Mekatronik Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Mekatronik Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Mekatronik Mühendisliği

Üniversiteler

Bölümler

Puan Türü

Kontenjan

Taban Puan

Başarı Sırası

1Afyon Kocatepe ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (4 Yıllık)SAY47305,08401248,968
2Atılım ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY25Dolmadı0
3Atılım ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY5417,0067465,722
4Bahçeşehir ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY29325,23509196,236
5Bahçeşehir ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)SAY43Dolmadı0
6Bahçeşehir ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY14462,0246630,322
7Bursa Teknik ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (4 Yıllık)SAY67377,72292108,090
8Çankaya ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY8432,3781452,330
9Çankaya ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY32Dolmadı0
10Doğu Akdeniz ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY7327,5947190,926
11Doğu Akdeniz ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)SAY11Dolmadı0
12Doğu Akdeniz ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY7Dolmadı0
13Düzce ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (4 Yıllık)SAY67318,32585212,624
14Erciyes ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (4 Yıllık)SAY67324,17538198,617
15Fırat ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (4 Yıllık)SAY45296,59855276,648
16Fırat ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (4 Yıllık)SAY26Dolmadı0
17Işık ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)SAY4395,5384187,333
18Işık ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)SAY20Dolmadı0
19İskenderun Teknik ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (4 Yıllık)SAY32Dolmadı0
20Isparta Uygulamalı Bilimler ÜniversitesiMekatronik Mühendisliği (4 Yıllık)SAY77298,50177270,095

Mekatronik Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği, çok disiplinli mühendislik dallarına (makine, elektrik-elektronik ve bilgisayar vb.) dayanan sistemlerin tasarım çalışmalarının bütününe verilen genel addır. Mekatronik, robotik ve elektromekanik mühendisliği ile eş anlamlı bir endüstri terimidir. Robotik, kontrol sistemleri ve elektro-mekanik sistemler mekatronik kapsamına girer

Mekanik, elektronik ve bilgi işlemin kesişim noktasında, mekatronik uzmanları daha basit ve daha akıllı sistemler oluşturur. Mekatronik, otomasyon ve imalatta beklenen büyüme için önemli bir temeldir. Çağımızın elektrik, elektronik çağı olması hasebiyle birçok alanda evde ofiste sanayide sanayisinde her türlü Mekatronik aletlerin kullanıldığı her alanda görev yapabilecek kapasiteye sahip mühendis yetiştirme amacıyla kurulmuş bir bölümdür birçok bölümü de bu dal altında barındırmaktadır. Mekatronik mühendisleri yazılım bilgisayar gibi teknolojilerin elektrik elektronik makinelerin ve bunların çalışması ile ilgili üretimi bakımı kurulumu kullanımı birçok yelpazede görev yapabilmektedirler Mekatronik mühendisleri aynı zamanda Elektrik ve Elektronik eşyaların, hassas robotların, otomatik olarak çalışmalarını, tasarım ve kontrolünde yapabilmek üzere yetişmiş mühendisler, aynı zamanda, hastanelerde kullanılan birçok robot, makine,  ameliyat için kullanılan hassas alet ve edevatlar gibi birçok elektronik cihazların tasarımı, bakımı,  kullanımı, kontrolü gibi işleri yapabilirler. Bunun yanı sıra, banka cihazları, ATM cihazları gibi Elektronik birçok alet ile ilgili de çalışmalar yapabilirler. Özellikle Sanayi alanlarında kullanılan geniş kapsamlı elektrik ve elektronik, birçok sanayi makinelerini üretip,  kontrollerini yaparak kullanımları hakkında bilgi sahibidirler.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Mekatronik Mühendisliği Taban Puanları


 

Üniversite sınavının geçmesinin ardından öğrenciler tercih dönemine girerler. Bu dönemde tercihlerin doğru bir şekilde yapılmasına dikkat edilmelidir. Hayallerindeki mesleği tercih etmen ilerideki yaşamının da olumlu bir şekilde etkilenmesini sağlar. Tercih döneminin gelmesi ile beraber mekatronik mühendisliği taban puanları da merak edilir. Mekatronik mühendisliği okuma gibi bir hayalim varsa üniversite sınavından almış olduğum puana ve sıralamana uygun üniversiteleri tercih etmeye dikkat etmelisin. Puan ve sıralamana uygun olarak tercih yapabilmen için ilk önce araştırmalarını doğru bir şekilde yapman gerekir. Bu konuda öncelikle mekatronik mühendisliği taban puanları ile alakalı araştırmalar yapmalısın.

