İnsan Kaynakları Yönetimi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin İnsan Kaynakları Yönetimi bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
İnsan Kaynakları Yönetimi

Üniversiteler

Bölümler

Puan Türü

Kontenjan

Taban Puan

Başarı Sırası

1Afyon Kocatepe Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (2 Yıllık)TYT32244,580281,747,749
2Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (4 Yıllık)EA74261,04289698,369
3Anadolu Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (Açıköğretim) (Açıköğretim) (2 Yıllık)TYT1366271,207731,299,223
4Artvin Çoruh Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (2 Yıllık)TYT27241,893321,795,401
5Atatürk Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (2 Yıllık)TYT31245,253291,735,863
6Aydın Adnan Menderes Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (2 Yıllık)TYT64259,055111,497,734
7Aydın Adnan Menderes Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (4 Yıllık)EA74259,29614718,527
8Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (2 Yıllık)TYT42280,407491,156,853
9Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (2 Yıllık)TYT54239,747381,833,972
10Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (2 Yıllık)TYT64272,580741,277,298
11Doğu Akdeniz Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)EA12Dolmadı0
12Doğu Akdeniz Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)EA8235,81081,021,884
13Doğuş Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (Burslu) (2 Yıllık)TYT12313,2882725,114
14Doğuş Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (%50 İndirimli) (2 Yıllık)TYT63206,081752,443,862
15Giresun Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (2 Yıllık)TYT42236,992121,883,585
16Girne Amerikan Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)EA11Dolmadı0
17Girne Amerikan Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)EA8209,12941,397,151
18Girne Amerikan Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)EA11Dolmadı0
19Gümüşhane Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (4 Yıllık)EA37226,793191,150,122
20Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesiİnsan Kaynakları Yönetimi (2 Yıllık)TYT96261,126611,463,031

İnsan Kaynakları Yönetimi

İnsan kaynakları yönetimi nedir sorusu şöyle cevaplanabilir; kamu kurumlarında ya da farklı endüstrilerde iş gücünü doğru kullanmak ve daha verimli hâle getirmek için sürdürülen çalışmaların tümüdür. Globalleşen dünyada ticari alanda rekabetin de yoğun yaşandığı şirketlerde insan kaynağını doğru yönetmek önem taşır. Bu doğrultuda yapılacak işe uygun personelin alınması için organizasyonu gerçekleştirecek alanında uzman kişilere ihtiyaç duyulur. İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünün amacı; kaynaklardan maksimum derecede verim sağlama, insan gücünü ve zamanı organize etme gibi konularda görev alabilecek profesyoneller yetiştirmektir. Şirketlerin yönetim kadrolarında yer alacak olan İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü mezunları idari işlerden, planlama ve organizasyondan, ücret yönetiminden, işe alım süreçlerinden, performans sisteminden ve tahakkuk işlemlerinden sorumlu olur. Özellikle üretim sektöründe görev yapan insan kaynakları çalışanları, çok sayıdaki personelin iş kanunu doğrultusunda işe devam takibini, ücret pusulalarını, disiplin süreçlerini, işe giriş çıkış işlemleri gibi önemli hususları takip ederek firmanın verimliliğini ve kâr oranını artırmasını sağlar. İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünü tercih edecek olan adayların; disiplinli, sorumluluk sahibi, iletişimi kuvvetli, liderlik özelliği olan, insan kaynakları yönetimine ilgi duyan kişiler olması gerekir. 

