Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Konya Teknik Üniversitesi, Mayıs 2018 yılında Konya'da yer alan bir başka devlet üniversitesi olan Selçuk Üniversitesi'nden bir yüksekokul ve 2 fakültenin bağlanmasıyla kurulan yükseköğretim kurumudur. Selçuk Üniversitesi'nden bünyesine katılan Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi'nin temeli 1970- 1971 yıllarına dayanmaktadır. Bu fakültelerde yer alan mimarlık ve kimi mühendislik bölümleri, 1970- 1971 yıllarından itibaren eğitim- öğretim veren Milli Eğitim Bakanlığı bağlantılı Mühendislik- Mimarlık Yüksekokulu olarak bünyesinde yer almaktaydı. Bir yıl sonra Konya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi adını alan kurum 1982 yılına kadar bu isimle öğretime devam etmiş ve 1982- 1983 eğitim- öğretim yılında fakülte statüsünde Selçuk Üniversitesi'ne bağlanmıştır.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörOrta eğitim sürecini tamamlayan her öğrenci her yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavına girmeye (YKS) hak kazanır. Merkezi yerleştirme sınavı olarak da bilinen bu sınava her yıl çok sayıda aday başvuru yapmaktadır. Bunlar arasında öğrenciler olduğu gibi, açık lise okuyan kişiler ve mezun kişiler de yer alır. Bu yüzden başvuru sayıları son yıllarda oldukça yükselmiştir. Ancak üniversitelerin kontenjan sayıları buna göre oldukça sınırlıdır. Bu yüzden istediğin bölüme girebilmek için iyi bir derece yapman ve hedeflediğin puanı alman gerekir.
Haziran ayında düzenlenen YKS sonucuna göre Konya Teknik Üniversitesi’nde mi, yoksa Lokman Hekim Üniversitesi’nde mi okuyacağın netleşir. Aslında bu durum tüm üniversite ve bölümler için geçerlidir. Gerçekten Konya Teknik Üniversitesi’nde okumak gibi bir hedefin var ise Konya Teknik Üniversitesi taban puanları hakkında araştırma yapman gerekir. YKS’de alacağın puan ile okumak istediğin üniversitenin taban puanı ve sıralamasının birbirine yakın olması şansını artırır.
Her sene değişen taban puanları üniversitelerin her sene kabul ettikleri öğrencilerin başarı grafiğine göre değişir. Ön lisans ve lisans programlarının taban puanı birbirinden farklı olduğu gibi, örgün eğitim, ikinci öğretim ve açıköğretim programlarının taban puanları da birbirinden farklıdır. Kesin kayıt işlemlerini yapabilmek için okumak istediğin üniversite ve bölümlerin taban puanlarını doğru bilmen gerekir. Konya Teknik Üniversitesi tercih puanları hakkında 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programları olmak üzere iki şekilde değerlendirilir.
Örneğin; gelecekte kimya mühendisi olmak istiyorsan bu üniversitenin ve bölümün taban puanının senin için uygun olup olmadığına bakman gerekir. Eğer Konya Teknik Üniversitesi kimya mühendisliği bölümünün taban puanı ile senin YKS’de aldığın puan birbirine yakın ise bu bölümü gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. Aksi halde okumak istediğin bölümün taban puanlarını diğer üniversiteler için de inceleyerek sana uygun bir fakülte olup olmadığını değerlendirmelisin. Çünkü tercihlerini bu kritere göre belirleyeceksin. Bu konuda ihtiyaç duyacağın bilgilere senin için hazırlanan Kariyer.net sisteminde bulunan üniversite taban puanları sayfası üzerinden ulaşabilirsin.
Gelişimin öncüsü olmak hedefi ile yola çıkan Konya Teknik Üniversitesi, İç Anadolu Bölgesinin en kaliteli eğitimini vermeye adaydır. Konya Teknik Üniversitesi sıralama listesi, tıpkı taban puanı bilgilerinde olduğu gibi tercih kılavuzlarında yer alır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan tercih kılavuzları, güncel verilere göre her sene yeniden düzenlenir. Üniversite tercihlerini yaparken dikkat etmen konulardan birisi taban puanı ise diğeri de üniversitenin ve bölümün başarı sıralamasıdır. Üniversitelerin başarı sıralaması da taban puanlarında olduğu gibi her sene değişir.
