Spor Yöneticiliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Spor Yöneticiliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Bölüm Taban Puanları

2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Spor Yöneticiliği
ÜniversitelerBölümlerPuan Türü

Kontenjan

Taban Puan
Başarı Sırası
1Ardahan ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA54224,202791,186,972
2Artvin Çoruh ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA64234,070541,046,533
3Bartın ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA54252,23035803,547
4Burdur Mehmet Akif Ersoy ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA54255,02135769,076
5Fırat ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA71250,99488818,882
6Iğdır ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA59227,243861,143,698
7İnönü ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA73256,55752750,493
8İstanbul Okan ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)EA25218,710641,265,013
9İstanbul Okan ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (Burslu) (4 Yıllık)EA6292,2624404,803
10İstanbul Üniversitesi-CerrahpaşaSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA46302,69861332,040
11Kahramanmaraş Sütçü İmam ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA60246,86918871,799
12Karabük ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA54240,71928953,917
13Kırıkkale ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA54259,37623717,602
14Niğde Ömer Halisdemir ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA59246,95852870,672
15Osmaniye Korkut Ata ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Yüksekokul) (4 Yıllık)EA46255,26428766,133
16Sakarya Uygulamalı Bilimler ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA54281,9864488,255
17Uşak ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Fakülte) (4 Yıllık)EA54259,17627719,924
18Van Yüzüncü Yıl ÜniversitesiSpor Yöneticiliği (Yüksekokul) (4 Yıllık)EA42261,01455698,676

Spor Yöneticiliği

Spor Yöneticiliği Bölümü, kamu kurumlarının veya özel kurumların düzenlemekte olduğu sportif faaliyetleri, organizasyonları, spor tesisleri ve bu tesislerin işletmelerinin sürdürmekte olduğu etkinlikler için gerekli bilgi ve donanıma sahip bireyler yetiştirmeyi, eğitmeyi amaçlayan ön lisans bölümüdür. Spor Yönetimi Bölümünde eğitim görmüş olan bireylerden sportif faaliyetleri düzenleyebilme, organizasyon becerisi, farklı departmanlarla ve ilişikli kişilerle uyum içerisinde olması beklenmektedir. Dinamiğini sürekli olarak canlı tutan, gelişimindeki canlılığı süreklilik içeren spor yönetimi bölümü farklı departman ve iş alanlarıyla bir bütün içerisinde hareket etmektedir. Ulusal ve uluslararası alandaki organizasyonların artışıyla birlikte, spor yönetimi bölümüne duyulan ihtiyaç ve dolaylı olarak ilgi de artış göstermektedir. Spor Yönetimi Bölümü, spor faaliyetleri ve organizasyonları ile ilgili bilgi sahibi, yetkin ve etkin bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Bu bölümden mezun olan kişiler, farklı iş fırsatlarını değerlendirebilir. Spor yöneticiliği formasyon alanlar, eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalışma imkanı bulabilir. Bu eğitimi tamamlayan kişiler, pedagojik formasyon sertifikasına sahip olma hakkına sahiptir. Spor yöneticiliği mesleklerini tercih eden kişilerin çalışabileceği alanlar oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. 

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Spor Yöneticiliği 2023 Taban Puanları

Bir üniversiteyi yakından tanımak istiyorsan onun her yıl yayımladığı taban puan verilerine bakarak onun hakkında fikir sahibi olabilirsin. Bölümdeki en son sırada bulunan öğrencinin aldığı puanı simgeleyen taban puan öğesiyle tercih sürecinde sık sık karşı karşıya gelebilirsin. Eğitim kurumlarının profilini okumaya yarayan taban puanlarını hayalindeki meslek olan spor yöneticiliği için de kullanabilirsin. Spor yöneticiliği bölümü taban puanları hakkında fikir sahibi olursan tercih sürecinde önünü kolayca görebilirsin. Bu nedenle spor yöneticiliği bölümü taban puanları terimini gerçekleştireceğin araştırmalarında ana aktör olarak yer vermelisin. Spor yöneticiliği kaç puan ile alım yapıyor ve spor yöneticiliği puanla alan üniversiteler hangileri gibi sorular karşısında cevap arıyorsan Kariyer.net sitesine başvurabilirsin. Üniversite rehberi sayfasına göz atarak bölümle ilgili incelikleri öğrenme fırsatına sahip olabilir, zihnini yeni bilgilerle doldurabilirsin.

Spor Yöneticiliği Tercih Puanları

Birçok açıdan bakmanda yardımcı olan spor yöneticiliği tercih puanları bölümün genel puan seviyesini gösterir. Sen de bu puanlara bakarak gitmek istediğin fakülteleri her yönden inceleme fırsatı yakalayabilirsin. Bu yönden irdelediğinde taban puanlarının birçok pozitif yönü olduğunu görebilirsin. Sen de spor yöneticiliği puanları ile ilgili araştırmalar yapmak istiyorsan spor yöneticiliği üniversite taban puanları terimini kullanarak incelemelerini gerçekleştirebilirsin. İnternette yapacağın araştırmalarda bölümle ilgili birçok bilgiyi bulabileceğin gibi önüne çıkabilecek bazı yanlış kaynaklara da dikkat etmen gerekir. İnternet dünyasında yerli ve yabancı birçok kaynak var olduğu için yanlış bilgiler içerenlerden uzak durmalısın. Zira bu durum senin tercihlerinde bolca yanılgıya düşmene sebebiyet verebilir. Spor yöneticiliği bölümü tetkiklerinde de eline geçen her kaynağa güvenmemeli, güvenilir kaynaklardan araştırma yaptığına emin olmalısın. Zira yanlış kaynaklardan aldığın bilgiler tercih sürecinde seni bilinmez yönlere sapmana neden olabilir. Ayrıca yolunu kaybederek hedeflerinle olan mesafenin de açılmasına da yol açabilir. Bu yüzden bu süreçte taban puan verilerini doğru kaynaklardan temin ettiğine emin olmalısın.

