Üniversitelerin Posta Hizmetleri Bölümü bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Posta Hizmetleri Bölümü, lojistik hizmetlerin sürdürülmesini sağlayacak donanıma sahip kişileri yetiştirmeyi amaçlayan ön lisans programıdır. Bu bölüm kendi alanında birikimli ve uygulama kapasitesi yüksek, etik kurallar içerisinde posta hizmetlerini tamamlayacak kişiler yetiştirir. Bu programa dahil olan kişiler, postacılık alanında temel bilgilere ve becerilere sahip olur.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÜniversiteye girmek için gerekli olan YKS sınavı her yıl haziran ayının ortasında çoktan seçmeli bir şekilde icra edilir. Bu sınavda verdiğin cevaplar senin hangi üniversiteye gireceğinin kararını verir. Bu sınav sonucunda bir puan ve başarı sıralaması ortaya çıkar. Tercih listesini bu iki temel unsur bazında düşünerek oluşturursun. Tercih listesini oluşturma safhasına geçmeden evvel bu süreçte bazı parametrelerin ne gibi etkiler barındırdığını bilmen gerekir. Üniversitelerin Türkiye’de hangi puan aralığında durduğunu gösteren taban puanları da bunlardan birini oluşturur. Hedeflediğin bölümün puan aralığını Türkiye bazında araştırmanı sağlayan bu unsur sana birçok yönden bilgi sunmayı amaçlar. Eğer sen de posta hizmetleri bölümü adına bir gelecek hayali kuruyorsan öncelikle bölümün genel özelliklerini içeren belgelere ulaşmalısın. Yani posta hizmetleri bölümü nedir, ne iş yapar, istihdam olanakları nelerdir, ne kadar ücret alırlar gibi sorulara cevap bulduktan sonra posta hizmetleri taban puanları araştırmasına başlamalısın. Kariyer.net sitesindeki üniversite taban puanları sayfasına giderek aradığın cevapları bulabilirsin.
Posta hizmetleri bölümü için posta hizmetleri bölümü taban puanları listesine bakman gerekir. Bölüme son sıradan yerleşen kişinin puanını gösteren taban puan uygulaması sayısal veriler yoluyla öğrencileri aydınlatır. Nicel verilerden oluştuğu için birçok avantajı bünyesinde barındırır. En önemli avantajlarından biri de hedeflediğin bölümü Türkiye genelinde eğitimini sunan fakültelerle karşılaştırmana yapman izin vermesinden gelir. Bu özellik sayesinde sınavdan elde ettiğin sonuca paralel seçenekleri tespit edebilir, araştırmalarını onlar üzerinde derinleştirebilirsin. Eğer bu işi arama motorları üzerinden yürüteceksen posta hizmetleri üniversite taban puanları terimini aratabilir, birçok bilgiye ilk elden ulaşabilirsin. Yapacağın bu aramalar sayesinde posta hizmetleri puanları konusunda bilgi haznenin genişlemesini sağlayabilirsin. Ayrıca posta hizmetleri tercih puanları araştırmanı yürütürken sadece güncel verilerle sınırlı kalmaman gerekir. Taban puanlar YKS sınavından çıkan sonuçlara göre sürekli değişim geçirdiği için bazı yıllarda puanlar artarken bazı yıllarda keskin düşüşler gözlemlenebilir. Bu durumun bilincinde hareket edersen doğru üniversite kararını vermede zorluk yaşamazsın.
Posta hizmetleri bölümü taban puanları araştırmasından sonra dikkate alman gereken diğer bir unsur da bu bölümün başarı sıralaması olmalıdır. Bölümün eğitimi sunan üniversitelerin hangi sıradan adayları kabul etmeye istekli olduklarını gösteren başarı sıralaması taban puanlar gibi nicel verilerden oluşur. Bölüme son sıradan yerleşen kişinin YKS sınavında yaptığı dereceyi görerek daha doğru kararlar alabilirsin. İnternette arama yaparken posta hizmetleri başarı sıralaması gibi genel terimler kullanmayı tercih edersen veri toplama açısından birçok kolaylık yaşayabilirsin. Ayrıca posta hizmetleri sıralama veya posta hizmetleri üniversite sıralaması da yazarak birçok bilgiye ulaşma fırsatını elde edebilirsin. Taban puanlarından daha çok bilgi ve ipucu içerdiği için başarı sıralaması üzerine yapacağın incelemelerde titizlikle hareket etmelisin.
Taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan gibi birçok faktörden yararlanarak optimum üniversite ve bölümleri bulmayı çalıştığın dönem tercih maratonu olarak adlandırılır. ÖSYM sitesinin ana sayfasında kendi profiline giderek gerçekleştirdiğin bu süreç 1 haftalık bir zaman dilimi içerisinde yapılır. Maksimum 24 tane fakülte yazabildiğin bu listeyi hazırlarken dikkatli olmalı ve her faktörü incelediğinden emin olmalısın. Tek bir unsur üzerinden bu süreci tamamlamaya çalışırsan geleceğin adına alacağın kararlarında birçok kez hatayla karşılaşabilirsin. Osmaniye’de bulunan Korkut Ata Üniversitesindeki posta hizmetleri bölümü bu durumu açıklayabilir. Üniversitenin açıkladığı taban puanlarına yakın olan 200 puan ile YKS sınavından ayrılsan bile sıralama da belirlenen oranların içine girmediğin için üniversiteyi kazanma şansını kaybedebilirsin. Puan uyumunun dışında sıralama uygunluğu da üniversiteye girişin anahtarlarından birini oluşturur. Eğer tercihlerinde isabet oranını arttırmak istiyorsan YKS sınavındaki sonucunun bir tık altında kalan üniversitelere öncelik verebilirsin. Bu şartlar altında, posta hizmetleri tercih yönünü Amasya Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine doğru kaydırabilirsin. Eğer bunu yapmazsan Osmaniye'deki üniversiteyi kazanamamakla kalmayıp diğer seçenekleri de kaybetme durumuyla karşılaşabilirsin. Bu yüzden tercih listeni oluştururken YKS sınavındaki sonuçları baz alarak hareket etmelisin.
Tercih sürecinde incelemen gereken diğer bir unsur da kontenjan rakamları olması gerekir. Bu unsur da diğer parametreler gibi sayısal verileri kullanarak adaylara birtakım mesajlar verir. Bölümdeki kişi sayısını ifade eden bu parametre üniversitelerin verdiği kararlar neticesinde şekillenir. Aynı bölümün bazı üniversitelerde alım sayısı az iken bazı eğitim kurumlarında çok olabilir. Hedeflediğin bölümün genel alım sayısına bakarak tercih yapmayı ihmal etmemelisin. Çünkü alım sayısı düştükçe fakülteyi kazanmak zor hale gelebilir. Bu gerçeği bilerek seçimlerini yapman gerekir. Posta hizmetleri kontenjanları karşılaştırmak için Kayseri Üniversitesi ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi örneğini kullanabilirsin.. Kayseri’deki üniversitenin posta hizmetleri kontenjan sayısı 31 iken Ağrı’daki eğitim kurumunun kontenjan sayısı 62’dir. Bu veriler ışığında Ağrı’daki eğitim fakültesini kazanma ihtimalinin bir tık daha fazla olduğunu düşünebilirsin. Fakat posta hizmetleri kontenjan sayısı her ne kadar çok fazla olsa da sıralama ve taban puanlarında uygunluk yakalayamazsan hedeflediğin üniversiteyi kazanamayabilirsin. Geleceğin adına kararlar alırken hiçbir faktörü es geçmediğinden emin olman gerekir. Posta hizmetleri bölümü adına kararlarını alırken güvenilir kaynaklardan yararlanmak istiyorsan Kariyer.net'i kullanabilirsin. Üniversite rehberi sayfası yoluyla posta hizmetleri bölümünün ilan edilen resmi verilerine ulaşabilir, kendi sonuçlarınla karşılaştırma yaparak uygun seçeneklerin tespitini gerçekleştirebilirsin.
2 yıllık eğitim süresine sahip olan Posta Hizmetleri bölümü, ön lisans programları içerisinde Meslek Yüksekokulları kapsamında yer alır. Posta Hizmetleri bölümü taban puan oranlarına bağlı olarak 244.44047 ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi en yüksek başarıya sahiptir. 218.63369 taban puan ile Ardahan Üniversitesi öğrenci alımı yapar. Giresun Üniversitesi 218.29836, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 217.92599 taban puanla alım gerçekleştirir. 219.91961 ile Amasya Üniversitesi ve 207.15185 taban puan ile en düşük orana sahip Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesidir....