Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.
2024 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.
Yeditepe Üniversitesi 1996 yılında İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul Anadolu yakası Kayışdağı mevkiinde kurulmuştur. Türkiye'nin en yeşil kampüslerinden birisine sahip olan Yeditepe Üniversitesi öğrencilerin sosyal, kültürel ve akademik yönlerini geliştirmek için tam donanımlı yerleşkesi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine katkı sunmaya devam etmektedir. 26 Ağustos Yerleşkesi akademik faaliyetlerin yürütüldüğü 223 bin metrekarelik alanı kapsar. Üniversite geniş ve büyük kapıları ve aydınlık avluları ile Selçuklu mimarisine özgü esintiler taşır.
Tercih listeni oluşturmaya başla!
İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.
Detayları GörAradığın cevaplar bu listede!
Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.
Detayları GörTürkiye'de liseden mezun olan öğrencilerin üniversitelere yerleşmeleri için düzenlenen YKS'de öğrencilerin TYT ve AYT adlı sınavlarda başarıları göz önünde bulundurularak bir başarı puanı hesaplanmaktadır. Senin yerleşmek istediğin üniversiteye ve bölüme girmeye hak kazanabilmen için belirlenen puan türünde YKS puanının istediğin bölümün taban puanından fazla olması gerekmektedir. Dolayısıyla eğer Yeditepe Üniversitesi'nden bir bölümü tercih etmeyi düşünüyorsan Yeditepe Üniversitesi taban puanları listesi ilgili bir araştırma yapman gerekir.
Bir bölümdeki kontenjana yerleşen en düşük puanlı öğrencinin puanı taban puanı, en yüksek puanlı öğrencinin puanı ise tavan puanıdır. Bu sebeple, Yeditepe Üniversitesi'ndeki bir bölümde okumak isteyen bir öğrencinin bu bölümün taban puanlarını bilmesi ve kendi puanlarıyla karşılaştırması oldukça faydalı olacaktır. Taban puanlarıyla alakalı dikkat edilmesi gereken bir durum, Yeditepe Üniversitesi tercih puanlarının fakülteden fakülteye ve bölümden bölüme farklılık gösterebildiğidir. Mesela ekonomi ve psikoloji bölümlerinin taban puanlarının birbirinden oldukça farklı olabileceği unutulmamalıdır. Hedeflediğin bölümün taban puanının ne olduğunu araştırarak bu üniversitedeki hangi bölüme girmek için kaç puana ihtiyacın olduğunu hesaplayabilir, bunu tercih listeni oluştururken göz önünde bulundurabilirsin. Tüm üniversiteler hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve eğitim, kampüs, vb. konularda fikir sahibi olmak istersen üniversiteler sayfasına bakabilir ve kendine en uygun üniversiteyi bulabilirsin.
Yeditepe Üniversitesi taban puanları ile benzer bir işlev gören başarı sıralaması, ilgili üniversite bölümüne en son giren kişinin YKS başarı sıralamasıdır. Sıralamalar ile ilgili araştırma yapmak için ilk olarak hangi üniversiteyi ve bölümü istediğini seçmen gerekir. Yeditepe Üniversitesi sıralama listesini öğrenmek için Kariyer.net tarafından verilen listelere göz atabilirsin. Edindiğin bilgiler sayesinde girmek istediğin üniversite ve bölüm hakkında bazı şeyler öğrenmiş olursun. Mesela genel kontenjanı, son taban puanı, okul birincisi kontenjanı ve daha birçok farklı şeyi öğrenmiş olursun. Bununla birlikte Yeditepe Üniversitesi puanları da dikkatini çekebilir.
