Enerji Sistemleri Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Enerji Sistemleri Mühendisliği

Üniversiteler

Bölümler

Puan Türü

Kontenjan

Taban Puan

Başarı Sırası

1Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (4 Yıllık)SAY39293,8952286,155
2Ankara Yıldırım Beyazıt ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (4 Yıllık)SAY47361,12367130,560
3Atılım ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY8324,97145196,808
4Atılım ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY13358,82764133,904
5Bahçeşehir ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY6454,005135,701
6Bahçeşehir ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)SAY5Dolmadı0
7Bahçeşehir ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY24Dolmadı0
8Erciyes ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (4 Yıllık)SAY36306,86219243,780
9Fırat ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (4 Yıllık)SAY20Dolmadı0
10Gazi ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (KKTC Uyruklu) (4 Yıllık)SAY1328,62747188,703
11Gazi ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (4 Yıllık)SAY57369,80579118,267
12Gazi ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.) (4 Yıllık)SAY19293,3311288,122
13Girne Amerikan ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY11Dolmadı0
14Girne Amerikan ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)SAY8Dolmadı0
15Girne Amerikan ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY11Dolmadı0
16İstanbul Bilgi ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY20Dolmadı0
17İstanbul Bilgi ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY5409,2277373,195
18İzmir Yüksek Teknoloji EnstitüsüEnerji Sistemleri Mühendisliği (İngilizce) (4 Yıllık)SAY47423,500559,949
19Karadeniz Teknik ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (4 Yıllık)SAY36Dolmadı0
20Kocaeli ÜniversitesiEnerji Sistemleri Mühendisliği (4 Yıllık)SAY57331,55351182,309

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Enerji Sistemleri Mühendisliği,mevcut sistemlerin verimliliğini artırabilen, enerjinin üretim, dağıtım ve tüketim süreçlerine katılabilen, pratik eğitimli ve pratik eğitim yapabilen alternatif ve yenilikçi enerji sistemlerini araştırmak ve geliştirmek; enerji piyasası, ekonomi ve hukuk ve disiplinlerarası çalışmalara entegre olabilecek kalifiye mühendis yetiştirmeyi amaçlayan akademik bir çalışma alanıdır. Bu yüzden endüstri mühendisliği, makine mühendisliği, fizik, kimya, matematik ekonomi gibi pek çok farklı alandan dersler alırlar. Enerji sistemleri mühendisliği çalışma alanları arasında inşaat ve sanayi sektörü, kimyasal sektör, otomotiv sektörü, yenilenebilir enerji ve çevre bunun yanı sıra da akademik alanlar bulunur.

Enerji sistemleri mühendisleri, verimliliği artırmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını daha da geliştirmek için becerilerini kullanırlar. Çeşitli hesaplamalar yaparak tasarımları ve birtakım simülasyon programlarını kullanırlar. Sonrasında ortaya çıkan bu sonuçları raporlayıp gerekli kişi ve kurumlara sunarlar. Tüm bunların yanı sıra yenilenebilir enerji kaynakları hakkında da araştırmalar yaparlar ve var olan sistemleri geliştirerek daha verimli bir hale getirirler. Ayrıca yenilikçi yakıt hücresi teknolojileri geliştirerek  bunları üretmek ve ekonomik olarak uygunluğunu değerlendirmek ve çevreye olan olumlu veya olumsuz etkilerini test etmek gibi sorumlulukları da vardır. 

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Enerji Sistemleri Mühendisliği Taban Puanları

Üniversite sınavına giren öğrencilerin başarı grafiği sürekli değişir. 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. Enerji sistemleri mühendisliği bölümü için de aynı durum geçerlidir. Enerji sistemleri mühendisliği puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde bulunan enerji sistemleri mühendisliği bölümünün taban puanları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi enerji sistemleri mühendisliği taban puanları ile Girne Amerikan Üniversitesi enerji sistemleri mühendisliği bölümü puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Tercih Puanları

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, enerji sistemleri mühendisliği tercih puanları da dahil olmak üzere tüm bölümlerin taban puanları, her sene öğrencilerin YKS başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 298,594 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 248,041 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 289,556 olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler ayrı bir program da açmıştır. Ancak 2021 yılında açılan programdan son iki yıl içinde herhangi bir öğrenci faydalanmamıştır. Yani Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, enerji sistemleri mühendisliği bölümüne, her sene iki ayrı program türünde ve birbirinden farklı taban puanları ile öğrenci almıştır.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Başarı Sıralaması

