Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
İstanbul Ticaret Odası Vakfı tarafından 2001 yılında İstanbul'da kurulan İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul'un dokusu en güzel semtlerinden olan Sütlüce ve Küçükyalı'da konumlanan bir vakıf üniversitesidir. Bünyesinde 6 fakülte ve 5 enstitü ve birçok araştırma ve uygulama merkezi yer almaktadır. İngilizce eğitim konusunda en önde gelen kurumlardan olmaya aday olan İstanbul Ticaret Üniversitesi binlerce öğrenciye eğitim vermektedir. Birçok Avrupa ülkesiyle Erasmus programları kurgulayan İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine küresel ölçekte yetkinlik kazandıran bir eğitim modeli sunmaktadır.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), liseden mezun olmuş her bireyin girmeye hak kazandığı bir sınavdır. Bu sınava liseden mezun olmuş her birey girebilir, isteğe bağlı bir sınavdır. YKS sonucunu, cevapladığın sorular, netlerin belirler. Netlerinle başarı sıralaman ve puanın belli olur. Senin aldığın puan kadar hedeflediğin okul ve bölümün taban puanı, başarı sıralaması da önemlidir. İstanbul'da vakıf üniversitesinde okumak istiyorsan İstanbul Ticaret Üniversitesini araştırmanda fayda var . Araştırmaların sonucunda bu üniversitede okumak istemeye karar verirsen İstanbul Ticaret Üniversitesi taban puanları hakkında bilgi sahibi olman senin yararına olacaktır.
Taban puan, en düşük puan demektir. İstediğin okul ve bölüme geçen yıl giren en düşük puanlı öğrencinin puanına taban puan denir. Örneğin; İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünü,%100 burslu okumak istiyorsan bu programın taban puanına bakmalısın. Her okulun her bölümün farklı taban puanları vardır, bu üniversite vakıf üniversitesi olduğundan ötürü burs oranlarına göre de puanlar değişmektedir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak bir araştırma süreci geçirmelisin. İstanbul Ticaret Üniversitesi sayfasından okul ve bölümle ilgili genel bilgileri edinebilirsin, okulun iletişim ve adres bilgilerine ulaşabilirsin.
İstanbul Ticaret Üniversitesi tercih puanlarını öğrenmek için ise üniversite taban puanları sayfasını ziyaret edebilirsin. Bu linkten mezun profiline, taban puana, başarı sıralamasına, kontenjana, okul birincisi kontenjanına ulaşabilirsin. Mezunların hangi sektörde çalıştıklarını görebilirsin.
Üniversite tercihlerinde sıralama, taban puandan önemlidir. Bu sebeple, öncelikle sıralamaya bakmalısın. İstanbul Ticaret Üniversitesi sıralama listesi ve taban puanına bakmak istiyorsan öncelikle istediğin bölüme karar vermelisin. İstediğin bölüme karar verdikten sonra ilgili bölümün sıralamasına ve taban puanına bakmalısın. Sıralama bilgilerine Kariyer.net sitesinden ulaşabilirsin. Kariyer.net sistemindeki bilgiler güncel ve resmi bilgilerdir. İstanbul Ticaret Üniversitesi taban puanları ile birlikte sıralama araştırması da yaparsan tercih sürecinde daha doğru sonuçlara ulaşabilirsin. Bu durum da senin istediğin bölümlere yerleşmeni sağlar.
Üniversite ve bölümlerin başarı sıralamasını doğal olarak öğrenciler belirler. Kim hangi puan ve sıralamayla nereyi tercih ettiyse ona göre üniversite ve bölümlerin başarı sıralaması ve taban puanı belli olur. İstanbul Ticaret Üniversitesi başarı sıralaması, her yıl değişir. Örneğin; İstanbul Ticaret Üniversitesi, Hukuk bölümünün ücretli programının başarı sıralaması 2022 yılında 105.244'tür. 2021 yılında ise bu programın başarı sıralaması 123.861'tir. Değişen öğrenci profili ile birlikte başarı sıralamasının değişmesi olağandır.
Sen hangi bölümü tercih etmek istiyorsan o bölümün başarı sıralamasına bakmalısın. Henüz bölümüne karar vermediysen en kısa sürede istediğin bölüme karar vermelisin. Her yıl taban puanlar ve başarı sıralaması değişir. Kendi aldığın puana ve istediğin bölümün puanına bakıp bu puanları karşılaştırmalısın. Sadece geçen yılın verilerine değil son 3-4 yılın verilerine bakmalısın. Sıralama ve taban puanlar yükselebiliyor ya da düşebiliyor, bunu unutmamalısın. Eğer, istediğin okul ve bölümün sıralamasıyla senin sıralamanın arasında çok büyük farklar varsa bu durum senin için üzücü olabilir. Ancak, bu durumda umutsuzluğa kapılmadan alternatif okul ve bölümleri düşünmelisin.
