Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi, 1925 yılından beri Türkiye'deki havacılığın gelişmesine birçok katkı sağlamış olan Türk Hava Kurumu'na bağlı olarak 2011-2012 akademik yılında Ankara’daki merkez kampüsünde eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin vizyonu; uzay ve havacılık alanında bilimsel ve nitelikli, global dünyada da öne çıkan bir araştırma üniversitesi olmaktır. Türk Hava Kurumu Üniversitesinin misyonu ise havacılık ve uzay bilimleri konusunda ön lisans programlarından, doktora programlarına kadar her düzeyde araştırmacı ve yaratıcı bireyler yetiştirmek olarak özetlenebilir. Türk Hava Kurumu Üniversitesi bünyesinde, toplamda 4 adet fakülte, 2 adet meslek yüksekokulu, yüksek lisans ve doktora eğitimi veren 3 adet de enstitü bulunmaktadır.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) her yıl öğrencilerin üniversite hayatını belirleyecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavını (YKS) düzenler. Sınavdan alacağın puan ise yerleştirme için esas kullanılacak puandır. Ancak YKS’de alınacak puan kadar önemli olan bir diğer husus da tercih edilecek üniversite bölümlerin taban puanları ve sıralamalarıdır. Eğer senin de istediğin bölümde okumak gibi bir hayalin varsa alacağın puan ve sıralaman ile üniversitelerin taban puanları ve sıralamalarının birbirine yakın olması gerekir. Türk Hava Kurumu Üniversitesi taban puanları ve bölümlerin Türkiye’deki genel sıralaması, senin bu kuruma girip giremeyeceğine etki eden iki unsurdan biridir.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi taban puanları da tavan puanlarında olduğu gibi önceki yıl yapılan YKS sonuçlarına göre belirlenir. Son yapılan yerleştirme sınavında ilgili kurumu kazanan öğrencilerin başarı derecesi, bir sonraki yıl o okulun taban puanını ortaya çıkarır. Taban puanı, bir öğrencinin ilgili kuruma minimum kaç puan ile gerebileceğini gösterir. Üniversite ve bölümlerin puanları kurumun teknik üniversite mi, sağlık üniversitesi mi, yoksa normal üniversite mi olduğuna göre değişir.
Eğitim hayatına bir vakıf üniversitesi olarak devam eden Türk Hava Kurumu Üniversitesi tercih puanları hakkında küçük bir araştırma yapmak bu konuda sana fikir verebilir. Türk Hava Kurumu Üniversitesi eşit ağırlık ve sayısal puan türüyle öğrenci alması nedeniyle puanları da pek çok üniversiteye göre yüksektir. Tercihlerini tamamlamadan önce emin olman için Kariyer.net üzerinde hazırlanan bölümler sayfasına göz atabilirsin.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan tercih kılavuzlarından Türk Hava Kurumu Üniversitesi sıralama listesi ve taban puanlarına ulaşılabilir. Üniversitenin başarı sıralaması da tıpkı taban puanları gibi her yıl değişir. Çünkü taban puanları ve sıralamalar her yıl YKS sonuçlarına göre belirlenir. Havacılık ve mühendislik alanında uzman yetiştirmeyi hedefleyen üniversitenin pek çok bölümü Türkiye’de derece yapmış öğrencileri kabul eder. Bu sebeple taban puanlarının yanı sıra Türk Hava Kurumu Üniversitesi sıralama durumlarını da kontrol etmen işine yarar.
Vakıf üniversitelerinin bağlı bulunduğu prosedürler, devlet üniversitelerinden ayrı değildir. Türk Hava Kurumu Üniversitesi başarı sıralaması da bu üniversiteyi kazanan adayların puan ve derecelerine göre her akademik yıl değişir. Ancak işletme ve lojistik gibi bölümlerin sıralaması uzay ya da yazılım mühendisliğinden daha düşüktür. Sen de eğer Türk Hava Kurumu Üniversitesinde eğitim almak istiyorsan, farklı bölümler arasında puanına en uygun bölümü seçip tercihte bulunabilirsin.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi, öğrencilere belli dönemlerde yatay geçiş imkanı da sunar. Yatay geçiş başvuruları için üniversitenin ilgili akademik birimleri tarafından açıklanacak başvuru takviminin takip edilmesi gerekir. Kaliteli eğitimi nedeniyle YKS’de yüksek puan alan öğrenciler her yıl Türkiye'deki havacılığın gelişmesine birçok katkı sağlamış olan Türk Hava Kurumuna bağlı olarak kurulan üniversitenin mühendislik, havacılık ve işletme fakültelerine başvuruda bulunur.
