Uluslararası Girişimcilik Bölümü

Uluslararası Girişimcilik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Uluslararası Girişimcilik, üniversitede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.

Uluslararası Girişimcilik Bölümü, 2019-2020 yılı YÖK verilerine göre yalnızca bir üniversitede dört farklı tercih seçeneğiyle faaliyet göstermektedir.

Uluslararası Girişimcilik Bölümü, girişimcilik kavramı üzerine odaklanarak öğrencilere işletme ve yönetim alanlarında kapsamlı bir eğitim sunar. Söz konusu program lisans veya yüksek lisans düzeyinde sunulur. Lisans eğitimi 4 yıl sürerken Uluslararası Girişimcilik bölümü yüksek lisans bölümleri ise 1 veya 2 yıl sürer. 

Uluslararası Girişimcilik yatay geçiş bölümleri ve lisans düzeyindeki eğitimler; öğrencilere işletme temellerini, pazarlama, finans, muhasebe gibi konuları içeren derslerin yanı sıra girişimcilik odaklı dersler sunar. Öğrenciler, iş planı oluşturma, risk yönetimi, yenilikçilik ve uluslararası işletme gibi konularda derinlemesine bilgi edinirler. Uluslararası Girişimcilik bölümü staj yerleri ve proje çalışmaları gibi pratik deneyimler de sağlanarak çok yönlü bir eğitim sunulur.

Yüksek lisans düzeyindeki programlar ise daha özelleştirilmiş bir yaklaşım sunar ve öğrencilere daha ileri düzeyde girişimcilik becerileri kazandırmayı hedefler. Söz konusu programlar, işletme alanında daha önce deneyimi olan veya kendi işini kurmayı planlayan profesyoneller için uygundur. Yüksek lisansın yanı sıra Uluslararası Girişimcilik çift anadal bölümleri ile de alanda kendini geliştirmek ve iş alanlarını genişletmek mümkündür.

Uluslararası Girişimcilik Bölümü Dersleri Nelerdir?

Üniversitede uluslararası girişimcilik üzerine eğitim almayı amaçlayan aday öğrenciler;

  • Girişimcilik ve İşletmecilik,
  • Mikroekonomi,
  • Makroekonomi,
  • Uluslararası İlişkiler ve Hukuk Sistemi,
  • Karşılaştırmalı Ekonomik ve Politik Sistemler,
  • Pazarlama Prensipleri,
  • Girişimcilik ve Liderlik,
  • Bölgesel Enerji Ekonomisi ve Politikası,
  • Karşılaştırmalı Ekonomik Analiz,
  • Karşılaştırmalı Çalışma Mevzuatı,
  • İnsan Kaynakları Yönetimi,
  • İş Planı ve Girişimcilik Uygulamaları,
  • Türkiye Ekonomisinden Güncel Konular,
  • Finansal Yönetim

Ve daha birçok dersten 8 yarıyıllık eğitim süresi boyunca sorumlu olurlar. Tüm bu dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler “Uluslararası Girişimcilik Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanırlar.

Uluslararası Girişimcilik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Uluslararası Girişimcilik Bölümü mezunları, yenilikçi ve küresel ölçekte iş yapmaya odaklanan bir kariyer izlerler. Öğrencilere uluslararası pazarlarda iş fırsatlarını tanıma, iş planı oluşturma, girişimcilik becerilerini geliştirme ve küresel ekonomide başarılı olma konusunda gerekli bilgi ve becerileri kazandırır.

Mezunlar, çeşitli kariyer yollarını takip edebilirler. Birçoğu kendi işlerini kurmayı tercih eder ve girişimcilik alanında başarılı bir işletme sahibi olurlar. Uluslararası pazarlarda yeni ürünler veya hizmetler sunan şirketlerin kurulmasında öncü olabilirler. Bunun yanı sıra, mevcut şirketlerde yenilik ve girişimcilik departmanlarında çalışabilirler.

Uluslararası Girişimcilik bölümü çalışma alanları arasında danışmanlık firmaları ve iş geliştirme şirketleri öne çıkar. Burada, küresel pazarlara giriş stratejileri oluşturabilir, yeni pazarlar keşfedebilir ve işletmelerin uluslararası genişleme süreçlerinde rehberlik edebilirler.

Uluslararası Girişimcilik Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bu bölümün eğitim sürecinde öğrencilere Rusça,Arapça ve Çince dilleri üzerine de eğitim verilmektedir ve bu eğitimler aslında iş fırsatlarını da beraberinde getirmekte. Mezunlar bu sayede uluslararası faaliyet gösteren şirketlerde ekonomi ve iş geliştirme departmanlarında yer alabilirler. Bunların haricinde;

  • Dışişleri Bakanlığı,
  • Dış Ticaret Müsteşarlığı,
  • Sanayi ve Ticaret Odaları,
  • Devlet Malzeme Ofisi (DMO),
  • KOSGEB,
  • TİKA,
  • DEİK

Gibi kurumlarda istihdam olanaklarından faydalanabilirler.

