Üniversitelerin Kimya Teknolojisi (MYO) bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Kimya Teknolojisi Bölümü, üniversitelerin 2 yıllık ön lisans programı olarak nitelikli meslek elemanları yetiştirmek için eğitim veren bir bölümdür. Kimya Teknolojisi taban puanları üniversitelere göre her yıl değişiklik gösterir. Bu bölümden başarıyla mezun olan kişiler kimyasal maddelerle üretim yapan işletmelerdeki laboratuvarlarda istenilen düzeyde ve kalitede ürün elde etmek için çalışmalarını sürdürürler. Genel anlamda kimya teknolojisi nedir sorusu şu şekilde açıklanabilir; çözelti hazırlama, çökelti hazırlama, kimyasal kalite kontrol, numune alma, nitel ve nicel analiz yapma ve kullanılan araç gereçlerin bakımını gerçekleştirme gibi konuları içerir. Kimya teknolojisi alanının ihtiyaçları da göz önünde bulundurulduğunda; bilimsel gelişmeler doğrultusunda her açıdan mesleki yeterlilikleri kazanmış elemanlar aranır.
Tercih listeni oluÅŸturmaya baÅŸla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörKimya Teknolojisi Bölümü taban puanı 355,64058 olan İstanbul Gedik Üniversitesi Gedik Meslek Yüksekokulu, üniversite verilerine göre en yüksek başarı sıralamasına sahiptir. İlgili programa alım gerçekleştiren yükseköğretim kurumları arasında en düşük taban puan 230. 18723 ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine aittir. Yüksek kontenjan sunması ile öne çıkan Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Meslek Yüksekokulu 289,43674 ile Kimya Teknolojisi bölümüne alım yapar. İlk oturum sınavından elde ettiğin puana uygun olan üniversitedeki Kimya Teknolojisi Bölümünü tercih edebilirsin....