Üniversitelerin Sağlık Yönetimi bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Sağlık Yönetimi, sağlık sektöründe yer alan kurum ve kuruluşlarının işletmesi, yönetimi ve faaliyetlerinin planlanması aşamasında ihtiyaç duyulan yetki ve bilgi sahibi bireylerin yetiştirilmesini amaçlayan bölümdür.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları Gör Yükseköğretim Kurumu Sınavının ardından üniversiteye geçişte önünde tek bir adım kalmıştır. Bu adım da sağlıklı bir tercih listesi hazırlamaktır. Üniversiteye giriş sınavının ardından yaşamak istediğin şehir, okumak istediğin üniversite ve ilerideki mesleğini seçeceğin bölümü belirlemen senin için önemli konuları oluşturur. Eğer tercih listene sağlık yönetimi bölümünü eklemek istiyorsan başlangıçta bölüm ile ilgili bilgiler olmak üzere sağlık yönetimi puanları verisine de hakim olman gerekir. İlk olarak sağlık yönetimi bölümü, sağlık hizmetleri sunumunda sağlık sisteminin en etkin şekilde yönetilmesini sağlayan bir disiplin olarak tanımlanabilir. Hastaneler, sağlık merkezleri ve klinikler başta olmak üzere birçok alanda istihdam olanaklarına sahiptir. Bölüm bilgisinin ardından bilmen gereken en temel bilgi sağlık yönetimi taban puanları listesidir. Bunun yanı sıra sağlık yönetimi hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak istersen bölümler sayfasından tek tıkla ulaşabilirsin.
Taban puan en genel anlatım ile üniversitenin bir bölümüne en son yerleşen öğrenci puanını ifade eder. Taban puanlar her yıl sınava giren öğrenci sayısı ve öğrenci performansına göre farklılık gösterir. Bu durumda yıllar arasında farklılıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Sağlık yönetimi taban puanları da her üniversite ve her bölüme göre değişebilir. Hatta aynı üniversitenin aynı bölümünün taban puanları her yıl farklılık gösterir. Sağlık yönetimi tercih puanları da aynı üniversitede her yıl değişir. Örneğin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi bölümü taban puanları 2021 ve 2022 yıllarında değişir. 2021 yılında yerleşen son öğrencinin puanı ile belirlenen sağlık yönetimi taban puanları 239,84973 iken 2022 yılında yerleşen son öğrenci taban puanları 295,85912 olmuştur. Bu örnek üzerinden sağlık yönetimi bölümü üniversite taban puanları listesini analiz ederek sana en yakın taban puanına sahip üniversite ve bölümü seçmen kolaylaşacaktır.
Sağlık yönetimi başarı sıralaması üniversiteler arası performans değerlendirmeleri sonucunda belirlenir. Senin için tercih döneminde sağlık yönetimi taban puanları kadar önemli bir bilgidir. Sağlık yönetimi sıralama listesi üniversitelerin akademik kadro, öğrenciye sundukları imkanlar gibi etkenlerle belirlenir. Senin için önemli olan özellikle son iki yıllık sağlık yönetimi taban puanları ve başarı sıralamalarının istatistiksel analizini yapmandır. Yapacağın analiz ile senin puan ve başarı sıralamana yakın ve yerleşme ihtimalinin yüksek olduğu üniversiteleri sıralayabilirsin. Ancak sıralamalar da her yıl değişebilir. Örneğin İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi başarı sıralamaları da birbirinden farklılık gösterebilir. 2021 yılında sağlık yönetimi bölümü başarı sıralaması 272.994 iken 2022 yılı sağlık yönetimi başarı sıralaması 285.291 olarak belirlenmiştir. Başarı sıralamaları ile birlikte sağlık yönetimi taban puanlarının analizini yaparak en sağlıklı listeye ulaşabilirsin.