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

İnsan Kaynakları Yönetimi Taban Puanları

Arzuladığın üniversiteye girmeyi hak kazanmak göründüğü kadar zor bir şey değildir. Bunun için tercihini yaparken bazı şeyleri bilmen ve buna göre bir hareket planı oluşturman işinin kolay olmasını sağlayabilir. Bunu yapmanın ilk adımı da taban puan tetkiklerinin iyi yapılmasından geçer. Adayların üniversiteleri ve onların açıkladığı taban puanlarını doğru bir şekilde özümsemesi stresli geçebilen tercih sürecini daha kolay atlatmalarını sağlayabilir. Bu nedenle insan kaynakları yönetimi bölümünde ihtisas yapmak gibi hedeflerin varsa bu bölümün puanlarını araştırarak öğrenmek yapılacaklar listesinin başında yer almalıdır. Çünkü insan kaynakları yönetimi bölümü taban puanlarını tam olarak kavramadan gidilen her yol en sonunda yanlış yerlere çıkmaya mahkumdur. Ayrıca üniversitenin puan seviyeleri konusunda bilinçlenmeni sağlayarak seçimlerinde daha kolay karar almanda yardımcı olabilir. Bu nedenle insan kaynakları yönetimi puanları meselesini ince eleyip sık dokuyarak aradan çıkarmalısın. Kariyer.net insan kaynakları yönetimi bölümü puanları hakkında birçok bilgiyi barındırdığı için sana yardımı dokunabilir. Ayrıca bu sitede insan kaynakları yönetimi sıralama listesi hakkında da birçok veri bulabilirsin.

İnsan Kaynakları Yönetimi Tercih Puanları

Bölümdeki en düşük puan seviyesini öğrencilere göstererek onları doğru üniversite ve bölümü seçmeye götüren taban puan verilerini günümüzde hızla gelişen sosyal ağlar vasıtasıyla kolayca öğrenebilirsin. Ayrıca bazı üniversitelerin tercih dönemi öncesinde sınav adaylarını bilgilendirmeye yönelik düzenledikleri seminer ve fuar alanlarından da bilgi almak mümkündür. Seçeneklerin çeşitli ve çok olması bilgiyi bulmayı kolay hale getirse de noksan verilerin bütün mecralarda çoğalması sorununu da gündeme getirdiğini söylenebilir. Son yıllarda artan bu sorun adayların daha kolay ve hızlı bir şekilde yanılmalarına sebep olur. Bu nedenle verileri tarama aşamasında doğru kaynak kullanımından emin olman gerekir. Çünkü insan kaynakları yönetimi tercih puanları analizinde de bulabileceğin eksik veri geleceğinin istemediğin bir yöne doğru değişmesine sebep olabilir. Araştırmanı derinlemesine yapman bu süreçte büyük önem arz eder. Bunun dışında insan kaynakları yönetimi taban puanları hakkında daha fazla detay öğrenmek istersen üniversite taban puanları sayfasına göz atabilirsin. Böylelikle insan kaynakları yönetimi bölümü puanları konusunda kolayca bilgilere erişebilirsin.

İnsan Kaynakları Yönetimi Başarı Sıralaması

Bir diğer unsur olarak tercih süreçlerinde ön plana çıkan başarı sıralaması ülkedeki sınava giren mevcut kişi sayısı içerisinde kaçıncı sırada bulunduğu belirten bir parametredir. Doğrudan sıra bilgisini vererek öğrencinin ülke çapındaki genel durumunu göstermesi sebebiyle tercih süreçlerinin ana parçalardan birini oluşturur. Sınavda verilen doğru cevaplara paralel olarak sürekli bir yukarıya bir aşağıya hareket halinde olan başarı sıralama verileri adayların tahmin yapmalarını zor hale sokabilir. Zaten tercih süreçlerinde adayların en çok hataya düştükleri noktalardan birisi de burada ortaya çıkar. Başına gelebilecek hataları minimum seviyede tutmak için insan kaynakları yönetimi başarı sıralaması listesini incelerken dikkatli olmalı ve en kötü durum senaryosunu baz alarak hareket etmelisin. İzleyeceğin bu strateji meydana gelebilecek değişimlere karşı daha kolay reaksiyon vermeni sağlayabilir.

