsa yeni medya tercih edebileceğin bölümlerin başında gelir. Eğer bu alanda ilerlemek istiyor ve gelişen medya sektörünün bir parçası olmak istiyorsan yeni medya bölümü taban puanları ve yeni medya bölümü başarı sıralamasını inceleyip, tercih listeni hazırlamaya başlayabilirsin. 

Yeni Medya Tercih Puanları

Üniversite tercih süreci biraz zor bir süreç olduğundan yalnızca bölüm araştırmakla bitmiyor. Araştırdığın bölümlerin son yıllardaki taban puanlarını da bilmen, dilediğin okul ve bölüme yerleşebilmen adına önemlidir. Yeni medya taban puanları da bu bölümü tercih etmek isteyen öğrencilerin en çok aradığı bilgilerin başında gelir. Yeni medya bölümü TS (sözel) puan türünden öğrenci aldığından yeni medya taban puanlarını incelerken üniversite sınav sonucundaki sözel puanını merkeze alıp böyle bir inceleme yapmalısın. Yeni medya bölümü puanları her yıl okullara göre değişkenlik göstermiştir. Yeni medya bölümü ülkemizde İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi gibi birçok üniversitede yer alır. Birçok üniversitede yer alan yeni medya bölümü puanları da bu bağlamda değişiklik göstermiştir ve genelde özel okullarda bulunduğundan tam burslu, %50 burslu ve burssuz seçeneklerinin arasında puan farkı da olmaktadır. Bu bağlamda incelendiğinde yeni medya tercih puanları son yıllarda 433 ile 220 puan gibi geniş bir aralıkta görülmektedir. Eğer ki yeni medya bölümünün tercih listende bulunmasını istiyor ve kariyer planlarını bu şekilde yapıyorsan üniversite taban puanları sayfasından yeni medya taban puanlarını inceleyebilir, bilgi sahibi olabilir ve tercih listeni yeni medya taban puanlarını merkeze alıp hazırlayabilirsin. 

 

Yeni Medya Bölümü Başarı Sıralaması

Üniversite sınavı sonrasında tercih listeni hazırlarken bir bölümün eğitimi, bölümün iş imkanları ve taban puanlarıyla birlikte incelemen ve çok önemli olan diğer bilgi de bölümün son yıllardaki başarı sıralamasıdır. Yeni medya başarı sıralaması da yeni medya taban puanlarında olduğu gibi okuldan, okula yıllara göre değişkenlik göstermiştir. Yeni medya bölümü sıralama listesinin, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi gibi üniversitelerde son yıllarda 3.000 ile 712.591 gibi bir aralıkta olduğu görülmektedir. Yeni medya sıralaması listesinin bu kadar geniş bir aralıkta olmadı nedeni çok sayıda üniversitede olması, özel okulların burssuz bölümlerinin sıralamasının daha düşük olması gibi etkenlere bağlanabilir. YÖK, tercih listen bağlamında seni bir üniversiteye yerleştirirken aldığın puandan ziyade başarı sıralamanı incelemektedir bu nedenle tercih yaparken son yılların başarı sıralaması son derece önemlidir. Bu nedenle tercih listeni hazırlarken daha fazla üniversiteyi tercih listene eklemen ve başarı sıralaması en yüksekten, en düşüğe doğru bir tercih listesi hazırlaman önerilir. Eğer ki yeni medya bölümünü tercih etmeyi düşünüyor ve bu bölümün başarı sıralaması hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsan üniversite rehberi sayfasından yeni medya bölümü başarı sıralaması ve yeni medya taban puanları hakkında bilgi sahibi olabilirsin.

 

Yeni Medya Bölümü Tercih

Üniversite tercihi, tüm hayatını etkileyebilen bir tercih olduğundan senin için stresli geçebilir. Çok sayıda bölüm arasından hangi bölümü tercih edeceğin bu süreç boyunca en çok düşündüğün konu olacaktır. Bir bölümü tercih ederken o bölümün senin ilgi alanlarınla örtüşmesi, bölümün yer aldığı üniversiteler, o üniversitelerin eğitim durumu ve en önemlisi istihdam durumu gibi kriterleri araştırman senin için önemlidir. Bu bağlamda yeni medya tercih etmeyi düşünüyorsan yeni medya puanları listesini bilmen yeterli olmaz. Yeni medya bölümü, birçok üniversitede yer alan ve günümüzün gelişen dijital teknolojileri ile örtüşen bir bölümdür. Yeni medya bölümü mezunlarının iş imkanları günümüzde her geçen gün artmaktadır ve buna paralel olarak yeni medya taban puanları da yükselmektedir. Dijitalleşmenin hızlanması, geleneksel medyaya olan talebin azalması gibi durumlardan dolayı yeni medya daha çok talep edilmektedir. Yeni medya bölümü mezunları, reklam ajansları, sosyal medya ajansları, sosyal medya kanalları gibi birçok istihdam alanında dijital pazarlama uzmanı, sosyal medya yöneticisi, içerik yaratıcısı ve dijital stratejist gibi birçok işi yapabilirler. Eğer ki bu sektöre ilgin varsa ve her gün gelişmekte olan bu alanda çalışmayı düşünüyorsan yeni medya taban puanları ve başarı sıralaması gibi faktörlerle birlikte iş alanlarını da inceleyip mezuniyet sonrası için daha fazla bilgi sahibi olabilirsin. 

 

Yeni Medya Bölümü Kontenjan

Tercih döneminde öğrencilerin en çok araştırdığı ve bilmesi gereken konulardan biri de o bölümün kontenjanıdır. Yeni medya taban puanlarını incelerken yeni medya kontenjan listesini  incelemen de gereklidir. Yeni medya bölümü birçok okulda yer almasından kaynaklı olarak çok sayıda kontenjana sahiptir. Ancak yeni medya bölümü kontenjanlarını incelerken özel okullardaki tam burslu, %50 burslu ve burssuz ayrımlarına da dikkat etmen gereklidir. Genelde üniversitelerin tam burslu bölümleri diğer burs türlerine göre daha az öğrenci kabul etmektedirler. Bu nedenler tercih yaparken her yıl YÖK tarafından ilan edilen yeni medya kontenjanlarını incelemelisin. Eğer ki yeni medya sektörü ilgini çekiyor ve bu alanda tercih yapmayı düşünüyorsan tercih motoru sayfasından yeni medya taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanı gibi bilgilere ulaşabilir, iyi bir tercih listesi hazırlayıp dilediğin bölüme yerleşebilirsin.