Tercih süreci aday öğrencilerin bazılarında yüksek strese neden olur. Çünkü tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. Dolayısıyla başvuruların tamamlanmasıyla tüm öğrenciler heyecanla yerleştirme sonuçlarını beklemeye başlar. Ancak unutulmaması gerekir ki, bu sınav her şey demek değildir. Ancak bu süreçte Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin fakülte ve bölümlerin taban puanlarını ayrıntılı şekilde incelemek doğru bir tercih yapmana yardımcı olur. Türk Hava Kurumu Üniversitesi tercih listende var ise okumak istediğin üniversitenin bir vakıf üniversitesi olduğunu unutmamalısın. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin burs oranlarını inlemen gerekir. Genelde üniversitede tüm bölümler için yüzde 50 ve yüzde 100 burslu olmak üzere iki seçenek bulunur. Senin de alacağın puana göre bunlardan birini tercih etmen gerekir.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi, eğitim dili İngilizce olan uçak mühendisliği bölümüne 2022 yılında burslu öğrencileri en düşük 507,441 puandan, 2021 yılında 439,676 puandan, 2020 yılında ise 500,169 puandan almıştır. Aynı bölüm yüzde 50 indirimli öğrencileri en düşük 2022 yılında 309,038 puandan, 2021 yılında 255,013 puandan, 2020 yılında ise 325,428 puandan almıştır. Örnekte de göreceğin üzere üniversitenin eğitim programları birtakım kriterlere göre değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden son kararını vermeden önce okumak istediğin bölüm bir vakıf üniversitesindeyse okulun yıllık ücretlerine de bakman gerekir. Ücretler dışında eğer burslu bir bölüm düşünüyorsan kontenjan rakamları da önemlidir.
Üniversitelerin kontenjanları birbirinden farklılık gösterebilir. Mühendislik, tıp, eczacılık gibi bölümlerde herhangi bir kontenjan sorunu yaşanmazken, bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin gelecekte iş bulma olanakları da yüksektir. Ancak sırf kontenjanı yüksek ve puanı düşük olduğu için bir bölüme girmek, iş hayatında bazı zorluklarla karşılaşacak olmanın habercisi olabilir. Bu yüzden sen de Türk Hava Kurumu Üniversitesi gibi eğitim kurumunda okumak ve kariyer basamaklarına daha emin adımlarla tırmanmak istiyorsan üniversiteler sayfası sana yardımcı olacaktır.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi kontenjan sayıları her yıl üniversitenin ilgili birimi tarafından belirlenir. Kontenjan sayıları nihai olarak rektörlük tarafından onaylanması ile birlikte YÖK tarafında basılan tercih kılavuzlarında yer alır. Üniversitenin burslu ve ücretli eğitim programları ayrı kontenjan oranları açıklar. Dolayısıyla tercih yapmadan önce bunlara dikkat edilmesi gerekir.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi sayısal ve eşit ağırlık alanlarında eğitim veren bölümlere sahiptir. Öğrencilere farklı alanlarda öğrenim imkanı sunan Türk Hava Kurumu Üniversitesinin taban puanı en yüksek olan programı 520,89500 ile Pilotaj (Burslu) bölümüdür. Eşit ağırlık alanında öğrenci kabul eden bölümlerinden biri ise 377,22247 taban puana sahip Havacılık Yönetimi’dir. Uçak Mühendisliği (İngilizce) bölümü üniversitenin sayısal puan türüyle alım yapan programlarından biridir. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı ise 309.518 TYT puanıyla tercih edilebilir....