Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, üniversitelerde yalnızca Spor Bilimleri Fakültesi kapsamında yer alan ve yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre tercih edilebilen 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm 2018-2019 yılı tercih döneminde yalnızca 2 farklı seçenek ile 2 farklı şehirde bulunmaktadır. 

8 yarıyıllık eğitim döneminden oluşan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği; Ardahan, Bartın, Iğdır, Kocaeli, ve Uşak üniversitelerinin eğitim programında yer alır. Bu doğrultuda hem konum hem de puan olarak sana uygun bir üniversiteyi tercih edebilirsin. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği dgs geçiş bölümleri mevcut değildir. Dikey Geçiş Sınavı ön lisans programını lisansa tamamlamak için tercih edildiğinden lisans bölümlerine uygulanmaz.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü tercih listelerine ekleyen aday öğrenciler;

  • İnsan Anatomisi ve Kinesiyolojisi,
  • Beden Eğitimi ve Sporun Temelleri,
  • Genel Cimnastik,
  • Egzersiz Fizyolojisi,
  • Ölçme ve Değerlendirme,
  • Fiziksel Uygunluk,
  • Beden Eğitimi ve Spor Tarihi,
  • Bilimsel Araştırma Yöntemleri,
  • Beslenme ve Egzersiz,
  • Engelliler için Beden Eğitimi ve Spor,
  • Okullarda Rekreasyon Programları,
  • Beden Eğitimi ve Sporda Psikoloji,
  • Atletizm, Cimnastik, Voleybol,Basketbol, Beyzbol, Futbol vb.

Daha birçok dersin eğitiminden 8 yarıyıllık eğitim süreleri içerisinde sorumlu olacaklardır. Tüm bu dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanır.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği staj yerleri diğer öğretmenlik bölümlerinde olduğu gibi genellikle ilkokul ve liselerdir. Staj mecburiyeti mevcutsa okulları önceden araştırman önemlidir.

Bölüm değiştirmeyi düşünen kişiler yatay geçiş yapma imkanına sahiptir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği yatay geçiş bölümleri ni araştırabilir ve kendine hitap eden alanları değerlendirebilirsin. 

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra akademik kariyer yapmak istiyorsan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği yüksek lisans programlarına başvurabilirsin. Akademisyen olarak kariyerini yönlendirmek istiyorsan bölüm derslerine ağırlık verebilir ve puanını ilk dönemden itibaren yüksek tutmayı hedefleyebilirsin. 

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Ne İş Yapar?

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunları, nesillerin fiziksel ve zihinsel sağlığını koruyarak fiziki becerilerini ne denli artırabileceğini keşfedebilmeleri adına eğitim verirler.

Spor yapmayı seven ve fiziki becerileri bulunan kişilerin tercih ettiği Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden mezun olunca KPSS’na katılıp elde edeceğin puanla ilkokul ve lise gibi kamu eğitim kurumlarında öğretmenlik yapabilirsin. Bölümden mezun olunca kamu dışında özel okullarda da öğretmenlik yapabilirsin. Özel spor koçluğu yapabilir ya da spor salonlarında da çalışma imkanı bulabilirsin. Spor öğretmenliği dışında üniversite ve yüksekokullarda araştırma görevlisi olarak da iş yapabilirsin. Mezunlarına geniş bir kariyer imkanı sunan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü, hem fiziksel kondisyon için hem de eğitim alanında çalışmak istiyorsan tercih edebilirsin.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, kişilerin beden ve ruh sağlığını ön planda tutarak, öğrencileri spor ile birlikte insanlığın gelişimine katkıda bulunacak çağdaş değerler ve niteliklerle donatmak için eğitim sistemleri oluşturmayı amaçlayan akademik bir disiplindir. 

Beden eğitimi ve gençlik sporları ile öğretmen ve koç eğitimi gibi ilgili alanlarda eğitim araştırmalarının iletişimini teşvik eder. Dergi, öğretim ve koçluk, öğrenme ve müfredat üzerine veri temelli ve savunuculuk belgelerinin sunulmasını ve özellikle pedagojinin bu boyutlarının birbirine bağımlılığını teşvik etmektedir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü, farklı üniversitelerin eğitim kapsamında yer aldığından taban puanı ve başarı sıralaması değişiklik gösterebilir. 

