Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği, nano ölçekte mühendislik uygulamasıdır. Adını, metrenin milyarda birine eşit bir ölçü birimi olan nanometreden alır. Nano-mühendislik büyük ölçüde nanoteknoloji ile eşanlamlıdır, ancak alanın saf bilim yönlerinden ziyade mühendisliği vurgular.

Bir nanoteknoloji mühendisi, bilimin en küçük, en şaşırtıcı parçalarında çalışan kişidir. Hücresel düzeyde bir şeyleri depolamaktan ve değiştirmekten yeni, küçük elektronik parçaları yaratmaya kadar, nanoteknoloji mühendisleri mahsulün kremasıdır, ayrıntılara akut bir dikkat ve işleri daha iyi hale getirmek için güçlü bir güce sahiptir. Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü mezunları nanoteknoloji alanında yeni şeyler öğrenmeye meraklı, bu konuda etkin ve yetkin aynı zamanda da devamlı kendilerini geliştirmeye çalışan kişilerdir. Sağlık, bilim, teknoloji ve çevre gibi pek çok sektörde çalışabilirler. Özellikle de havacılık, savunma, otomotiv, kimya, tekstil, elektronik ve malzeme üretim sanayisi gibi alanlarda iş bulma ihtimalleri oldukça yüksektir. 

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Taban Puanları

Üniversite sınavına giren öğrencilerin başarı grafiği sürekli değişir. 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. Malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümü için de aynı durum geçerlidir. Söz konusu bölümün taban puanları yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, devlet ya da vakıf üniversitelerinde bulunan malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümünün taban puanı 2022 için farklı olabileceği gibi, 2023 yılı için de farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği taban puanları ile Yeditepe Üniversitesi malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümü puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Tercih Puanları

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği tercih puanları, her sene öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün %100 burslu programının, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 501,598 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 424,500 olarak belirlenirken, 2020 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 485,066 olarak belirlenmiştir. Üniversitenin % 50 burslu ve % 25 burslu programlarının taban puanları farklı olabileceği gibi, ücretli programlarının taban puanları da farklıdır. Yani söz konusu üniversite, malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümüne, her sene birbirinden farklı taban puanları ile öğrenci alır.

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Başarı Sıralaması

Türkiye’deki üniversitelerde bulunan yüzlerce bölümün başarı sıralaması her sene yeniden belirlenir. Malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği başarı sıralaması da hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, bir üniversitenin malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği sıralama listesi geriye dönük olarak birbirinden farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, bir devlet üniversitesinde yer alan malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümü puanları ile sıralama bilgisi, bir vakıf üniversitesinde yer alan malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir.

Malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği taban puanları ve başarı sıralaması da diğer pek çok veri için olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölümün % 100 burslu programına, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 16.496 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 25.520 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 25.941 olarak belirlenmiştir. Üniversitenin % 50 burslu ve % 25 burslu programlarının başarı sıralaması farklı olabileceği gibi, ücretli programlarının başarı sıralaması da farklıdır. Sen de başarı sıralamana göre üniversitenin herhangi bir bölümünün burslu ya da ücretli programlarından birini tercih listene ekleyebilirsin. 

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Tercih

Her öğrenci tercih listesini herhangi bir baskı altında kalmadan kendi hedefleri doğrultusunda oluşturmalıdır. Bunun için öncelikle ilgi duyduğun bölümleri belirlemen gerekir. Ardında bu bölümün bulunduğu devlet ve vakıf üniversitelerini araştırmalı ve taban puanları, başarı sıralaması, kontenjan sayıları, bursluluk oranları gibi bilgileri incelemelisin. Son olarak taban puanı ve sıralama bilgisi, senin YKS’de elde ettiğin puan ve başarı sıralamasına en yakın olan bölümleri tercih listene ekleyebilirsin. Şansını denemek istersen taban puanı ve başarı sıralaması biraz yüksek olan birkaç bölüme de seçenekler arasına yer verebilirsin. Ancak bunu yaparsan işini garantiye almak için taban puanı ve başarı sıralaması biraz düşük birkaç bölümü de eklemeyi unutmamalısın. Malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği tercih listende yer alıyor ise malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği taban puanları araştırmanı detaylı yapman gerekir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler malzeme üretim tesisleri, devlet malzeme ofisi, petrokimya endüstrisi, tıbbi üretim ve medikal şirketleri, savunma sanayii, beyaz eşya sektörü, otomotiv firmaları, demir çelik endüstrisi gibi geniş bir yelpazede çalışma imkanına sahiptir.

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Kontenjan

Açık öğretim, ikinci öğretim ve uzaktan öğretim programları da dahil olmak üzere bir üniversite ve bölümün kontenjan sayıları her sene güncellenir. Malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, KKTC'de bulunan üniversiteler de dahil olmak üzere tüm üniversitelerin malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği taban puanları gibi kontenjan sayıları da 2022 için farklı olabileceği için 2023 farklı olabilir. Öte yandan, aynı yıl içinde, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümü kontenjan sayıları ile Yeditepe Üniversitesi malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Okumak istediğin bölümün ikinci öğretim programı olup olmadığını da inceleyebilirsin. Çünkü ikinci öğretim programı olan bölümler, örgün eğitimden ayrı olarak ikinci öğretim kontenjan sayısı belirler. Malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği puanları, başarı sıralaması ya da kontenjan sayıları bilgisi de dahil olmak üzere merak ettiğin pek çok veriye kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan tercih motoru üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Muhendisligi Bölümü Taban Puanları Nedir?

Otomotivden sağlık alanına kadar geniş bir iş imkanı sunan Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü, 4 yıllık bir lisans programıdır. Üniversitelerin mühendislik fakülteleri bünyesinde yerini alan Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü için en yüksek taban puanı isteyen üniversite 501,59847 puan ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin burslu programıdır. Onu 449,18495 ile Yeditepe Üniversitesinin İngilizce burslu programı takip eder. Sayısal alanda elde ettiğin taban puanı baz alarak yarı burslu programlara da tercihte bulunabilirsin....