Üniversitelerin Geleneksel El Sanatları (MYO) bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Geleneksel El Sanatları bölümünün amacı, Türk kültüründe yer alan motifler, dokumalar, yazılar ve daha birçok sanat örneklerine karşı ilgi ve beceri sahibi, Türk sanat kültürünü devam ettirebilecek, bilgili ve tecrübeli öğrenciler yetiştirmektir. Geleneksel El Sanatları bölümüne yetenek sınavı ile giriş yapılır. Geleneksel El Sanatları bölümünde mezun öğrenciler gelecek hayatlarında halıcılık seramik, ebru, yazmacılık, oya yapımcılığı, deri işçiliği gibi birçok el sanatları alanında çalışma şansına sahiptirler. Kurumlara bağlı olmadan bağımsız olarak da sanat üretimine devam edebilirler veya danışmanlık hizmeti verebilirler. Geleneksel El Sanatları bölümü için el yeteneği yüksek, göz ve el uyumu iyi, yaratıcı, sabırlı, sanatsal bakış açısına sahip özelliklerde öğrenciler aranmaktadır.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları Gör2 yıllık ön lisans bölümleri arasında yer alan Geleneksel El Sanatları; ebru, hat, seramik gibi dallarda sanatçı ve akademisyenler yetiştirir. Geleneksel El sanatları bölümü en yüksek taban puan ile giriş yapılan üniversiteler arasında 216,35021 ile Karadeniz Teknik Üniversitesi yer alır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde yer alan El Sanatları bölümü, 201,16854 taban puanına sahiptir. Kayseri Üniversitesi 184,62010 taban puanıyla öğrenci alımını gerçekleştirir. 185,85034 taban puanına sahip olan adaylar ise Pamukkale Üniversitesini tercih edebilir....