Söz konusu iş imkanlarından devlet kurum ve kuruluşlarında iş sahibi olabilmek için mezunların Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edeceği yeterlilik belirleyici olur.

Uluslararası Girişimcilik Bölümü, öğrencilere küresel iş dünyasında başarılı olabilmeleri için gerekli becerileri ve bilgileri sağlayan kapsamlı bir programdır. Bölümü başarıyla tamamlayan mezunlar, geniş bir iş olanakları yelpazesine sahip olurlar.

Uluslararası girişimcilik mezunlarının kendi işlerini kurma yolunu seçme imkanları da bulunur. Yeni bir iş fikrini geliştirme, iş planı oluşturma, finansman sağlama ve işletme süreçlerini yönetme yeteneklerine sahip oldukları anlamına gelir. 

Uluslararası girişimcilik mezunları büyük şirketlerde de kariyer fırsatları bulabilirler. Uluslararası işletmeler, küresel pazarlarda rekabet edebilmek için girişimcilik ruhuna sahip, yenilikçi ve çok yönlü liderlere ihtiyaç duyarlar. Mezunlar, ilgili şirketlerde pazarlama, satış, iş geliştirme veya uluslararası strateji gibi çeşitli rollerde çalışabilirler.

Uluslararası girişimcilik mezunları, danışmanlık firmaları veya kuluçka merkezleri gibi işletmelere danışmanlık hizmetleri sunabilirler. Yaratıcı çözümler üretebilme, küresel iş ortamında rekabet avantajı sağlama ve yeni pazarlara giriş stratejileri geliştirme konusundaki uzmanlıkları, danışmanlık firmaları için değerli bir varlık olabilir.

Uuslararası girişimcilik bölümü mezunları, kendi işlerini kurma, büyük şirketlerde kariyer yapma veya danışmanlık hizmetleri sunma gibi çeşitli iş olanaklarına sahiptirler. Mezunlar, küresel iş dünyasında başarılı ve etkili liderler olma potansiyeline sahiptirler.

Uluslararası Girişimcilik Bölümü Nedir?

Uluslararası Girişimcilik, öğrencilere girişimciliği öğrenme fırsatlarını tanıma ve geliştirme yoluyla değer yaratma süreci hakkında bilgi veren disiplinlerarası bir programdır. Teori ve bilimi uygulamaya geçirmenin bir yolunu sunarak, öğrencinin herhangi bir kolejdeki ana çalışma alanını tamamlamaya hizmet eder.

Uluslararası Girişimcilik eğitim programının amacı, fırsatları tanımak ve geliştirmek yoluyla değer yaratmak için gerekli bilgi ve becerileri sağlamaktır. Fizibilite analizi ve iş planlamasına ek olarak, program inovasyon, fırsat tanıma, teknoloji transferi, endüstri analizi ve rekabetçi strateji konularını ele almaktadır.

Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Tüm Listeyi Gör
ÜniversitelerBölümlerPuan Türü
sort icon
Kontenjan
sort icon
Taban Puan
sort icon
Başarı Sırası
1Ankara Sosyal Bilimler ÜniversitesiUluslararası Girişimcilik (İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)EA10215,320431,312,692
2Ankara Sosyal Bilimler ÜniversitesiUluslararası Girişimcilik (İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)EA20Dolmadı-
3Ankara Sosyal Bilimler ÜniversitesiUluslararası Girişimcilik (İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)EA5Dolmadı-
4İstanbul ÜniversitesiUluslararası Girişimcilik (Açıköğretim) (4 Yıllık)EA513228,179471,130,397
5Tobb Ekonomi Ve Teknoloji ÜniversitesiUluslararası Girişimcilik (Burslu) (4 Yıllık)EA3487,993441,027

İşverenlerin Tercihi

Hangi üniversitenin Uluslararası Girişimcilik mezunları işverenler tarafından tercih ediliyor? Senin için işverenlerin üniversite ve bölüm tercihlerini analiz ettik.

Tüm Listeyi Gör
ÜniversitelerBölümlerPuan Türü
İstihdam 
Skoru
İstatistik
Grafiği
1TOBB Ekonomi ve Tek. ÜniversitesiUluslararası GirişimcilikEA34.0

Uluslararası Girişimcilik Bölümü için En Çok Tercih Edilen Üniversiteler

Üniversitelerle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için Üniversite Rehberi 'mizi ziyaret et!
Hemen staj ilanlarına başvur!
veya sosyal hesap ile devam et
google_iconfacebook_iconapple_icon
Geleceğin için adım at! 🚀 ‘’İstediğim bölüm için kaç puan gerekli?’’ sorusuna cevap bulmak için ideal YKS puanını hesapla!
Araştır, öğren ve hazır ol! 🎯 İlgini çeken üniversiteleri listele ve ideal
tercih listeni oluştur!