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Beden Eğitimi Öğretmeni olmaya hak kazanan mezunlar, isimlerinden de anlaşılacağı üzere MEB’e bağlı birbirinden farklı birçok eğitim kurumunda spor eğitimi üzerine öğretmenlik yapma hakkına sahiplerdir. Söz konusu eğitim kurumlarından kamu kuruluşu olanlarda çalışabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edilecek puan belirleyici olur.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği çalışma alanları devlet kurumu ve özel sektörde öğretmenlikle sınırlı değildir. Spor salonu açma dışında spor koçluğu ya da antrenörlük gibi iş imkanları sunan bölümden mezun olunca sınava girerek spor müsabakalarında hakemlik de yapabilirsin. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun olunca jimnastik, futbol, voleybol gibi çeşitli spor dallarında bilgi sahibi olacağın için spor dalıyla alakalı federasyonlarda da çalışma imkanı bulabilirsin.

Bölümde okurken hem spor hem de sağlık alanında eğitim alacağın için sağlıklı yaşam alanında çalışabilir ya da sporla alakalı tesis ve kulüplerde yönetici veya antrenör olarak görev alabilirsin. Yerel ya da ulusal spor kulüplerinde de iş imkanı bulabileceğin gibi kurs ya da rehabilitasyon merkezlerinde de eğitim verebilirsin. İnsan anatomisi, kas yapısı gibi konularda da bilgi sahibi olacağın için bu konularda bilgilendirme ya da araştırma yapan çeşitli kurumlarda iş bulabilirsin.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunlarının maaş durumu kişinin çalıştığı kuruma göre belirlenir. İlkokul, lise kademesinde özel ya da kamu kurumlarında Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan biriyle spor salonunda antrenörlük yapan kişilerin maaşlarında çeşitlilik gözlemlenebilir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği alanında kariyer yapmak istiyorsan kariyer.net’den Beden Eğitimi Öğretmeni ya da Spor Öğretmeni arayan kurumların ilan detaylarını inceleyebilir ve kariyerin için doğru bir iş seçimi yapabilirsin.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Tüm Listeyi Gör
ÜniversitelerBölümlerPuan Türü
sort icon
Kontenjan
sort icon
Taban Puan
sort icon
Başarı Sırası
1Amasya ÜniversitesiBeden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (4 Yıllık)EA21310,38779285,565
2Artvin Çoruh ÜniversitesiBeden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (4 Yıllık)EA21Dolmadı-
3Bartın ÜniversitesiBeden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (4 Yıllık)EA41Dolmadı-
4Iğdır ÜniversitesiBeden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (4 Yıllık)EA16Dolmadı-
5Orta Doğu Teknik ÜniversitesiBeden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (İngilizce) (4 Yıllık)EA26356,07528110,242

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için En Çok Tercih Edilen Üniversiteler

Manisa Celal Bayar Üniversitesi
Üniversitelerle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için Üniversite Rehberi 'mizi ziyaret et!

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Mezunları Hangi Pozisyonda Çalışır?

Antrenör

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Mezunları Hangi Sektörlerde Çalışır?

30 bin+Toplam Kullanıcı
1. Spor
%24.36
2. Eğitim
%19.26
3. Eğitim Kurumları
%5.59
4. Okullar
%4.06
5. İlaç Sanayi
%3.72

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Mezunları Hangi Departmanlarda Çalışır?

Pazarlama
1. Eğitim
%26.78
2. Spor
%20.62
3. Satış
%12.33
4. Pazarlama
%4.62
5. Yönetim
%3.61
Hemen staj ilanlarına başvur!
veya sosyal hesap ile devam et
google_iconfacebook_iconapple_icon
Geleceğin için adım at! 🚀 ‘’İstediğim bölüm için kaç puan gerekli?’’ sorusuna cevap bulmak için ideal YKS puanını hesapla!
Araştır, öğren ve hazır ol! 🎯 İlgini çeken üniversiteleri listele ve ideal
tercih listeni oluştur!