Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
ÜniversitelerBölümlerPuan Türü

Kontenjan

Taban Puan
Başarı Sırası
1Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiMimarlık (4 Yıllık)SAY103407,661274,762
2Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiEndüstriyel Tasarım (Fakülte) (4 Yıllık)SAY69392,7094390,518
3Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesiİç Mimarlık (4 Yıllık)SAY49379,80104105,547
4Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesiİstatistik (4 Yıllık)SAY74363,24357127,538
5Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiMatematik (4 Yıllık)SAY64344,70452157,176
6Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiŞehir ve Bölge Planlama (4 Yıllık)SAY42330,17705185,288
7Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiFizik (4 Yıllık)SAY32316,59459217,054
8Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiSosyoloji (4 Yıllık)EA42328,23996198,914
9Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiFelsefe (4 Yıllık)EA54312,86763271,599
10Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiArkeoloji (4 Yıllık)EA32312,65307272,818
11Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiKültür Varlıklarını Koruma ve Onarım (Yüksekokul) (4 Yıllık)EA42300,33353347,401
12Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiSinema ve Televizyon (4 Yıllık)SÖZ69434,389737,263
13Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiSanat Tarihi (4 Yıllık)SÖZ32419,0604114,732
14Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiTarih (4 Yıllık)SÖZ32417,1420116,025
15Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiTürk Dili ve Edebiyatı (4 Yıllık)SÖZ32405,0982626,290
16Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiMimari Restorasyon (2 Yıllık)TYT49370,36592302,327
17Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiGiyim Üretim Teknolojisi (2 Yıllık)TYT49334,37646523,789
<h2>Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi</h2> <p>Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (<strong>MSGSÜ</strong>) kampüsü İstanbul'da bulunan, daha çok güzel sanatlar alanında eğitim ve başarı sunan bir devlet üniversitesidir. <strong>Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi vakıf mı devlet mi</strong> olduğu konusunda çok fazla sorular bulunmaktadır bu yüzden bunu özellikle belirtmekte fayda vardır; MSGSÜ bir devlet üniversitesidir. Üniversite Osman Hamdi Bey tarafından 1882 yılında kurulmuştur ve ilk adı Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane olmuştur. Kurulduktan bir süre sonra kadrosunu oturtarak 2 Mart 1883 yılında eğitim vermeye başlamıştır.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi1982

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) kampüsü İstanbul'da bulunan, daha çok güzel sanatlar alanında eğitim ve başarı sunan bir devlet üniversitesidir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi vakıf mı devlet mi olduğu konusunda çok fazla sorular bulunmaktadır bu yüzden bunu özellikle belirtmekte fayda vardır; MSGSÜ bir devlet üniversitesidir. Üniversite Osman Hamdi Bey tarafından 1882 yılında kurulmuştur ve ilk adı Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane olmuştur. Kurulduktan bir süre sonra kadrosunu oturtarak 2 Mart 1883 yılında eğitim vermeye başlamıştır.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Taban Puanları

Üniversiteye giriş dönemi; sınav süreci, sonuçların açıklanması ve tercih dönemi gibi aşamalardan oluşur. Hedeflediğin bölüme yerleşmek için bu süreçler hakkında ayrıntılı bilgiler edinmende fayda vardır. Özellikle sanat üzerine lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin tercih listelerinde çoğunlukla yer alan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi puanları, sonuçlar açıklandıktan sonra en çok merak edilen konular arasında yer alır. Eğer tercih listene söz konusu üniversitede yer alan bir bölüm eklemek istiyorsan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları hakkında ayrıntılı bir araştırma yapmalısın. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları haricinde diğer üniversitelerin puanları ve başarı sıralaması için de bir liste hazırlayabilir, hedeflediğin bölüm için gerekli bilgileri edinebilirsin.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tercih Puanları

Üniversiteye giriş döneminde Türkiye'de, Yükseköğretim Kurumları Sınavı adı verilen bir sınav sistemi kullanılır. YKS, üç farklı aşama ile yerleştirme sürecini yönetir. TYT olarak bilinen temel yeterlilik testi ilk aşamadır. Ardından alan yeterlilik testleri ile yabancı dil testi gelir. TYT, Türkçe, matematik, sosyal bilimler ve fen bilimleri gibi temel derslerden oluşur ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tercih puanları gibi her üniversitede yeterli taban puanının alınması için ortak ve merkezi bir sınavdır. AYT ise öğrencilerin tercih ettikleri bölümlere göre alanda derinleşme testlerinden oluşur. YDT ise öğrencilerin yabancı dil bilgisini kullanmak amacıyla yapılır. Hedeflediğin bölümü dikkate alarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları içerisinde yeterli sonucu almak bu oturumlarda sınava girmen gerekir.
 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Başarı Sıralaması