Spor Yöneticiliği Başarı Sıralaması

Taban puanlarına paralel olarak tercihlerde adı sıkça anılan başarı sıralamaları incelemen gereken diğer bir unsur olmalıdır. Nicel verileri kullanarak ülke çapındaki genel sıranı gösteren bu unsuru araştırmalarının her safhasında etkin bir şekilde yararlanmalısın. Zira bu unsuru geleceğini şekillendirmede etkin bir rol oynayacağı için es geçmemen gerekir. Bunun yanında gitmek istediğin fakültelerin dışında diğer eğitim kurumları ile ilgili birçok bilgi sunduğu için analizlerinde önemli yerler verebilirsin. Spor yöneticiliği başarı sıralaması da bu anlamda geleceğin için önemli bir terim olma niteliği taşır. Spor yöneticiliği bölümü sıralama özelliğini kullanarak üniversiteleri birbiriyle karşılaştırma imkanına sahip olabilirsin. Yaptığın araştırmalar neticesinde uygun olanları uygun olmayanlardan ayırabilir, spor yöneticiliği sıralama ile ilgili analizlerini tamamlayabilirsin.

Spor Yöneticiliği Tercih

Maksimum 24 tane ekleme yapabileceğin bir listeye istediğin fakülte ve bölümleri yazdığın zaman dilimi tercih süreci olarak adlandırılır. Bu listeyi ÖSYM internet sayfasında kendi hesabına giderek kolayca gerçekleştirebilirsin. Tercih listesini oluşturmadan önce bütün faktörleri incelediğinden emin olmalısın. Zira unuttuğun bir parametre varsa geriye dönerek onun incelemesini tamamlamalı ve ondan sonra tercih listeni hazırlamaya başlamalısın. Ayrıca bu safhada atacağın her adımın geleceğini belirleyebilecek potansiyele sahip olduğunu bilmelisin. Bu nedenle en ince detayı bile atlamadan incelersen bu süreci başarıyla yönetme şansına sahip olabilirsin. Daha iyi betimlemek için Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi spor yöneticiliği taban puanları ve sıralama listesi örnek verilebilir. YKS sınavından 250 ham puan ile 490.000’luk bir sıralama sonucu elde ettiysen bu iki eğitim kurumu da seni zorlayabilir. Zira bu iki fakültede en düşük 420.000 sırasında bulunan öğrencileri kabul ettiği için tercih listesine yazmak konusunda isteksiz davranabilirsin. Kazanmakta zorlanacağın için spor yöneticiliği tercih listende Karabük Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi veya Fırat Üniversitesi gibi seçeneklere yer verebilirsin. Bu stratejiyle senin için ideal olan eğitim kurumlarında eğitim elde etme şansını arttırabilirsin.

 

Spor Yöneticiliği Kontenjan

Diğer parametreler gibi sayısal verileri kullanarak bölümdeki kişi sayısını hakkında havadisler veren kontenjan rakamları genellikle pek sık kullanılmazlar. Çünkü taban puan ve sıralamaya nazaran geleceğini daha az etkilediği için bunların gölgesinde kalabilir. Başarılı bir tercih süreci yönetmek istiyorsan diğer bileşenlere olduğu gibi bu unsura da analizlerinde yer açman gerekir. Çünkü bazı fakülteler bazı bölümlere sadece sınavdan iyi bir derece almış öğrencileri kabul eder. Bu bölümlerde genellikle burslu bölümler olarak bilinir. Eğer bu burslu bölümlerde eğitim almak gibi bir isteğin varsa sınavdan mümkün olabilecek en iyi sonuçla ayrılmalısın. Aksi takdirde bu özel bölümleri kazanamayabilirsin. Eğer normal bir üniversitenin normal sayıda kontenjan ayıran bölümlerini talep ediyorsan kontenjan unsurunu biraz daha geri planda inceleyebilirsin. Çünkü bu durumda taban puan ve sıralama unsurları daha çok ön plana çıkar. Spor yöneticiliği kontenjan konusunda birçok fakülteyi bu süreçte düşünebilirsin. 52 kişilik kontenjanıyla Karabük Üniversitesi, 41 kişiyi kabul eden Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ve 52 kişilik kontenjanıyla Uşak Üniversitesi bu duruma örnek olarak verilebilir. Daha çok bilgi toplamak istiyorsan Kariyer.net internet sitesi bu zorlu tercih sürecinde sana yardımı dokunabilir. Spor yöneticiliği bölümü ile ilgili analizler ve karşılaştırmalarını sitenin sana sağladığı tercih motoru sayfası sayesinde gerçekleştirebilirsin. Bütün fakültelerin eksi ve artı yönlerini görebilir ve ona göre bir tercih listesi oluşturabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

2023 Sınavı Spor Yoneticiligi Bölümü Taban Puanları Nedir?

Spor Yöneticiliği Bölümü için Antalya Akdeniz Üniversitesi 303.57906 puana sahip olan öğrencileri kabul ederken İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ise 303.87213 taban puanı kabul eder. Sıralamaya göre Eskişehir Teknik Üniversitesi 295.90128 taban puana sahiptir. Malatya İnönü Üniversitesi 277.02717 taban puan ile öğrenci alımı gerçekleştirir. Elazığ Fırat Üniversitesi 267.09607, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 266.05074 puandır. Almış olduğun taban puanına bağlı olarak 262.29134 puan ile öğrenci alımı gerçekleştiren Kırıkkale Üniversitesini de tercih edebilirsin....