Ön lisans veya lisans eğitimi veren tüm bölümlerin başarı sıralaması her sene yeniden belirlenir. Enerji sistemleri mühendisliği başarı sıralaması da hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi enerji sistemleri mühendisliği sıralaması geriye dönük olarak birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi enerji sistemleri mühendisliği bölümü sıralama bilgisi ile Girne Amerikan Üniversitesi enerji sistemleri mühendisliği bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, enerji sistemleri mühendisliği bölümü başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 297.914 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 299.280 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 281.835 olarak belirlenmiştir. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından birinden mezun olduysan sadece senin için açılan endüstriyel tasarım mühendisliği programı üzerinden de tercih yapabilirsin. Yani Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, enerji sistemleri mühendisliği bölümüne, her sene iki ayrı program türünde ve birbirinden farklı başarı sıralaması bilgisi ile öğrenci almıştır.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Tercih

Merkezi yerleştirme sınavı sorularının zorluk derecesi her sene değişir. Sorular bazı aday öğrencilere kolay gelirken, bazılarına da zor gelebilir. Ancak sınavının ardından bunları bir kenara bırakıp, tercih listene odaklanman gerekir. Sınav sonuçlarının kesin olarak açıklanması yaklaşık bir ayı bulabilse de daha önce açıklandığı dönemler de olmuştur. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ise tercih dönemi resmi olarak başlamış olur. Bu kısa zaman aralığında hızlı bir şekilde ilgi duyduğun bölümleri incelemiş olman gerekir. İstediğin üniversite ve bölüme yerleşebilmek gibi bir hedefin var ise tüm bu süreci doğru şekilde yönetmen ve tercih listeni ona göre hazırlaman gerekir. İki yıllık ön lisans programı tercih edebilmek için Temel Yeterlilik Testleri (TYT) sınavına, dört yıllık lisans programı tercih edebilmek için ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavına girmiş olman yeterlidir. Bu durumu bir örnek ile açıklamak gerekirse; enerji sistemleri mühendisliği tercih edebilmek için TYT ile birlikte AYT sınavına da girmiş olman gerekir. Çünkü sayısal puan türü ile öğrenci alan bölüm, dört yıllık lisans eğitimi sunmaktadır. 

Enerji Sistemleri Mühendisliği Kontenjan

Türkiye’de bulunan tüm üniversite ve bölümlerin kontenjan sayıları her sene yeniden belirlenir. Enerji sistemleri mühendisliği kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi enerji sistemleri mühendisliği bölümü kontenjan sayıları 2023, 2022 ve 2021 yılları için birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi enerji sistemleri mühendisliği bölümü kontenjan sayıları ile Girne Amerikan Üniversitesi enerji sistemleri mühendisliği bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Ayrıca bir vakıf üniversitesinin kontenjan sayıları ücretli ve burslu programlarında ayrı ayrı değerlendirilir. Bölümler ile ilgili merak ettiğin bilgilere Kariyer.net tarafından hazırlanan üniversite taban puanları sayfası ulaşabilirsin. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi enerji sistemleri mühendisliği bölümü genel kontenjan sayısı 2022 ve 2021 yıllarında 1’i okul birincisi olmak üzere 41 kişilik, 2020 yılında 2’si okul birincisi olmak üzere 52 kişilik kontenjan açmıştır. Ayrıca mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler için de son üç yılda 1’i okul birincisi olmak üzere 11 kişilik kontenjan açılmıştır. Ancak bölümün bu programına tercih eden bulunmadığı için kimse yerleşmemiştir. Ancak bu kontenjan ve yerleşme durumlarının da enerji sistemleri taban puanları gibi değişebilir olduğunu unutmamalısın.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Enerji Sistemleri Muhendisligi Bölümü Taban Puanları Nedir?

Enerji Sistemleri Mühendisliği taban puanı 486,51186 olan Bahçeşehir Üniversitesi, YKS verilerine göre en yüksek başarı sıralamasına sahip olan eğitim kurumudur. İlgili programa alım gerçekleştiren üniversiteler arasında en düşük taban puan 298,59443 ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine aittir. Yüksek kontenjana sahip eğitim kurumları arasında yer alan Bahçeşehir ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ilk sıralarda yer alır. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 424,26259 taban puanıyla Enerji Sistemleri bölümüne alım gerçekleştirir. YKS’de elde ettiğin puana uygun olan üniversitedeki Enerji Sistemleri bölümünü tercih ederek eğitim alabilirsin....