Üniversitelerin Deniz Ulaştırma ve İşletme bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Deniz Ulaştırma İşletme Bölümü; deniz ticaretinde görev alabilecek kişiler yetiştirmek amacıyla eğitim veren bir bölümdür. Eğitim süresi 2 yıl olan bölüm, Türkiye'de deniz ticaretini geliştirmeyi amaçlar. Genel anlamda Deniz Ulaştırma İşletme 2 yıllık ne iş yapar, verilen eğitimin amacı nedir sorusu şu şekilde yanıtlanabilir; ithalat ve ihracat firmalarında görev alabilecek, deniz ulaşımı ile ilgili tesisleri yönetebilecek, her türlü deniz ulaşımı yapabilecek meslek elemanlarının donanımlı bir şekilde yetiştirildiği ön lisans programıdır.Deniz Ulaştırma ve İşletme yurtdışı imkanları ile son dönemde en çok tercih edilen meslek grupları arasında yer alır. Denizcilik sektörünün gelişmesinden dolayı global meslekler arasında bulunan Deniz Ulaştırma İşletme bölümü özellikle yabancı dil bilen kişiler için ayrıcalıklı meslekler arasındadır
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) her sene düzenlenir. Üniversite okumak isteyen milyonlarca aday bu sınava katılmak zorundadır. Sınava girenler arasında ilk kez üniversiteli olacak kişiler bulunduğu gibi, herhangi bir önlisans ya da lisans programında okuyan kişiler de bulunabilir. Bu yüzden son yıllarda başvuru sayıları rekor düzeylere ulaşmıştır. Milyonlarca aday arasından sıyrılıp iyi bir üniversitede eğitim almak istiyorsan, sınava girdiğin puan türünde yüksek bir puan alman gerekir. Tercihlerini bu sınavda yapacağın net sonucunda elde edeceğin dereceye göre yapacaksın. Okumak istediğin bölümün taban puanı ve başarı sıralamasının seninkiyle paralel olması gerekir. Örneğin; deniz ulaştırma ve işletme taban puanları senin aldığın puana yakın ise bu bölümü tercih listene ekleyebilirsin.
Üniversite ve bölümlerin taban puanları her sene yeniden belirlenir. Deniz ulaştırma ve işletme tercih puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Galatasaray Üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme bölümü taban puanları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Galatasaray Üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme taban puanları ile Nişantaşı Üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme bölümü puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Galatasaray Üniversitesi, deniz ulaştırma ve işletme taban puanları her sene güncellenir. Bu bölüm, 2022 yılında, en düşük 379,297 puan ile öğrenci almıştır. Aynı bölüm 2021 yılında en düşük 320,065 puan ile öğrenci alırken, 2020 yılında ise en düşük 340,230 puan ile öğrenci almıştır. Ancak bölümün ikinci öğretim olduğu unutulmamalıdır. Puanların belirlenmesinde bölümün örgün eğitim ya da ikinci öğretim sunması önemli bir etkendir. Bu bölüm ile ilgili daha fazla bilgi almak için deniz ulaştırma ve işletme bölümü sayfasını ziyaret edebilir, merak ettiğin tüm sorulara cevap bulabilirsin.
Deniz ulaştırma ve işletme puanları ile birlikte, üniversite ve bölümlerin başarı sıralaması her sene yeniden belirlenir. Deniz ulaştırma ve işletme başarı sıralaması yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Galatasaray Üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme sıralaması son üç yıl için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Galatasaray Üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme bölümü sıralama bilgisi ile bir başka üniversitede bulunan deniz ulaştırma ve işletme bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Galatasaray Üniversitesi, deniz ulaştırma ve işletme bölümü başarı sıralaması deniz ulaştırma ve işletme programının taban puanları gibi her sene güncellenir. Bu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 256.899 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 261.996 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 272.008 olarak belirlenmiştir. Buradaki temel fark, her yıl düzenlenen merkezi yerleştirme sınavına giren öğrencilerin elde ettikleri başarı sıralaması farklılığından kaynaklanır.
Tercih dönemi sınav sonuçlarının açıklanması ile başlamış olur. Sınav sonuçları sınavdan yaklaşık bir ay sonra açıklanır. Ancak daha önce açıklandığı zamanlar da olmuştur. Bu yüzden zamandan kazanmak için şimdiden araştırma yapmaya başlaman gerekir. Okumak istediğin bölümün taban puanları ve başarı sıralaması bilgisini öğrendikten sonra kontenjan sayıları, eğitim dili, öğrenim süresi, üniversitenin sunmuş olduğu fiziki, sosyal, kültürel olanakları da inceleyebilirsin. Mezun olduktan sonra çalışabileceğin iş kollarını da araştırmayı unutmamalısın. Deniz ulaştırma ve işletme tercih listende yer alıyor ise bu bölümün mezunlarına sunmuş olduğu olanakları göz atman gerekir. Bu bölümden mezun olan kişiler, yük gemisi taşımacılığında alınan yükü limanlardaki ilgili yerler teslim eder, gemiye yüklenen ya da gemiden indirilen yüklerin kaydını tutar ve gemi seyir halindeyken kendisine verilen sorumlulukları yerine getirir. Bu yüzden denizcilik ile ilgili tüm işletmelerde operasyon sorumlusu, marina işletmecisi, kiralama görevlisi ya da acentesi olarak çalışabilirsin.
Deniz ulaştırma ve işletme programının taban puanları ile birlikte, üniversite ve bölümlerin kontenjan sayıları her sene yeniden belirlenir. Deniz ulaştırma ve işletme kontenjan sayıları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Galatasaray Üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme bölümü kontenjan sayıları son üç yıl için birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte, aynı yıl içinde, Galatasaray Üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme bölümü kontenjan sayıları ile Nişantaşı Üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir.
Galatasaray Üniversitesi, deniz ulaştırma ve işletme bölümü, 2022 yılında, 1’i okul birincisi olmak üzere 26 kişilik kontenjan açmıştır. Aynı bölüm, 2022 ve 2021 yıllarında da 1’i okul birincisi olmak üzere 25 kişilik kontenjan açmıştır. Son yıllarda kontenjan sayılarının aynı olması, gelecek yıllarda da aynı olacağı anlamına gelmez. 2023, 2024 ya da 2025 yılları için farklı kontenjan sayıları belirlenebilir. Çünkü kontenjan sayıları her sene üniversite ve bölümlerin yönetim kurulları kararları ile yeniden belirlenir. Galatasaray Üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere ihtiyaç duyduğun bilgilere, üniversite taban puanları sayfası dilediğin zaman ulaşabilirsin.
Deniz Ulaştırma ve İşletme bölümü, her üniversitede farklı taban puanları ve başarı sıralamalarıyla öğrenci alımı gerçekleştirir. Bu bölüm için en yüksek puanla alım yapan üniversitesi 465,8673 ile İstanbul Teknik Üniversitesidir. İstanbul Üniversitesinin taban puanı ise 394,023 olarak belirtilir. En düşük puanla öğrenci alan yükseköğretim kurumu 301,30322 ile Piri Reis Üniversitesidir. 301,30322 puan alan adaylar bu okulda ücretli olarak eğitim görme hakkına sahip olabilir. Karadeniz Teknik Üniversitesinde eğitim almak isteyen öğrencilerin sahip olması gereken taban puan ise 375,917 olarak belirtilir....