Konya Teknik Üniversitesi pek çok fakültesi ile Türkiye’nin en başarılı öğrencileri bünyesine katmak için çalışmaktadır. Bu kapsamda endüstri mühendisliğinden harita mühendisliğine, mimarlıktan şehir ve bölge planlamasına kadar birbirinden farklı onlarca bölüm ile aday öğrencileri beklemektedir. Sen de üniversite eğitimini ülkemizin bu köklü eğitim kurumunda almak istiyorsan, sana uygun olan bölümleri inceleyebilir, başarı sıralaması hakkında fikir sahibi olabilirsin. Farklı şehirlerdeki üniversiteler için üniversiteler sayfası üzerinden araştırma yapabilirsin.
Genellikle devlet üniversitelerinin başarı sıralaması vakıf üniversitelerinden farklıdır. Ancak vakıf üniversiteleri de bu açığı derece yapmış öğrencilere sağladıkları yüksek burs oranları ile kapatmaya çalışır. Bu yüzden YKS’de aldığı puan hedeflediğin rakama yakın ise devlet üniversiteleri ya da vakıf üniversitelerinden burslu bir programa başvurabilirsin. Ancak YKS’de aldığın puan yeterince tatmin edici değil ise devlet üniversitelerinin başarı sıralamasını incelemen senin için daha doğru bir karar olacaktır.
Konya Teknik Üniversitesi başarı sıralaması ülke ortalamasına göredir. Üniversitenin başarı sıralaması her sene düzenlenen YKS sonuçlarına göre yeniden belirlenir. Konya Teknik Üniversitesi taban puanları açısından sayısal puan türüne göre öğrenci kabul eder ve başarı sıralaması da buna göre belirlenir. Yani, sözel ya da eşit ağırlık bölümleri tercih etmek istiyorsan bu üniversite sana göre olmayabilir.
Aday öğrencilerin tercih dönemi doğru şekilde geçirmeleri, istedikleri üniversite ve bölümde okuyabilmeleri açısından önem taşır. Streslerle dolu bu süreci rahat bir şekilde atlatmak istiyorsan okumak istediğin bölüm hakkında araştırma yapmaya şimdiden başlamalısın. Öncelikle hayalindeki bölümün hangi üniversitelerde bulunduğunu öğrenmeli ve bu bölümlerin taban puanlarını ve başarı sıralamasını çıkarmalısın. Muhtemelen taban puanı ve başarı sıralaması senin YKS’de aldığın puana en yakın olan üniversiteye yerleşeceksin.
Konya Teknik Üniversitesi tercih listende var ise buradaki bölümlerin taban puanı ve sıralamalarını da öğrenmen gerekir. Bu bilgileri öğrenirken ne kadar yıl geriye gidersen yapacağın tahminlerde yanılma ihtimalin o kadar azalır. Yani, Konya Teknik Üniversitesi harita mühendisliği bölümünde okumak istiyorsan, harita mühendisliği bölümünün taban puanlarını ve sıralamasını 2022, 2021 ve 2020 yıllarına göre incelemelisin.
Konya Teknik Üniversitesi kontenjan sayıları her sene yeniden belirlenir. Ancak bir üniversitenin kabul edebileceği maksimum öğrenci sayısını ifade eden kontenjanları aşağı yukarı önceki yıllarla paralellik gösterir. Sen de Konya Teknik Üniversitesi puanları hakkında bilgi almak, okul ile ilgili çeşitli bilgilere ulaşmak istersen Kariyer.net tarafından hazırlanan sayfalara göz atabilirsin. Üniversitenin imkanları, eğitim kalitesi, kontenjan sayıları, taban puanları, yurt olanakları, öğrenci değişim programları ve daha pek çok bilgi burada seni bekliyor olacaktır.
Konya Teknik Üniversitesi taban puanları incelendiğinde sayısal alandan veya TYT puanı ile tercih yapılabilecek bölümler bulunduğu görülür. Üniversitenin 40,73575 taban puanı ile alım gerçekleştiren Bilgisayar Mühendisliği bölümü mevcuttur. Yine bir diğer mühendislik programı ise 358,10191 taban puanı ile Endüstri Mühendisliğidir. 292,12826 taban puanı ile İç Mimarlık bölümünü tercih etmek isteyen adaylara kapılarını açan Konya Teknik Üniversitesi, 429,40645 taban puanı ile Yazılım Mühendisliği bölümüne son öğrenciyi kabul eder....