Yeditepe Üniversitesi taban puanlarını ve sıralamalarını o üniversiteye bir önceki yıl giren öğrenciler ve onların ilgili YKS puan türündeki sıralamaları ve puanları belirler. Bir önceki yıl üniversiteye kayıt olmaya hak kazanan öğrencilerin aldığı puanlar dikkate alınarak bir üniversitedeki bölümlerin başarı sıralaması belirlenmiş olur. Yeditepe Üniversitesi başarı sıralamasını da bu bölümlere bir önceki yıl giren öğrencilerin aldığı puanlar, sıralamalar ve bölümü tercih etme sıraları oluşturur. Örneğin gazetecilik, kimya mühendisliği ve mimarlık gibi sıklıkla tercih edilen bazı bölümlere bir önceki sene hangi öğrencilerin yerleştiğine bakarak o bölümlerin taban puanlarını ve sıralamalarını öğrenmiş olursun. Bu bilgileri edinirken şunlara dikkat edebilirsin. Yeditepe Üniversitesi'nde seçmek istediğin bölümü bularak bu bölümün taban puanları ve sıralamaları ile alakalı bilgi edinmelisin. Sonrasında bunları kendi puan ve sıralamanla birlikte değerlendirmeli ve bir tahminde bulunmalısın. Mesela senin puanın taban puanının oldukça altında ise bu bölüme yerleşmen çok düşük bir ihtimal demektir. Tam tersi bir durumda ise yani taban puanı senin puanının çok altında ise bu bölümü kazanman daha muhtemel olacaktır. Yalnızca son seneye bakmak doğru bir sonuç sağlamayabilir, çünkü sınavın ne kadar zor olduğuna göre puanlar dalgalanabilir. Bu sebeple istersen sıralamaları karşılaştırabilir ya da önceki 5 yılın taban puanı ortalamasını alabilirsin. Bölümün başarı sırasını daha iyi anlamak için son yılların taban puanlarını ve sıralamalarını grafiğe dökerek daha net bir şekilde görebilirsin.
Sınav sürecinin ardından öğrenciler aldıkları puana göre hangi üniversitelere yerleşeceklerini seçerler ve bu seçim vaktine de tercih dönemi denir. Bu dönemde yukarıda anlatılan adımları izledikten sonra sana en uygun olduğunu düşündüğün üniversiteleri tercih eder ve sonuçların gelmesiyle de bir bölüme yerleşmiş olursun. Tercih yaparken en önemli şeylerden biri senin puanın ile tercih ettiğin Yeditepe Üniversitesi taban puanlarının yakın olmasıdır. Dolayısıyla eğer Yeditepe Üniversitesi tercih listende olacaksa okumak istediğin bölümlerin taban puanlarıyla kendi puanını karşılaştırman gerekir. Mesela Yeditepe Üniversitesinde genellikle tercih edilen bölümlerden biri olan İngilizce tıp bölümünü inceleyebilirsin.
İngilizce tıp bölümü 2022 senesinde en son burslu öğrencisini 2.215. olarak almıştır. Bu öğrencinin YKS puanı ise 533,73308 puandır.
Kendi puanınla bu bilgileri karşılaştırarak bu bölüme girebilme ihtimalin hakkında bir fikir yürütebilirsin. Ancak bu sonuçların sana kesin bir cevap vermeyeceğini de aklında tutmalısın. Bu ve bunun gibi Yeditepe Üniversitesi taban puanları yıllık olarak değişir. Yine de bu bilgiler tercih listende bölümleri sıralamanda ve makul tercihler yapman konusunda sana yardımcı olacaktır. Tercih listeni hazırlarken birden fazla bölümü ve üniversiteyi ekleyebilir ve bunları istediğin sıraya koyabilirsin. Dikkat etmen gereken bir başka noktaysa ilk sıralara yüksek puanlı bölümleri koymandır. Böylece Yeditepe Üniversitesi taban puanları listeni doğru yapabilir, yüksek puanlı bölümlerden birine yerleşebilirsin.
Kontenjan, üniversitelerin her bölüme bir yılda kaç öğrenci alacağını belirten kotadır. Üniversitelerin rektörlük gibi yetkili birimleri genellikle fiziki imkanları dikkate alarak bu kotaları belirler. Yeditepe Üniversitesi kontenjanı da bu koşullar değerlendirilerek belirlenir ve tercih rehberinde duyurulur. Yeditepe Üniversitesi Taban Puanları gibi kontenjan rakamları da yıllara göre değişebilir. İlginin fazla olduğu bölümlerde kontenjan artabilir ya da az olduğu bölümler için kontenjanlar düşebilir. Yeditepe Üniversitesi’nde bir bölüm okumayı hayal ediyorsan, Kariyer.net Yeditepe Üniversitesi sayfasından daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilir, üniversiteyi daha yakından tanıma fırsatı bulabilirsin.
Yeditepe Üniversitesi bünyesinde çeşitli fakülteler bulundurur ve her bölüm, öğrencilerin farklı kariyer planlarına uyum sağlamayı hedefler. 2023 YKS verilerine göre Yeditepe Üniversitesinin burslu olarak en yüksek puanla aldığı bölüm, 533,73308 ile Tıp Fakültesine aittir. Bu bölümü sırasıyla İngilizce Bilgisayar, Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği takip eder. Öğrencilere çok fazla seçenek sunan Yeditepe Üniversitesinde 492,576 taban puan şartı sağlandığı takdirde Eczacılık Fakültesine yerleşmek mümkündür. Tercih edebileceğin diğer bölümler arasında Fizik ve Gazetecilik de yer alır....