Üniversitelerin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (MYO) bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü, bitkilerin doğadan toplanması, tarımı, üretimi ve bu bitkilerin işlenip pazarlanmasını sağlayan; bu bitkileri tıp, kozmetik, gıda, parfümeri gibi alanlarda kullanılan ürünlere dönüştüren insanların yetiştirilmesini hedefleyen bir bölümdür. Türkiye, geniş bir bitki çeşitliliği ve yüzölçümüne, değişik iklimlere sahip bir ülkedir. Bu yüzden tıbbi aromatik bitkilerin üretilmesindeki ticari potansiyeli oldukça fazladır. Tıbbi bitkiler; kozmetik, gıda, bakım gibi yerlerde kullanılırken aromatik bitkiler daha çok tatlar ve kokular için kullanılır. Bu bitkilerin pazar hacmi hem Türkiye'de hem de dünyada gelişmektedir. Talep sürekli arttıkça bu bitkilerin elde edilmesinden ve geriye kalan işlemlerin yürütülmesinden sorumlu kişileri yetiştiren bu bölümün de önemi gittikçe artmaktadır. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü taban puanları üniversiteler arasında değişiklik gösterir. Ayrıca üniversitenin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler taban puanları her sene değişiklik göstermektedir. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler yüksek lisans için, diğer iki yıllık bölümlerde olduğu gibi ilk önce DGS ile dört yıllık bir lisans bölümünün tamamlanması gerekir. Eğitim sürecini tamamladıktan sonra Kariyer.net’te yer alan iş ilanlarını inceleyerek çalışmak istediğin yeri belirleyebilirsin. Ardından da başvurunu yaparak kariyer hayatına atılabilirsin.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörTıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin sahip olması gereken taban puanları bulunur. Bu bölüm için en yüksek puanla öğrenci kabul eden yükseköğretim kurumu 388,290 puanla Üsküdar Üniversitesidir. Ardından 305,412 taban puanıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi gelir. TYT sınavından 220,683 puan alan öğrenciler Selçuk Üniversitesinde eğitim görmeye hak kazanır. Adayların Sivas Cumhuriyet Üniversitesine yerleşmek için sahip olmaları gereken puan ise 226,774 olarak belirlenir. TYT sınavından 236,961 puan alan öğrenciler ise Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesine yerleşebilir....