Sağlık yönetimi taban puanları ve başarı sıralamalarının ardından sağlık yönetimi kaç puan gibi sorulara detaylı olarak cevap bulmuş olacaksın. Ardından tercih listeni hazırlama zamanı gelecektir. Sağlık yönetimi tercih listende yer alacak ise senin puanların ve sıralamana en yakın üniversiteleri listelemen senin için avantaj olacaktır. Tercih listeni hazırlarken son iki yıllık analizler ile yaptığın genel değerlendirmeler sonucunda listeyi ne kadar yukarıdan başlatman gerektiğini öğrenmiş olacaksın. Böylece yıllık sağlık yönetimi taban puanları ve sağlık yönetimi bölümü puanları arasındaki değişkenlikler ile puanından daha yukarıdaki üniversitelere yerleşme ihtimalinin analizini yapabilirsin. Tercih listeni hazırladıktan sonra son kontrollerini yaparak tamamlaman da bir diğer önemli adımdır. Eğer sağlık yönetimi bölümü listende olacak ancak hangi üniversitede bulunduğu ve sağlık yönetimi taban puanları hakkında bilgilere sahip değilsen Kariyer.net bu konuda da sana destek olur. Senin için hazırlanmış sağlık yönetimi taban puanları ve üniversitelere dair bilgileri detaylı olarak üniversiteler sayfasına girerek öğrenebilirsin. Bu bilgiler sayesinde hem üniversitelerin hem de yaşamak istediğin şehirlerin özellikleri hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olarak aklındaki sorulara cevap bulabilirsin.
Tercih zamanı sağlık yönetimi taban puanları kadar senin için önemli olan bir diğer bilgi de üniversitelerin bölümleri adına belirledikleri kontenjan sayılarıdır. Kontenjan sayıları her üniversitenin her bölümünde farklılaşır. Bunun yanı sıra bir bölümün kontenjanı yıllar içerisinde de değişir. Kontenjanlar sağlık yönetimi üniversitesi puanlarına bağlı olarak da değişebilir. Üniversite kontenjanları temelde iki sınıflandırmada belirlenir. İlk kontenjan genel öğrenci kontenjanıdır. Bu kontenjana Yükseköğretim Kurumu sınavından aldığın puan ve sıralaman ile yerleştirmen yapılır. İkinci kontenjan türü ise okul birincileri için ayrılan kontenjandır. Lise performansı ve notları iyi olan ancak sınavda istediği performansı gösteremeyen öğrenciler için ya da aldığı puandan daha yukarıda bir yeri tercih etmek isteyen lise birincisi öğrenciler için açılmış kontenjandır. Genel kontenjan oranı her zaman birincilik kontenjanından daha fazla orana sahip olabilir. Ancak bölümlerin kontenjanları her yıl doluluk oranlarına göre farklılık gösterir. Örneğin Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi kontenjan listesi 2021 ve 2022 yılları için 70 genel öğrenci kontenjanı 2 ise birincilik kontenjanı olarak toplam 72 öğrenci kontenjanı olarak belirlenmiştir. Ancak yıllar arasında sağlık yönetimi kontenjanına yerleşen öğrenci sayısı farklılaşır. 2021 yılında bölüme yerleşen öğrenci sayısı 22 iken 2022 yılında bu sayı 72 olarak tüm kontenjanın doluluğunu gösterir. Bu bilgilerin ardından tercih döneminde sağlık yönetimini tercih ederken mutlaka sağlık yönetimi üniversite puanları listesini dikkate alıp iyi analiz ederek rahat bir süreç yaşayabilirsin.
Sağlık Yönetimi bölümü taban puanı 348,95295 olan İstanbul Medipol Üniversitesi, YKS verilerine göre en yüksek başarı gerektiren kurumlardan biridir. İlgili programa alım yapan üniversiteler arasında en düşük taban puan gerektiren okulun ise 210,21453 ila Yüksek İhtisas Üniversitesi olduğu görülür. Yüksek kontenjana sahip eğitim kurumları arasında bulunan Artvin Çoruh ve Ankara Üniversitesi başarı bakımından ilk sıralarda yer alır. 252,13502 puan sınırını koruduğun sürece Anadolu Üniversitesinde Sağlık Yönetimi bölümü eğitimini alabilirsin....