İnsan Kaynakları Yönetimi Tercih

Taban puan ve sıralama gibi faktörlerin incelemesini bitirdikten sonra geçilen tercih süreci ideal üniversitenin tespit edilmeye çalışıldığı en kritik dönemi ifade eder. Genellikle insanlar tercih periyodunu, sadece sıradan bir listeye belirli üniversitelerin veya bölümlerin yazıldığı normal bir işlem olarak görürler. Halbuki bu yazma işleminde birçok faktör aynı anda devreye girdiği için bütün değişkenleri gözeterek optimum seçimler yapmaya çalışmalısın. Maalesef bu optimum seçenekleri bulmakta sanıldığını aksine meşakkatli bir iştir. Sabırlı olmak ve uygun görünmeyen seçenekleri dikkatli bir şekilde elemek bu süreçte takip edebileceğin yöntemlerden sadece birkaçıdır. Ayrıca taban puan verilerini de doğru okumak uzmanlık gerektiren işler arasında sayılabilir. Bu yönleriyle bakıldığında tercih sürecinin bazı zor yanlarının var olduğu inkâr edilemez. Fakülte tercihini yaparken doğru ve net kararlar vermelisin. Bunu en iyi Yeditepe Üniversitesi insan kaynakları yönetimi bölümü örneği açıklayabilir. YKS sınavında 300 ve aşağısında elde ettiğin puanın bu üniversiteyi yeteceğini söylemek bir hayli zordur. Çünkü son 5 yılın en düşük taban puanı 324,73561 ile 2021 yılına aittir. Bunun yanında sıralamada da mutlaka ilk 100.000 ve hatta ilk 90.000 içinde olman bu üniversiteyi girmeye hak kazanmak adına önemli bir avantaj olduğu sonucuna varılabilir. Zira bahsedilen üniversitedeki başarı sıralamaları büyük bir çoğunlukla 80.000 ile 90.000 arasında değişen varyasyon oranlarına sahiptir. İnsan kaynakları yönetimi tercih noktasında bu hususlara dikkat etmen gerekir. Aksi takdirde arzu edilmeyen sonuçlarla karşılaşma olasılığının bulunduğunu unutmamalısın.

İnsan Kaynakları Yönetimi Kontenjan

Tercih sürecinde hesaba katman gereken bir diğer unsur da üniversitelerin almaya istekli oldukları kişi sayısını ifade eden kontenjan rakamlarıdır. Tercih sürecinde çoğunlukla üstünde durulmayan unsurların başında gelse de bazı üniversitelerdeki bölümlerde az sayıda alım yapılması sebebiyle adaylar arasındaki rekabetin artmasına yol açabilir. Zaten bu üniversitelerdeki yüksek puan ve sıralamanın azalmamasının başlıca sebebi de budur. Yeditepe Üniversitesinde bulunan insan kaynakları yönetimi bölümü bunu en iyi açıklayabilecek örnektir. İstanbul’daki bu üniversitede 2021 yılında bölüm için açtığı kişi sayısı yalnızca 2’dir. Puanın ve sıralamanın ne kadar iyi olursa olsun bu üniversiteye girmek gerçekten zor olabilir. Bu yüzden kontenjanı daha fazla olan fakülteleri tercih listenin ilk sıralarında yer vermek senin adına avantaj olabilir. Bu duruma en iyi örnek verilebilecek fakülteler Sakarya Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesidir. İnsan kaynakları yönetimi kontenjan sayıları yapacağın seçimlerde atlamaman gereken bir unsurdur. Ayrıca insan kaynakları yönetimi bölümü taban puanları hakkında daha fazla bilgi için tercih motoru sayfasını inceleyebilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı İnsan Kaynaklari Yonetimi Bölümü Taban Puanları Nedir?

İnsan Kaynakları Yönetimi hem ön lisans programı hem de eşit ağırlık alanı ile tercih yapılarak lisans kapsamında okunabilen bir bölümdür. Lisans programları bünyesindeki İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünde taban puanı en yüksek olan okul, 336,31106 ile İstanbul Medipol Üniversitesidir. Ön lisans programlarında taban puanı en yüksek olan okul ise 321,75155 ile İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuludur. Lisans programlarından taban puanı en düşük olan okullar arasında 217,86204 ile Doğu Akdeniz Üniversitesi yer alır....