Sınav öğrencisi olmak zordur ve YKS süreci de oldukça streslidir. YKS süreci kadar da tercih dönemi streslidir. Tercih listesini doğru hazırlamak çok önemlidir. İsteklerine ve puanına göre tercih listesi hazırlamalısın, istemediğin bir okul ve bölüme tercih listende yer vermemelisin. Tercih listeni hazırlarken öğretmenlerinden yardım isteyebilirsin, eğer tercih listeni tek başına hazırlıyorsan dikkatli olmalı ve güzel araştırma yapmalısın. YKS tercihlerinde 24 tercih yapma hakkın var. İlk sıralara en çok istediğin ve en yüksek sıralamalı bölümleri yazmalısın .En aşağılarda garanti denilecek puanından düşük puanlı yerler olmalı. Tercih yaparken 4 yılını geçireceğin okulu ve bölümü iyi düşünmelisin, okulu sevsen de okulun bulunduğu şehri sevmiyorsan tekrar düşünmelisin.4 yılının geçeceği şehir ve üniversiteye karar vermek senin için zor olsa da yalnız değilsin. Seninle birlikte bu tercih dönemi stresini yaşayan binlerce kişi var, bu dönemde stresini kontrol etmeye çalış.
Tercih listeni hazırladıysan ve İstanbul Ticaret Üniversitesi tercih listende bulunuyorsa okulla ilgili geniş bir araştırma yapmalısın. Okulu gidip ziyaret etmek de senin yararına olacaktır. Okulun konumu, imkânları, burs koşulları, ücret bilgileri yüz yüze konuşarak daha iyi öğrenilir. Ancak, başka şehirdeyseniz bu bilgilere Kariyer.net üzerinden de ulaşabilirsin.
Tercih listene farklı puan türlerinden bölümleri ekleyebilirsin. Hem önlisans hem lisans bölümü tercih edebilirsin. Hem burslu hem ücretli program tercih edebilirsin. Genelde öğretmenler tercih listesinin başına burslu programları yazmayı uygun görür. Sen de bunu yapabilirsin, ücretli programı tercih listenin sonuna yazabilirsin. Bazı okullarda tercih bursu söz konusu olabilir. İstanbul Ticaret Üniversitesi puanları araştırmanı yaparken burs seçeneklerine göz atmayı unutmamalısın.
Üniversitelerin kontenjanları yıldan yıla değişiklik gösterebilir. Kontenjan, üniversiteye o yıl kaç kişinin gireceğini belirler. Kontenjanı yetkili merciler okulun kapasitesini ,derslik sayısını göz önünde bulundurarak yetkili merciler belirler .İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde 9000 öğrenci bulunur. Öğrenci sayısına bakıp kaygılanmamalısın çünkü kontenjan sayısı değişkenlik gösteriyor.Örneğin;2022 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji bölümünün %25 burslu programına 32 kişi girmiştir.2021 yılında ise 27 kişi girmiştir. Kontenjan artabilir ya da azalabilir bunun bilincinde olmalısın. İstanbul Ticaret Üniversitesi kontenjan bilgilerine ulaşmak istiyorsan Kariyer.net sitesini ziyaret edebilirsin.
İstanbul Ticaret Üniversitesine yerleşmek isteyen öğrencilerin hayalindeki bölümün taban puanını öğrenmesi gerekir. Okulda sayısal, sözel, eşit ağırlık puan türleriyle alım yapan çeşitli bölümler bulunur. Sayısal bölümün en yüksek puana sahip bölümü Bilgisayar Mühendisliği olarak öne çıkar. Bu bölüme yerleşmek isteyen öğrencilerin sayısal puan türünde 462,76 tabanını tutturması gerekir. Mekatronik Mühendisliği de sayısal puan türüyle alım yapan bir bölümdür. Gerekli olan taban puanı ise 440,42’dir. Eşit ağırlık bölümünden sınava giren öğrenciler Psikoloji bölümünü tercih edebilir. Bu bölümü tercih etmek isteyen öğrencilerin AYT sınavında eşit ağırlık alanından 401,54 puana sahip olması gerekir....