Üniversitelerin Evde Hasta Bakımı Bölümü bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Evde hasta bakımı, sağlık durumu sebebiyle evde tedavi görmesi gereken kişiler içindir. Evde Hasta Bakımı Bölümünün hedefi, hastaların fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarına cevap verebilecek personeller yetiştirir. Sağlık çalışanı olmanın gereklerini sağlayan, donanımlı ve deneyimli...
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörÜniversite sınavına giren öğrencilerin başarı grafiği sürekli değişir. Nitekim 2022 yılının başarı ölçüsü ile 2021 yılının başarı ölçüsü aynı değildir. Bu yüzden fakülte ve bölümlerin başarı grafiği de buna bağlı olarak sürekli güncellenir. Evde hasta bakımı bölümü için de aynı durum geçerlidir. Evde hasta bakımı puan listesi yıllara göre değişiklik gösterebileceği gibi, üniversite ve fakültelere göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde bulunan evde hasta bakımı bölümü taban puanı 2022 için farklı olabileceği gibi, 2023 yılı için de farklı olabilir. Ayrıca aynı yıl içinde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi evde hasta bakımı taban puanları ile İstanbul Rumeli Üniversitesi evde hasta bakımı bölümü puanları bilgisi de birbirinden farklı olabilir.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, evde hasta bakımı taban puanları, her sene öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı başarısı baz alınarak yenilenir. Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 278,110 olarak belirlenmiştir. Evde hasta bakımı puanları listesinde; 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 235,189 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 271,813 olarak belirlendiğini görebilirsin. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi aynı bölüm için ayrıca ikinci öğretim programı açmıştır. Bu programın, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 256,794 olarak belirlenmiştir. Aynı bölümün 2021 yılında en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 205,608 olarak belirlenirken, 2020 yılında ise en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 259,162 olarak belirlenmiştir. Yani, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldığın puan örgün eğitim programına yetmiyor ise ikinci öğretim programını tercih edebilir ya da ücretli vakıf üniversitelerini düşünebilirsin.
Devlet ve vakıf üniversitelerinde evde hasta bakımı taban puanları gibi başarı sıralaması da her sene yeniden belirlenir. Evde hasta bakımı başarı sıralaması da hem yıllara göre hem üniversite ve fakültelere göre değişiklik gösterebilir. Yani, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi evde hasta bakımı sıralaması geriye dönük olarak birbirinden farklı olabilir. Ayrıca aynı yıl içinde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi evde hasta bakımı bölümü sıralama bilgisi ile İstanbul Rumeli Üniversitesi evde hasta bakımı bölümü sıralama bilgisi de birbirinden farklı olabilir. Sen de başarı sıralamana göre üniversitenin herhangi bir bölümünü tercih listene ekleyebilirsin. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ya da İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde okumak istemiyorsan, aynı bölümün olduğu diğer devlet ya da vakıf üniversitelerini de inceleyebilirsin.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, evde hasta bakımı bölümü başarı sıralaması da diğer pek çok bilgide olduğu gibi her sene yeniden güncellenir. Bu bölüme, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.067.690 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 967.782 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 699.724 olarak belirlenmiştir. Evde hasta bakımı bölümünün ikinci öğretim programı başarı sıralaması ise daha farklıdır. Söz konusu programa, 2022 yılında, en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.392.911 olarak belirlenmiştir. Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması 1.367.266 olarak, 2020 yılında en düşük puan ile giren öğrencinin başarı sıralaması ise 826.041 olarak belirlenmiştir. Yani, başarı sıralaman örgün eğitim programına yerleşmek için yeterli değilse ikinci öğretim programını tercih edebilir ya da ücretli vakıf üniversitelerini düşünebilirsin.
YKS tamamlandıktan sonra sınav sonuçlarının açıklanması yaklaşık bir ayı bulabilir. Bu süreçte öğrenciler alacaklarını düşündükleri tahmini puanlara göre okumak istedikleri bölümler hakkında araştırma yapmaya başlayabilir. Evde hasta bakımı tercih listende yer alıyor ise bu bölümün hem devlet hem vakıf üniversitelerinde olduğunu unutmamalısın. Bunlar arasında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Muş Alparslan Üniversitesi gibi devlet üniversiteleri ile İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi gibi vakıf üniversiteleri bulunur. Tercihini tüm bu üniversiteler içinden belirleyebilirsin. Ancak vakıf üniversitesi seçmek istiyorsan mutlaka okulun burslu programları ve ücretli programları hakkında bilgi alman gerekir. Evde hasta bakımı bölümünden mezun olan öğrencilerin, devlet kurumlarında çalışabilmesi için Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmeleri gerekir.
Kontenjan bir üniversitenin ilgili eğitim öğretim yılında kabul edebileceği maksimum öğrenci sayısıdır. Evde hasta bakımı kontenjan sayıları da yıllara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu rakamlar üniversiteden üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir. Yani, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi evde hasta bakımı bölümü kontenjan sayıları 2022 için farklı olabileceği için 2023 farklı olabilir. Ayrıca aynı yıl içinde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi evde hasta bakımı bölümü kontenjan sayıları ile İstanbul Rumeli Üniversitesi evde hasta bakımı bölümü kontenjan sayıları da birbirinden farklı olabilir. Bölümler ile ilgili taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjan sayıları da dahil olmak üzere pek çok veriye tercih motoru üzerinden dilediğin zaman ulaşabilirsin. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, evde hasta bakımı bölümünün örgün eğitim programı için son üç yıl içinde 2’si okul birincisi olmak üzere 72 kişilik kontenjan açarken, ikinci öğretim programı için son üç yıl içinde 2’si okul birincisi olmak üzere 62 kişilik kontenjan açmıştır.
Evde Hasta Bakımı taban puanı 296,69238 olan İnönü Üniversitesi, YKS verilerine göre en yüksek başarı sıralamasına sahiptir. İlgili programa alım yapan üniversiteler arasında en düşük taban puan 200,15955 ile İstanbul Rumeli Üniversitesine aittir. Yüksek kontenjana sahip eğitim kurumları arasında Mardin Artuklu Üniversitesi ve İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi ilk sıralarda yer alır. İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi 286,78845 taban puanı ile ilgili bölüme alım gerçekleştirir. YKS’de aldığın başarı puanına uygun olan üniversiteler arasından tercih yaparak Evde Hasta Bakımı için eğitim alabilirsin....