YKS süreci sonrasında tercih döneminde en çok etkili olan faktörlerden birisi de başarı sıralamasıdır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları kadar başarı sıralaması de hedeflediğin bölüm için bilgi edinmen gereken bir konudur. Öğrencilerin YKS sınav sonuçlarına göre belirlenen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başarı sıralaması, sınav performansını sınava giren diğer adaylarla karşılaştırarak bir sıralama elde etmeni sağlar. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sıralama sonuçları her öğrencinin sınavda elde edeceği toplam puana ve diğer adayların puanlarına göre belirlenir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları için yeterli puana sahipsen karşılaman gereken bir diğer faktör de başarı sıralamanın istediğin bölümün başarı sıralamasına yetmesidir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralaması noktasında yüksek puan alan adaylar daha yüksek bir sıralamaya sahip olur, düşük puan alan adaylar daha alt sıralarda yer alır.
YKS başarı sıralaması, üniversite sınavına girdiğin sene sınav testlerine dayalı olarak yerleştirme ve tercih sürecindeki yerlerini belirlemek için kullanılan bir sistemdir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralaması, tercih listende yerleşmeni sağlayacak seçimler yapman için bir adım görevi görür. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları ve sınav sonuçlarına göre tercih ettiğin üniversite ve bölümlere göre başarı sıralamanı dikkate alarak tercih listesi hazırlayabilirsin. Eğer yüksek bir başarı sıralamasına sahipsen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları ve sıralamasını da dikkate alarak başarı sıralaması yüksek olan bölümleri tercih edebilirsin. Özetle, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralaması, tercih sürecindeki en önemli faktörlerden biri olarak karşına çıkar. Bununla birlikte tercih süreci için hangi fakülte ve bölümlerin daha erişilebilir olduğunu anlamanı sağlar. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralaması söz konusu olduğunda dikkat etmen gereken bir diğer konu da başarı sıralaması şartıdır. Hukuk, öğretmenlik, tıp ve mühendislik gibi bölümler ÖSYM şartları dahilinde gerekli başarı sıralamasını şartını karşılarsan tercih edebileceğin bölümler arasında yer alır.
 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tercih

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralaması kesinleştikten sonra tercih süreci başlar. YKS sınavı sonucuna göre hedeflediğin bölüme yerleşmek için ÖSYM’nin belirlediği tarihlerde 24 adet bölüm tercihi yapabilirsin. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tercih listende yer almasını istediğin bir üniversiteyse bölümler ve fakülteler hakkında daha fazla ayrıntıya sahip olmak içim Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sayfasını inceleyebilirsin. Tercih listeni hazırlarken hedeflediğin üniversitenin programları, fakülte ve bölümleri, puan türlerini dikkate almalısın.
 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kontenjan

Üniversite tercih döneminde dikkate alman gereken bir diğer faktör ise hedeflediğin bölümün yer aldığı üniversitenin kontenjan sayısıdır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi kontenjan sayıları her üniversitede olduğu gibi bölümden bölüme değişiklik gösterebilir. Bölüm kontenjanları, ilgili bölümü tercih eden öğrenciler arasında en yüksek puan ve başarı sıralamasına sahip olan öğrenciden en düşük puan ve başarı sıralamasına sahip olan öğrenciye göre sıralanır. Bölüm tercih eden öğrenciler o bölümün ilgili senedeki tavan ve taban puanlarının oluşmasına da etki edeler. İstanbul’da yer alan ve eğitim hayatına 1882 yılında başlayan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, köklü bir sanat üniversitesidir. Üniversite, Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi olmak üzere 3 fakülteyi bünyesinde bulundurur. Eğer yeterli, başarı sıralamasına sahipsen ve hedeflediğin bölüm bu fakülteler arasında yer alıyorsa Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesini tercih listene ekleyebilirsin. Seçim yapmak için tercih motoru sayfasındaki verilere göz atabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Mimar Sinan Guzel Sanatlar Üniversitesi Taban Puanları Nedir?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde en yüksek taban puanına sahip olan bölüm, 435,1796 ile 4 yıllık Mimarlık bölümüdür. Ardından ise 426,544 taban puanı ile Sinema ve Televizyon bölümü bulunur. Endüstriyel Tasarım bölümünün taban puanı 414,99782 iken İç Mimarlık bölümüne yerleşmek isteyen adaylar da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesini tercih listelerine ekleyebilirler. Felsefe bölümü 322,5461 taban puanı şartını sağlayan adaylara kapılarını açarken Sanat Tarihi, Şehir ve Bölge Planlama gibi bölümlere de göz atabilirsin....