Üniversite sınavından iyi bir puan ve sıralama yapmak önemli olsa da üniversite tercihlerinin doğru bir şekilde yapılması da son derece önemlidir. Üniversite tercihi yapacağın zaman tercih edeceğin üniversite ve mekatronik mühendisliği taban puanları ile alakalı bilgi edinmiş olman gerekir. Aksi durumlarda yanlış bir tercih listesi oluşturabilirsin. Bu durum tüm emeğinin olumsuz bir şekilde etkilenmesine neden olur. Üniversite sınavından almış olduğun puan yanında mekatronik mühendisliği sıralama ile alakalı bilgi sahibi olman da gerekir.

Mekatronik Mühendisliği Tercih Puanları

Üniversitelerin lisans veya ön lisans programlarına kayıt yaptırmak için ilk önce üniversite giriş sınavına girmek gerekir. Üniversite giriş sınavından alınan puan ve sıralamalar ile tercih listesinde bulunan bölümlerden birine girmek mümkündür. Bu açıdan üniversite tercihleri öğrenciler açısından son derece önemlidir. Bu bölüm 4 yıllık bir lisans programıdır. Mekatronik mühendisliğinden mezun olma durumunda fabrikaların ilgili bölümlerinde çalışabilirsin. Bunun için mekatronik mühendisliği tercih puanları ile ilgili bilgi sahibi olman önemli bir konudur.

Bölümle alakalı tercih yapmadan önce mekatronik mühendisliği puanları ile alakalı bilgi edinmen gerekir. Mekatronik mühendisliği bölümü üniversitelerin akşam öğretimi ve örgün öğretim alanlarında yer alır. Bu bölümde okumayı düşünüyorsan üniversitelerin taban puanları ile almış olduğum puanı karşılaştırman gerekir. Sonrasında mekatronik mühendisliği bölümü puanları ve sıralamana en uygun olan üniversiteler arasından tercih yapabilirsin.

Mekatronik Mühendisliği Başarı Sıralaması

Mekatronik mühendisliği taban puanları yanında sıralama konusuna da dikkat etmek önemli bir konudur. Puan ve sıralamalarda meydana gelen düşüşler ve yükselmeler yıllara göre farklılık gösterir. Bu durum sınavların zorluk derecelerini ve sınava giren öğrencilerin net sayılarına göre belirlenir. Bunun yanında sınavda yanıtlanan soruların doğru ve yanlış sayıları da istatiksel olarak gerçekleştirilen hesaplamalar sonucunda sıralamayı belirler. Sıralamalara bağlı olarak adayların puanlarının düşmesi veya yükselmesi gibi durumlar yaşanabilir. Fakat mekatronik mühendisliği taban puanları ile alakalı bilgi sahibi olman doğru üniversiteyi seçmene yardımcı olacaktır.

Mekatronik mühendisliği kaç puan sorusu bu bölümde okumayı düşünen kişiler tarafından merak edilir. Mekatronik mühendisliği üniversite puanları önemli olsa da yapacağın tercihlerde mekatronik mühendisliği üniversite sıralaması da dikkat etmen gereken bir konudur. Bu nedenle konu ile alakalı detaylı araştırmalar yapman son derece önemlidir. Üniversite tercihi yaparken en fazla 24 tane tercih hakkın bulunur. Bu nedenle tercihlerini hem üniversitelerin mekatronik mühendisliği taban puanları hem de sıralamaya göre yapman gerekir. Tercih işlemlerini gerçekleştirirken üniversitenin bir önceki yılın mekatronik mühendisliği başarı sıralaması kontrolünü gerçekleştirmen önemlidir.

Mekatronik Mühendisliği Tercih

Mekatronik mühendisliği tercih aşamasında öncelikle mekatronik mühendisliği taban puanları ile ilgili olarak doğru araştırmalar yapman gerekir. Araştırmaları tamamladıktan sonra almış olduğum puana yakın olan üniversiteleri tercih edebilirsin. Bu şekilde istediğin üniversiteye girme şansında artacaktır. Tercihler sırasında farklı formülleri dikkate almamda herhangi bir sakınca yoktur. Mekatronik mühendisliği tercihlerinde sayısal puanları dikkate alınır. Buna göre bu puana uygun şekilde mekatronik mühendisliği taban puanları araştırması yapman gerekir.

Mekatronik mühendisliği bölümü taban puanları her ne kadar önemli olsa da sıralama da tercih aşamasında önemli bir konudur. Tercih esnasında bir önceki yılın sıralamalarına dikkat etmek gerekir. Tercih işlemlerinde endişeye kapılmadan ve puanım yeterli olmayabilir düşüncesine girmeden istediğin bölümü yazman önemlidir. Burada en önemli konulardan biri kazansan dahi kayıt yaptırmayacağım okulları tercih listesine eklememektir. Bunun yanında tercih listesine eklenen üniversitelerin istek sıralamanı uygun olmasına da dikkat etmen gerekir. Bu şekilde tercih ettiğin üniversiteleri girmem çok daha kolay olur.

Mekatronik Mühendisliği Kontenjan

Mekatronik mühendisliği taban puanları yanında mekatronik mühendisliği kontenjanları da dikkat etmen gereken konulardan biridir. Üniversitelerde bulunan boş kontenjanlar o üniversitenin bölümü alabileceğim öğrenci sınırını gösterir. Üniversitelerin bazıları mekatronik mühendisliği için daha fazla kontenjan açabilir. Bu açıdan mekatronik mühendisliği kontenjan konusunda dikkatli olmak gerekir. Üniversiteleri iyi bir şekilde araştırılma ve değerlendirilmen sonrasında bunu uygun olarak tercih yapman önemli bir konudur.

Bazen üniversiteler mekatronik mühendisliği için açtığı kontenjana ulaşamayabilir. Bu gibi durumlarda boş kontenjan oluşur. Mekatronik mühendisliği taban puanları ve sıralamaya uygun olarak tercih yapman halinde seçmiş olduğun üniversiteye ilk sıralardan girmen mümkündür. Bunun haricinde yapılan genel yerleştirmeler sonucunda boş Kalan ya da kayıt olmama nedeniyle dolmayan kontenjanlar için ek yerleştirmeler de yapılabilir. Yapılan bu ek yerleştirmelerde de şansının son derece yüksek olduğunu unutmaman önemlidir.

Mekatronik mühendisliği taban puanları araştırmana uygun olarak hangi üniversiteyi tercih edeceğini karar veremediysen üniversiteler sayfası üzerinden daha detaylı araştırmalar yapabilirsin. Kariyer.net her zaman güncel verileri ile dikkat çeker. Bilgiler sürekli olarak güncellendiğinden doğru sonuçlara ulaşman daha kolay olur.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Mekatronik Muhendisligi Bölümü Taban Puanları Nedir?

İnsansız hava ve kara taşıtı tasarlamadan robotik sistemlere kadar geniş bir alanı kapsayan Mekatronik Mühendisliği bölümü 4 yıllık sayısal alan programıdır. Afyon Kocatepe Üniversitesi, söz konusu bölüm için 300,74984 taban puan talep eder. %50 burslu olarak yerleşme fırsatı sunan Bahçeşehir Üniversitesi, Mekatronik Mühendisliği için en düşük 356,2633 taban puana sahip adayları kabul eder. Doğu Akdeniz, Fırat, Işık ve Erciyes Üniversiteleri ise bu bölümü tercih listene eklemen için eğitim veren diğer seçenekler arasında yer alır....